POŠTANSKE MARKE

• Začetnik teme Začetnik teme prion
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gde u Beogradu naći albume za marke ako neko ima na prodaju do dvadesetak eura kupio bih jedan, elem Jugomarka hvala bogu ne radi više kao ni sve kod nas, uz to gde je taj naš savez da probam i tamo i kad radi?

Hvala Unapred.

Nasledio sam od dede,koji se time bavio i skupljao, markice.Kolekcija broji oko 2000 markica,sta ponistenih,sta neponistenih.Deda je sam pravio albume od kartona i redjao markice.Markice su cele i super ocuvane.Ima oko 50 drzava,najvise iz stare Jugoslavije i Madjarske,period mislim 1900-1980 godina.Hteo bi da mi neko proceni vrednost markica i ako je neko zainteresovan da ih kupi.Mislim da ima dosta vrednih i retkih markica.

Продајем комплетно и појединачно
НДХ, ВУЈУ, ВУЈНУ и Југославију

Продајем комплетну НДХ (Независну државу Хрватску).
Поред тога продајем и појединачне марке и серијe из НДХ.

Продајем комплетну ВУЈУ и ВУЈНУ.

За вредније марке НДХ, ВУЈЕ и ВУЈНЕ поседујем атесте.

Продајем марке Југославије од 1944. до 2006. године у серијама и појединачне, и све доплатне марке из тог периода.

Живим у Београду.
Договор путем мог мејла vjbgdser@eunet.rs

intersuje me koje markice su vrednije sa pectom ili bez?
Обично су вредније непоништене (чисте) али морају позади да имају неоштећен лепак (гуму). Међутим, у неким случајевима су вредније поништене. Вредност сваке марке (поништене и непоништене) је у каталогу.

Pozdrav,
Zanima me da li ima neki nas katakog za markice od 1900 do 1990, i ako ima gde moze da se nadje? :D
Сигурно да има да се нађе. Пробај у Клубу филателиста у Београду код храма Светог Саве. Пробај на Гуглу или на телефону за информације 988 да нађеш њихову адресу и број телефона, и онда сазнај ко продаје каталоге или дођи лично у клуб (састанци на којима се купује и продаје су недељом пре подне). Постоји домаћи каталог Шафар, ЈУ каталог и Михел (немачки, за све марке света, па ти купиш само за оне земље које те занимају).

Pozdrav, imam Jugoslaviju okvirno od 1960g do 2000g, uglavnom sve su duplirane, neponistene kupovane u posti, deda mi je bio klekcionar.Imam takodje dosta blokova, sve duplirano.Sada bi ja to nastavio, tj menjao se pa ako neko ima nesto starije itd mozemo dopuniti kolekcije, a i treba mi jos neki album :)
Javite se na pvt pa cemo se nesto dogovoriti.

Dear friends,

Want to sell following MNH stamps fauna from any countries,in face value:

Canada insects 2010 MNH 1,00 Eu
Canada fauna 2011 MNH 3,00
Niue whales MNH 2010 3,15
Ross Dependency whales MNH 2010 5,25
Guernsey whales MNH 2010 3,40
Alderney butterflies MNH 2010 7,50
Hong kong MNH 2010 3,00
Iceland fauna MNH 2011 2,00
Australia fauna MNH 2010 3,50
Bequia WWF sheetlet 8,50
Bequia WWF set 2,10
Iceland WWF 2011 3,00
New Zealand MNH PREHISTORIC animals 5,00
Jersey WWF 2004 MNH 2,15 x 2 sets
Cuba fauna MNH 2006 3,00

First buyer which will be interested have FREE POSTAGE!
Accept payment with Moneybookers.Thank you.

Best regards,

Bojan

Pozdrav svima!
Nova sam na forumu pa izvinite ako negde pogresim.
imam album sa markicama oko 600 komada,neke serije i nekoliko iz 1914.godine zanima me da li neko odkupljuje markice i gde bih mogla da ih odnesem na procenu?
HVALA

Pozdrav svima. Ja sam tata Mirko kojeg, verovatno drma kriza srednjih godina koji bi želeo da svojoj ćerki, sem "životnih" stvar ostavi i neku ličnu zaostavštinu. Kako su me od skora zainteresovale markice i filatelija zamolio bi poznavaoce ove tema za odgovor na moje pitanje koje glasi:

da li neko zna neki sajt na kojem ljudi iz sveta po principu - ja tebi razglednicu, ti meni razglednicu razmenjuju markice?

Naime, u ovome sam stvarno "od juče", hoće reći nemam ni kolekciju a kamo li duplikate da bi se njima menjao, i ne znam kako bi je drugačije napravio pa mi je ovo prvo što mi je palo na pamet.

Unapred hvala.

http://www.postcrossing.com/about/HR

ovo je odlican sajt za slanje i primanje razglednica...odlicno funkcionise ali je sa stanovista filatelije neisplativo,jedino za one koji sakupljkaju razglednice je dobro...
zasto je neisplativo zato sto razglednica kosta 50 dinara postarina /markica /46 dinara a zauzvrat dobijete i Vi razglednicu sa jednom eventualno dve markice....
Imate nekoliko mogucnosti
1. da svastarite
odete na buvljak i kupite za par stotina dinara neki album sa uglavnom ponistenim markicama
takodje neisplativo ali je zabavno....
2. da zamolite sve svoje prijatelje i rodjake koji rade u raznoraznim firmama gde se prima posta da Vam donose ta pisma / koverte/koja se ionako bacaju
takodje neisplativo ali jos vise zabavno...
zasto sve ovo ?zato sto ce te tako sakupiti odredjeni broj markica i onda moci da svoje duplikate ponudite nekome preko interneta na razmenu

isto neisplativo ali ce te tako zainteresovati i dete da udje u svet filatelije....

e sad zaostavstina
pitanje sta zelite da sakupljate.da li novitete Srbije ili neke druge drzave,da li tematska izdanja iz celog sveta/npr zivotinje /i tu ima mnogo podgrupa-zmije,ptice,WWF,majmuni itd/kosmos , marka na markii ko zna sta sve ne jos,da li ponistene ili neponistene danima bi moglo da se pise o filateliji.....

idite u Srbija marku u Beogradu preko puta TV Beograd u Takovskoj i pretplatite se na novitete ,znaci sve markice Srbije koje izadju u tekucoj godini i ako imate para kupite i neke ranije godine....
markice mozete kupiti i preko interneta postoje razni sajtovi aukcijski i u Srbiji.....mozda i jeftinije kupite nego u Srbija marki

Zaostavstina ce biti najverovatnije manja nego sto ste Vi ulozili u kupovinu tih markica odnosno kad taj neko bude hteo to sve da proda dobice para manje nego sto ste Vi potrosili.....

malo sam se rasplinuo

proguglajte malo po internetu ima mnogo da se procita o ovoj temi

http://www.myphilately.com/sn_list.php?online_only=1

http://filatelija.infobay.rs/

http://www.angelfire.com/pr/perfinsoc/index.html]

http://www.filatelija.net/vrstemaraka.html
pozdrav

Pozdrav svima. Ja sam tata Mirko kojeg, verovatno drma kriza srednjih godina koji bi želeo da svojoj ćerki, sem "životnih" stvar ostavi i neku ličnu zaostavštinu. Kako su me od skora zainteresovale markice i filatelija zamolio bi poznavaoce ove tema za odgovor na moje pitanje koje glasi:

da li neko zna neki sajt na kojem ljudi iz sveta po principu - ja tebi razglednicu, ti meni razglednicu razmenjuju markice?

Naime, u ovome sam stvarno "od juče", hoće reći nemam ni kolekciju a kamo li duplikate da bi se njima menjao, i ne znam kako bi je drugačije napravio pa mi je ovo prvo što mi je palo na pamet.

Unapred hvala.

... malo sam se rasplinuo
proguglajte malo po internetu ima mnogo da se procita o ovoj temi...

Kao prvo, hvala na iscrpnom odgovoru. Kao drugo, sve što kažete odprilike saznao sam i sam za ovih par dana što samo dokazuje da su vaši saveti odlični. Ne znam da li Vam to nešto znači ali od mene imate sve pohvale. E sad, kad je već prilika, da kažem šta su mi i drugi rekli. Kad kažem drugi mislim na ljude u Takovskoj, posetioce i "domaćine" na skupu filatelista nedeljom u Svetog Save i nekoliko prodavaca, koji su izgledali kao poznavaoci teme, na dve beogradske pijace. Naime, svi kažu da je u suštini svako kolekcionarstvo, pa i filatelija, bure bez dna i da svaki iznos (ma koliko bio mali ili veliki) može biti potrošen. Obzirom da nijedan budžet nije neograničen skupljači se najčešće opredeljuju za skupljanje markica države u kojoj žive i jednog ili eventualno dva motiva, plus, skupljanje "šareniša", odnosno, poništenih markica.

Pozdrav i hvala još jednom. Ako budem imao još pitanja biću slobodan postaviti ih.

E pa imam još jedno pitanje.

2010.
26. januar;
P. I.
„75 godina nedeljnika NIN”
likovno rešenje M. Kalezić
višebojni ofset „Forum”, N. Sad
p. g.
z. č. 13 1/4:13 3/4
370. 22,00 višebojna (38.000)
Na kovertu sa žigom PD (FDC)
Nacrt: 370. nekoliko naslovnih stranica NIN-a i jubilarne godine 1935-2010.
P. T. 25 kom.

Evo opisa jedne marke iz kataloga koji mogu da se download-uju sa sajta pošte. Moje pitanje glasi - šta znači p. g. ? Za sve ostalo sam uspeo da saznam sem za to. Unapred hvala na odgovoru.

E pa imam još jedno pitanje.

Evo opisa jedne marke iz kataloga koji mogu da se download-uju sa sajta pošte. Moje pitanje glasi - šta znači p. g. ? Za sve ostalo sam uspeo da saznam sem za to. Unapred hvala na odgovoru.

i ja bih voleo da znam...pretpostavljam da je nesto sa papirom mozda - papir gumiran /sa lepkom/
kad je p k to je papir kredast
kad je p o ili ob onda je to papir obichan

mozda ce se jos neko javiti i dati pravo objasnjenje...

Back