postanite lik price. Zajednicko pisanje knjige

nesa zmaj:
nesa zmaj:
nesa zmaj:
Ispricacu vam pricu o sebi. Ocu koji se vratio sa sluzbenog puta. Znate, dodje neko vreme kad covek podvuce crtu, i pocne da sabira i oduzima, i izvlaci racune sopstvenog zivota. Tako sam i ja jednog dana, vracajuci se po ko zna koji put sa sluzbenog puta, pomislio: Boze, pa da li je moj zivot sluzbeni put, a ovi dolasci kuci, nekakvi predasi, pauze za topli obrok...Hm, nije mi to bila namera kada sam pravio planove za zivot, zamisljao kako bih zeleo da ga provedem u ovom carstvu zemaljskom. A na tim pauzama...Dobio sam decu, stvorio porodicu...I, eto tako, vracajuci se, kazem, sa tog sluzbenog puta, dodje mi nesto da porazgovaram malo sa tom svojom decom, da ih, ako jos ima vremena, malo i upoznam. Mislim onako, dublje...Pricali smo mi o mnogo cemu, ali ne o snovima, o tome kako zamisljaju svoj zivot, sta zele od njega. Plasim se da se i njima zivot ne pretvori u neku pauzu za topli obrok...Tja, kad ja tamo, a ono nikoga nema. Razmileli se negde. A onda mi pade na pamet da ih potrazim tamo gde ponekada svracaju, u nekom virtuelnom svetu, gde ja nikada zalazio nisam, na internetu. Pa, da bi upoznao decu, moras se kretati njihovim stazama...I zavirim ja tamo, prijavim se kao nekakav Nesa Zmaj, toboze psihoterapeut i pisac, postavim temu zajednickog pisanja knjige...E, ispricacu vam sta je onda bilo:...
Vidm ja da se tamo ljudi uglavnom igraju. Daju sebi nekakva smesna imena, zamisljaju se kao neki likovi, i, kao takvi, prave neke zamisljene kontakte. Da li bih prepoznao svoju decu kada bi se pojavila tako, pod drugim imenom, u nekakvom paralelnom zivotu. Da li ih dovoljno poznajem, dusu njihovu, snove...da bi ih prepoznao i kad ih nevidim. Po stilu, zeljama, duhu njihovom? Ne znam. Cekao sam da vidim...A onda je pocelo. Prica je pocela da se odvija, a ja sam bdeo u zelji da ih prepoznam...
Postavio sam svoju pricu o pricanju prica na dva mesta. Na temama svastara i knjizevnost. Znam da imaju razlicite ukuse, pa sam predpostavio da mi je veca sansa da ih nadjem na razlicitim mestima. Hm, a da li ce oni prepoznati mene. Poznaju li me uopste? Koliko sam im dao sebe da bi me mogli prepoznati i kada me ne vide, i kada mi ime ne znaju...Mozda ce mi to pomoci da odgovorim na svoja pitanja, i podvucem tu crtu, pa kakav racun ispadne da ispadne...

Prvi se javio, na svastari, neko ko sebe naziva Oxi. Odmah me je podsetio, po svom dobrocudnom smislu za humor, na druga moje mladje cerke. Njih dvoje su bili kao brat i sestra. Dva spadala koja stalno bockaju jedno drugo salama, i udaraju brigu na veselja. Pomislio sam: Da nije bas taj Oxi ....necu spominjati imena. Ako je on tu, mora da se tuda smuca i moja......necu reci ni njeno pravo ime...moja mladja cerka. Ona je, nekako, ista kao ja...Pa nju bih valjda morao da prepoznam...

rudy_kv:
ena28:
Vidim kako sam se probila...i vidim koliko je pocela da bledi Njena senka.. :cry: ...
...rudy, javni se...ako ti je moj zivot mio...
...a mozemo i vizuelno...ti na dimnjak MAG., a ja na moje brdo...istakni zastavicu kad' stignes... :lol
Evo mene malo ranije nego obicno...
MAG mi je malo daleko...mozda mozemo morzeovom azbukom :?:

...mmmmm....mozemo... :oops:...

nesa zmaj:
Vidim ja da je ovo vase zvanje bilo lazna uzbuda. Nemojte samo da bude kao u onoj basni: Maco, braco, lija mene davi, hodi me izbavi...Ja necu da vas cekam. Ujutro imam trening, i ne mogu bas da vilenim resavajuci lazne uzbude. Ako bas bude frka, vicite opet, devojke. Ako vam uopste treba glas razuma. Probao sam, nije da nisam.

Ajde, kazi glasu razuma, to te muci?

Jel vidite sta radi? Prvo je, kao, poceo da pise kao da sam ja, ali pod svojim imenom. Pa je onda to objavio. Ja sam se bas pitao sta je ovo, kad se pojavi dodatak, ispravka poruke:Ajde kazi Glasu razuma...Ko je pratio, mogao je da kaze: Provalili smo ga, zaboravio da promeni ime...A od mene postade virtuelni lik, kao i od Ene pre toga. Onda me neke cure oslovljavaju sa Neso, Neso...Dobar nacin da se unisti protivnik. A provalio sam ga i za Majku(imao je njenu prijavu i znao da ce se pojaviti, pa je koristio neke njene tipicne recenice u svojim porukama, kao ono:samo vas posmatram)...U cemu je njegov problem?

babydoll:
E da znate i meni je sve ovo cudno, ali sto da razbijamo nase lepe glavice time.
Ili prihvatamo igru ili necemo se igrati.
Nego kakve cemo iz igre izaci, u tome je poenta.
Zadovoljne ili nezadovoljne?
Sta vas dve mislite?
Ajte na kaficu pa da caskamo.

Evo ja kuvam. A zakuvacemo je miii... nego sta.
areci ce oni posle ~Dobro ste je zakuvale~
:twisted:

Ja i nekic-likic smo se vec dogovorile...igracemo se i dalje...pa sta bude, bude.Zurku da propustimo...?!...Ma, daaaj...Pustimo neka nas Pisac vodi (malo uvlacenje...nije na odmet,hm).. :lol: .

ena28:
babydoll:
E da znate i meni je sve ovo cudno, ali sto da razbijamo nase lepe glavice time.
Sta vas dve mislite?

Ja i nekic-likic smo se vec dogovorile...igracemo se i dalje...pa sta bude, bude.Zurku da propustimo...?!...Ma, daaaj...Pustimo neka nas Pisac vodi (malo uvlacenje...nije na odmet,hm).. :lol: .

I ti bi njemu dala da te vodi :roll:

Glas razuma:
ena28:
babydoll:
Sta vas dve mislite?

I ti bi njemu dala da te vodi :roll:

Ajde onda da mi vodamo njega.. :lol:..

ena28:
rudy_kv:
Pa mogao bih i ja da napisem nesto o sebi...
Sputani buntovnik, jureci svoj san, namamljen i uteran u kalup maskirnih nijansi...
Ne snalazeci se na poslu kojeg jednim delom voli a drugim mrzi iz dna duse, pokusao da je da nadje srecu u porodici i vezi sa, kako je tada mislio, najlepsom devojkom na svetu... posle 3,5 godine gubi tlo pod nogama, veza puca, situacija u porodici se zateze, a na poslu ulazi iz sukoba u sukob sa predpostavljenima... U njemu se budi stari buntovnik, on kupuje motor i celo leto provodi vozikajuci se na njemu, slusajuci Blues i Rock i utapajuci se u rekama piva...
Kada je vreme zahladnelo, pribeziste nalazi u virtuelnom svetu pricaonica u kojem je bio ponovo svoj...ali se i dalje nije mogao otresti senke Najlepse devojke na svetu od koje je pokusao da pobegne motorom.
Jednoga dana na forumu je video temu koju je postavio lik sa zanimljivim imenom - Nesa Zmaj. Privucen tim imenom - posto je kao dete obozavao price o zmajevima i vitezovima, otvorio je vrata...
Iza tih vrata bilo je mnogo razlicitih likova, a kroz gomilu ka njemu se probila ona - Ena.
Senka Najlepse devojke na svetu pored nje je pocela da bledi...

Samo da te podsetim sta si napisao o sebi...

Ej...ili ces ti natrag u Pricu, ili cu ja morati uz reke...dve reke covece...a led-ledic se mreska po njima...
...sto znaci da cu i ja poceti da (b)ledim...pa ti sad' vidi... :[/quote :

rudy_kv:
ena28:
rudy_kv:
Nisam popio ni kap, nego me smorilo ovo slavljenje...

...izvini...ali rekao si da volis pivo, a...a...i ja volim...pivo... :oops:...a...a...sto se onda nisi javio,aha...
Nestalo vremena...ni sada ga nemam - konektovao sam se sa batovog acounta

...batovog...e pa jesi KV, pravi... :lol:..
...a sto se tice vremena, nemam ga ni ja...ali ja sam na jebenom 041 broju...Zamisli kakav ce meni acount da stigne... :cry:...

Back