Postojanje

Ljubo, tvoj zakon postojanja je jednostavno besmislen.
Dokazivanje bilo čega iz tog "zakona", takođe je besmisleno.
Zamisli da tebi neko tako predloži neku svoju ideju kao "Zakon"?
Štos je u tome što tvoja ideja nije čak ni tvoja, (što sam tvrdiš), već su ti je u nekakvoj nedokazanoj interakciji predala svetlosna bića, a argument ti je klip sa YT kanala, oblast: mistifikacije i zabava.
Posle čitanja prve strane tvog "zakona" čovek shvata da si upao u niz logičkih grešaka. Takođe je besmisleno da ih razlažemo, jednu po jednu.
Imaš pogrešne premise, a kad kreneš od toga, sve ostalo se ruši kao domine.

Dobar je Ljubo, na stranu svetlosna bica ko moze reci da ovo nije ok:

1. Politika, političke institucije, politička podale sveta i političara. NIšta od sve ga toga nit ima značenje istine, ni kooristi, ni dobra.

2. Pod brojem dva su sve svetske religije, verska podela sveta, mržnja i verski ratovi. Niti je istina što pričaju, niti je to od bilo kakve koristi i dobra,

3. Pod brojem tri su svetske nacije i podela sveta po nacijama.

4. I pod brojem četiri su svetske klase i klasna podeka sveta, tj, podela svet na bogate i siromašne, tj. na eksploatatore i eksploatisane.

Ove četiri vrste svetskih podela su četiri najveće svetske laži i četiri največa svetska zla, koja su tokom cele ljudske istorije bila uzrokom svih svetskih zala. Koja će na kraju da uzrokuju propast celog čovečanstva. U "Otkrivenju" u Bibliji, nazvana su imenom "Četiri jahača apokalipse".

1. Politika, političke institucije, politička podale sveta i političara. NIšta od sve ga toga nit ima značenje istine, ni kooristi, ni dobra.

2. Pod brojem dva su sve svetske religije, verska podela sveta, mržnja i verski ratovi. Niti je istina što pričaju, niti je to od bilo kakve koristi i dobra,

4. I pod brojem četiri su svetske klase i klasna podeka sveta, tj, podela svet na bogate i siromašne, tj. na eksploatatore i eksploatisane.
То јесте ОК и вероватно ће људи некада у будућности успоставити бескласно друштво и праведан поредак. То је уосталом замисао комунизма, крајњег степена у развоју људског друштва, јер је јасно и очигледно да степеновање постоји. Робовласништво је сменио феудализам, кога је сменио капитализам, а кога је покушао да смени социјализам као прелазни период ка комунизму. Тај покушај нажалост није успео, али кад тад ће човек за себе креирати колико толико идеално друштво које ће вероватно бити техонолошко.
Али ма каква била та будућа утопија, и ма када у будућности настала, она сигурно неће бити слична друштвима мрава и пчела, како је то Љубо замислио. Његов систем за идеал има мравље и пчелиње друштво или пак ћелије у живим организмима, а не пада му на памет да у тим друштвима нема слабих и немоћних, нема рецимо пензионера попут њега, већ се све слабо, немоћно и за друштво некорисно уклања.
Само то је довољно да покаже колико је систем који је он замислио далеко од идеала, далеко од праведног поретка.

Али ма каква била та будућа утопија, и ма када у будућности настала, она сигурно неће бити слична друштвима мрава и пчела, како је то Љубо замислио. Његов систем за идеал има мравље и пчелиње друштво или пак ћелије у живим организмима, а не пада му на памет да у тим друштвима нема слабих и немоћних, нема рецимо пензионера попут њега, већ се све слабо, немоћно и за друштво некорисно уклања.
Само то је довољно да покаже колико је систем који је он замислио далеко од идеала, далеко од праведног поретка.
Ti ne bi bio Oziman kad ne bi zlonamerno izvrtao značenje mojih reči, napadap me, težieči da po svaku cenu obezvredip i moji filozofiju i moju ličnost. Pa čak se i registrovao na ovom forumu pod drugim imenom ("celedon") i sipao vatru na mene, da bi ljudi na forumu stekli utisak da nije Oziman jedini koji snatra da Zakon npostojanja nema vrednost, već da postoje i drugi koji tako misle i koji će sada da se udružee i organizovano i timski deluju da brane Šopenhauerovu filozofiju od Ljubinog Zakona postojanja.

A što se tiče ovog gore njegovog pokušaja da proglasi nemogućim i pogrešnim moje poređenje nesavršene organizacije života i rada ljudskog društva, sa naprednijim organizacijama života i rada koje postoje u priodi, kao što su društva pčela i mrava ili ćelija koje grade tela, biljaka, životinja i ljudi, to neću sada da komentarišem. Postaviću novu temu pod naslovom "Praktična vrednost Zakona postojanja". U kojoj ću o opširnije da objasnim prednosti života i rada ljudi u ljudskom društvu kada se bude organizovalo i živelo po Univerzalnom zakonu harmonije i dobra, u odnosu na život i rad po sadašnjim različitim, izmišljenim i proizvoljnim ideolško-političkim i verskim zakonima.

Ti ne bi bio Oziman kad ne bi zlonamerno izvrtao značenje mojih reči, napadap me, težieči da po svaku cenu obezvredip i moji filozofiju i moju ličnost. Pa čak se i registrovao na ovom forumu pod drugim imenom ("celedon") i sipao vatru na mene, da bi ljudi na forumu stekli utisak da nije Oziman jedini koji snatra da Zakon npostojanja nema vrednost, već da postoje i drugi koji tako misle i koji će sada da se udružee i organizovano i timski deluju da brane Šopenhauerovu filozofiju od Ljubinog Zakona postojanja.
Ово је смешно. Ја нисам учесник форума под ником "celedon". Дотичног не познајем, барем не под тим ником јер га је очито мењао, а видим да сам са њим често дискутовао на овом форуму. На пример овде, 2019. године, а где показује да не разуме Локов идеалитет секундарних квалитета и расправља се са мном на ту тему.
https://forum.krstarica.com/threads/primarni-i-sekundarni-kvaliteti.257543/post-37818138
Ваљда је у међувремену увидео и схватио као истинито оно што није могао у то време када је од мене чуо, бар се надам, јер како је говорио Шопенхауер:
„Svet je moja predstava”, to je, slično Euklidovim aksiomima, stavka koju svaki čovek mora prihvatiti kao istinitu, čim ju je jednom razumeo, mada to nije od onih stavki koju svaki čovek razume čim je čuje.
citat: Šopenhauer
Али Љуба је умислио у својој уобразиљи да сам ја он, и како то сада оспорити? :think:

Ово је смешно. Ја нисам учесник форума под ником "celedon". Дотичног не познајем, барем не под тим ником јер га је очито мењао, а видим да сам са њим често дискутовао на овом форуму. На пример овде, 2019. године, а где показује да не разуме Локов идеалитет секундарних квалитета и расправља се са мном на ту тему.
https://forum.krstarica.com/threads/primarni-i-sekundarni-kvaliteti.257543/post-37818138
Ваљда је у међувремену увидео и схватио као истинито оно што није могао у то време када је од мене чуо, бар се надам, јер како је говорио Шопенхауер:

Али Љуба је умислио у својој уобразиљи да сам ја он, и како то сада оспорити?
Nebitno, Ozimane. Ne moraš da se pravdaš. Ne zanimaš me ni ti, ni tvoj izmišljeni dvojnik Celadon, kojeg nema na listi članova foruma, niti me zanima Šopenhauer i vaša bezvredna filozofija,

Eto ti ga sad, Ljubo2 – dokaz na stolu, i to iz arhive. Sećam se te rasprave s Ozijem, nismo se baš složili oko Loka i onih njegovih primarnih i sekundarnih kvaliteta… ali da budem fer – Ozi je tad imao jače argumente koje nisam tada shvatio.
Kada si već pomenuo Šopenhauera, često je naglašavao koliko je važno razlikovati prave dokaze od praznih reči i kako tvrdnje bez osnove padaju kao senke pod svetlom razuma. Tvoj ‘izmišljeni dvojnik’ i ‘lista članova’ su smejurija.
Kao što vidiš, pravo na postojanje može da se brani bez Zakona.

Zašto "na stranu Svetlosna bića"? Zar misliš da sam ja toliko pametan da sam bio sposoban da otkrijem Zakon postojanja i kažem to što si ti rekao da je "OK".? Zar misliš da je Tesla sam svojim umom otkrio svo ono znanje iz elektrotehnike? Možda ne znaš, ali i Tesla je tvrdio da postoje "svrzlosni izvori znanja". Kao što u jajetu koke postoji DNK molekul i geni u molekulu koji nose u sebi svo znanje o građi tela koke, bez kojeg koke ne bi moglo da bude, isto tako su i Sverlosna bića geni, tj. nosioci znanja po kojem i o Čovečanstvo treba da se razvije i na kraju postane jedinstveno živo i svesno biće. Isto kao što su i čovel ili koka jedinstvena živa i svesna bića.

Svetlosna bića su stvarnost i ubuduće će da budu sve prisutnija u živtu ljudi, do na kraju ne počnemo da živimo zajeno sa njima.

Ljubo sada metafizički prebacuje odgovornost sa sebe na svetlosno biće.
Dakle, sadržaj je kosmički, ali forma je njegova. :)
Znači, ako je nešto duboko – to su "oni", ako je besmisleno – to je on, ali nesvesno... (Nisam ja, majke mi! To je opet svetlosno biće.)
I sada Ljubo tvrdi:
“Zakon postojanja nudi istinu.”
A ako ga pitamo: gde je metod? Gde je epistemološki aparat? Gde je put od tebe do mene osim: „Veruj mi, rekao mi je neko iz vakuuma”? – to nije znanje, to je improvizacija.
Ljubino svetlosno biće traži da svet odbaci institucije – ali citira Bibliju:
“Religije su laž, verski ratovi su zlo, vera je besmislena… ali u Otkrivenju piše…”
(@Ljubo2, ne možeš istovremeno da uzmeš šta ti se uklapa, a ostatak proglasiš iluzijom.)
Dalje, Ljubo nudi utopiju bez uputstva, otprilike ovako: Bolestan si, a ja ti savetujem da je izlečenje – da budeš zdrav.
Sve što je Ljubi prenelo svetlosno biće (koje je sada, po svemu sudeći, jedini odgovorni autor), uzvišeno je u tonu, ali prazno u sadržaju.
Nema metodologije, nema doslednosti, nema kriterijuma istine, nema logičke strukture.
Ovo je samo Ljubina interpretacija zakona zabune.

Ove četiri vrste svetskih podela su četiri najveće svetske laži i četiri največa svetska zla, koja su tokom cele ljudske istorije bila uzrokom svih svetskih zala. Koja će na kraju da uzrokuju propast celog čovečanstva. U "Otkrivenju" u Bibliji, nazvana su imenom "Četiri jahača apokalipse".
Stvar je prosta.
Uradi test i proveri ovo na sebi.
Odbaci ova zla, i javi se kad stigneš

Ali, budi dosledna.

A što se tiče ovog gore njegovog pokušaja da proglasi nemogućim i pogrešnim moje poređenje nesavršene organizacije života i rada ljudskog društva, sa naprednijim organizacijama života i rada koje postoje u priodi, kao što su društva pčela i mrava ili ćelija koje grade tela, biljaka, životinja i ljudi, to neću sada da komentarišem.
Pre nego se upustiš u takvo komentarisanje prvo prouči život i rad pčela..raspitaj se šta je Grabež pogotovu velika Grabež na pčelinjaku. Videćeš da je to pljačka između društava u kojoj se doslovno odsecaju glave. Ako je to primer za moralno društvo onda smo ga ugasili.

. Ako su pčwle primer za moralno društvo onda smo ga ugasili.
Pčele misu podeljene pomideologijama, politikama, religijama, nacijama i klasama, već ljudi u ljudskom društvu i "zato sa ga ljudi ugasili". Hajde idi malo u Ukrajinu ili Palestinu ili se vrati u Jugoslaviju evedesetih godina, a možeš i u vreme Prvog i Drugog svetskog rata, pa tamo uči ljude da pčele nisu hamana društva, a ljudsko druđštvo jkeste. Krelac!

Pre nego se upustiš u takvo komentarisanje prvo prouči život i rad pčela..raspitaj se šta je Grabež pogotovu velika Grabež na pčelinjaku. Videćeš da je to pljačka između društava u kojoj se doslovno odsecaju glave. Ako je to primer za moralno društvo onda smo ga ugasili.
Svetlosno biće je, izgleda, preskočilo par slajdova sa kursa iz Prirode i društva.
Prvo ide: "Pčele svih košnica, ujedinite se!"
A tek posle, ide ono: "Ajmo i mi kao pčele."

Pčele misu podeljene pomideologijama, politikama, religijama, nacijama i klasama, već ljudi u ljudskom društvu i "zato sa ga ljudi ugasili". Hajde idi malo u Ukrajinu ili Palestinu ili se vrati u Jugoslaviju evedesetih godina, a možeš i u vreme Prvog i Drugog svetskog rata, pa tamo uči ljude da pčele nisu hamana društva, a ljudsko druđštvo jkeste. Krelac!
Transdženderi hoće da nas svedu na nivo pasa i mačaka a ti još gore...hoćeš da nas svedeš na nivo kukaca.

Transdženderi hoće da nas svedu na nivo pasa i mačaka a ti još gore...hoćeš da nas svedeš na nivo kukaca.
Neću ja ništa. Ja samo želim da objasnim Zakon evolucije i to da se su ljudi u svetu, podeljeni po ideologijama. politikama, religijama, nacijama i klasama, naoružani do zuba težeći da se uzaka,mo unište, još uvek nalaze na nivu rauvoja kukaca i krelaca. I ja sada samo pokušavam da objasnim šta po Zakonu evolicije, za njihovo dobrro, treba da urade da se podigni asa nivoa kukaca i krelaca, na nivo razvoja ljudi.

Neću ja ništa. Ja samo želim da objasnim Zakon evolucije i to da se su ljudi u svetu, podeljeni po ideologijama. politikama, religijama, nacijama i klasama, naoružani do zuba težeći da se uzaka,mo unište, još uvek nalaze na nivu rauvoja kukaca i krelaca. I ja sada samo pokušavam da objasnim šta po Zakonu evolicije, za njihovo dobrro, treba da urade da se podigni asa nivoa kukaca i krelaca, na nivo razvoja ljudi.
Ništa nije slučajno pa ni oružije ..zato se ne treba mnogo nervirati nad raznoraznim nepravdama jednostavno je takav proces.

Ništa nije slučajno pa ni oružije ..zato se ne treba mnogo nervirati nad raznoraznim nepravdama jednostavno je takav proces.
Ne treba se nervirati, ali treba razumeti taj proces. Treba razumeti kakva je uloga oružja sa značenjem zla u tom procesu.

Treba razumti da oružje sa značenjem snrti i zla nije cilj, svrha ni smisao života, već upravo ssssuprotno od toga. Cilj je sam žuvo i uživanje u životu, koje život oseča kao zadovoljsto i dobro. Pa kad se desi da život u svom neznanju učini nešto što je suprotno tom culju, nešto štp se doživi kao nezadovoljstvo, zlo ili smrt, a to je oružje, to treba tako i razumeti. Razumeti kao iskustvo zla da se shvati da to zlo vgiše nikada ne sne da se ponovi. Da nije tako, elolucije Univerzuma i života ne bi ni bilo, koja se svodi upravo na učenje dobra i zla, kako bi se znalo da je zlo nešto štp ubuduće treba da se izbegava i ne čini, a dobro da se čini i dalje razvija i usavršava.

A ne kao što to radi naša ghlupa civilizacija cini. Razvija ratne tehnologije da pomoćću njih održava svoje besmislene i nekorisbe ideološko-političke, religijske, nacionalne i klasne podele i tako, umesto da se održava i napreduje, ona se samouništava i ćini zlo najgore vrste.

Dakle, treba se nervirati zbog oružja i raznoraznih nepravdi, ako razumemo da je to proces kroz koji treba da se osvestimo da se razvijamo i težimo ka samoodržanju naše civilizacije, a ne kao što mi radimo, razvijamo se i težimo ka samouništenju.

Back