Post-Apocalyptic Movies

За мене је филм чиста 10-ка

Овде претерујем, дао бих му јаких личних 8,5... али мени се свиђа.

И нешто мислим данас... да нисам ноћас пренаглио са Кесхерном, или колико је уопште реч о постапокалиптичном филму, а не само о обичном мрачном СФ-у... Некако су ми прве асоцијације оне сцене из ратовања са "терористима", које делују тако. :confused:

Овде претерујем, дао бих му јаких личних 8,5... али мени се свиђа.

И нешто мислим данас... да нисам ноћас пренаглио са Кесхерном, или колико је уопште реч о постапокалиптичном филму, а не само о обичном мрачном СФ-у... Некако су ми прве асоцијације оне сцене из ратовања са "терористима", које делују тако. :confused:

Sad sam bas ovjerio komentare na imdb-u
i rekao bih da se prije radi o Dystopia zanru
pocecu sa skidanjem filma
cini mi se da je odlicno uradjen

Sad sam bas ovjerio komentare na imdb-u
i rekao bih da se prije radi o Dystopia zanru
pocecu sa skidanjem filma
cini mi se da je odlicno uradjen

Урађен је одлично... само је радња мало конфузна, захтева пуну концетрацију. И стварно би пре била та "дистопија", ако се под тим мисли нека врста антиутопизма у филму... Ал' опет, има и масовних разарања и идеје о крају цивилизације... нека стоји овде, мада сам можда пренаглио када сам га навео.

Урађен је одлично... само је радња мало конфузна, захтева пуну концетрацију. И стварно би пре била та "дистопија", ако се под тим мисли нека врста антиутопизма у филму... Ал' опет, има и масовних разарања и идеје о крају цивилизације... нека стоји овде, мада сам можда пренаглио када сам га навео.

Upravo tako
bar je u kinematografiji
do sada bio takav slucaj
sa nekim manjim izuzecima

Овде се може наћи занимљива листа филмова овог жанра:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_apocalyptic_and_post-apocalyptic_fiction

Ипак су уврстили и Casshern, што значи да ипак нисам много омашио.

А и још једном да похвалим тему и сугестије за филмове на њој. Скинуо сам и скидам A Boy and His Dog, Reign of Fire, The Omega Man... и On the Beach из 2000-те... сад се не сећам да ли је већ споменут, прегледаћу тему још једном сутра.

Cudi me da niko nije rekao Aeon Flux

097360702125.jpg

vrlo specifican film svog zanra jer ne govori o unistenom (kakv je red i obicaj :) ) nego lepo uredjenom postapokaliptickom svetu :)

Zanimljiv film za ljubitelje Charlize Theron :)

o umetnickoj vrednosti filma sad ne govorim jer je nema, ali je pitka prica, dobra akcija a ima sta i da se vidi. :) Bolju glumicu nisu mogli da nadju za ovaj film da bi mu digli gledanost :)

Poslednja izmena:
Овде се може наћи занимљива листа филмова овог жанра:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_apocalyptic_and_post-apocalyptic_fiction

Ипак су уврстили и Casshern, што значи да ипак нисам много омашио.

А и још једном да похвалим тему и сугестије за филмове на њој. Скинуо сам и скидам A Boy and His Dog, Reign of Fire, The Omega Man... и On the Beach из 2000-те... сад се не сећам да ли је већ споменут, прегледаћу тему још једном сутра.

Ovaj film je zaista poseban
ima nesto u jezivo u njemu
taj element nisam primjetio od drugih post-apocalyotic filmova
uz Mad Max-a
po meni mozda i najbolje sto ovaj zanr moze da ponudi

Чини ми се да није поменут Casshern:

http://www.imdb.com/title/tt0405821/

mv5bmjg4mzg5mjyxnv5bml5oi7.jpg

Препоручујем. За мене је филм чиста 10-ка и просто не могу да верујем да на IMDB-у има онолико ниску оцену (6,3).

.

da znas da si me navukao ;)
danas sam citao ovo i popodne kad sam bio u maxiju slucajno vidim taj dvd za 99 din i uzeh ga :D
Ako ne valja dodjes mi jedan film :hahaha: (posto ne volim da jurim titlove za azijske filmove , nikad nisam siguran kad uporedjujem tajming da li prica bas to i lakse mi da kupim nego da skidam sa neta :hahaha:

da znas da si me navukao ;)
danas sam citao ovo i popodne kad sam bio u maxiju slucajno vidim taj dvd za 99 din i uzeh ga :D
Ako ne valja dodjes mi jedan film :hahaha:

Важи! :P

Ма не знам, мени се допао... веома. Види се да је рађено по нечему (у овом случају, по стрипу), јер су превише детаља хтели одједном да натрпају, али свидео ми се. Плус, што још волим те дугачке сцене борби са брзим покретима и техном у позадини... Јави се на тему кад га погледаш, баш ме занима да ли ће ти се свидети. Ја све нешто где сам тражио коментаре по нету, углавном га пљују. :P

(posto ne volim da jurim titlove za azijske filmove , nikad nisam siguran kad uporedjujem tajming da li prica bas to i lakse mi da kupim nego da skidam sa neta :hahaha:

Ја сам срећом ово набавио још раније... на ЦД-у са већ спремљеним титлом... већ ми је довољно смарање и ове на енглеском када удешавам, а камоли француске... или ове азијске где се ниједна реч не може разазнати...

On the Beach
Posle nuklearnog rata jedina drzava je ostala Australija ali i njoj preti unistenje zbog toga sto radijacija stize sa severa.
Arman Asante je u glavnoj ulozi.

Морам да поновим. И Cheersy га је споменула.

"На плажи", On the Beach (2000), ТВ-филм, драма без елемената СФ-а.

http://www.imdb.com/title/tt0219224/

On_The_Beach_%282000%29.jpg

Римејк истоименог филма из 1959 (који нисам гледао). Феноменалан филм, све препоруке с моје стране. Нешто мрачније, депресивније и узалудније скоро нисам гледао. Северна хемисфера је уништена у нуклеарној катастрофи, и сав живот на њој истребљен у екстремно кратком року. Све је тешко загађено смртоносном радијацијом која се великом брзином шири на југ, и у питању су недеље када ће и последњи људи на Земљи, у Аустралији, умрети од последица радиоактивног загађења. У аустралијске воде долази америчка подморница која, откривајући да је ваздух незагађен, мисли да је пронашла спас... међутим, тај спас је кратког даха. У Аустралији је индустрија стала, држава (и цивилизација) проживљава своје последње дане, а последње мере државе своде се на спречавање егзодуса становништва са севера на југ и на дистрибуцију смртоносних пилула које имају сврху да људе поштеде дуготрајне и болне смрти од радијације. Једина нада је теорија остарелог проф. Нордструма да ће се око поља Арктика формирати појас у којем ће ниво радијације опадати, а ваздух бити чист. Капетан америчке подморнице Тауерс (Арманд Асанте) има месец дана да отплови до Северног пола и инструментима потврди или оповргне ову теорију, након чега би преостало довољно времена да се на безбедно подручје пребаци око 1.000 људи који би представљали све што је остало од човечанства. На том путу ка северу, подморница свакодневно хвата слаб сигнал емитован са Аљаске, са којег се само разазнаје порука "Не очајавајте"... Али...

Све препоруке. Филм нема елементе СФ-а, ради се о причи смештеној у садашњост, драми која својом суровом и невероватном реалношћу човека заиста тера да се запита: Шта да се ово стварно деси, и како бих се ја у таквој ситуацији понашао?

Poslednja izmena:
Izgleda veoma dobro
al vise mi lici na film Apokalipse

У праву си... Не приказује разарања, то се ставља у предрадњу филма, али се радња дешава непосредно после њих, и то док још постоји стари систем, који се урушава. Још нема нових друштвених односа, нити се стање након апокалипсе "слегло". Постапокалиптични је само условно, ако се узме да се апокалипса догодила пре радње у филму... међутим, она још увек траје, тако да је ипак филм апокалипсе... Свеједно, сасвим солидан ТВ-филм који фантастично преноси сурову атмосферу коју и покушава да дочара.

Надам се да не спамујем тему превише погрешним насловима... :rumenko:

Морам да поновим. И Cheersy га је споменула.

"На плажи", On the Beach (2000), ТВ-филм, драма без елемената СФ-а.

http://www.imdb.com/title/tt0219224/

On_The_Beach_%282000%29.jpg

Римејк истоименог филма из 1959 (који нисам гледао). Феноменалан филм, све препоруке с моје стране. Нешто мрачније, депресивније и узалудније скоро нисам гледао. Северна хемисфера је уништена у нуклеарној катастрофи, и сав живот на њој истребљен у екстремно кратком року. Све је тешко загађено смртоносном радијацијом која се великом брзином шири на југ, и у питању су недеље када ће и последњи људи на Земљи, у Аустралији, умрети од последица радиоактивног загађења. У аустралијске воде долази америчка подморница која, откривајући да је ваздух незагађен, мисли да је пронашла спас... међутим, тај спас је кратког даха. У Аустралији је индустрија стала, држава (и цивилизација) проживљава своје последње дане, а последње мере државе своде се на спречавање егзодуса становништва са севера на југ и на дистрибуцију смртоносних пилула које имају сврху да људе поштеде дуготрајне и болне смрти од радијације. Једина нада је теорија остарелог проф. Нордструма да ће се око поља Арктика формирати појас у којем ће ниво радијације опадати, а ваздух бити чист. Капетан америчке подморнице Тауерс (Арманд Асанте) има месец дана да отплови до Северног пола и инструментима потврди или оповргне ову теорију, након чега би преостало довољно времена да се на безбедно подручје пребаци око 1.000 људи који би представљали све што је остало од човечанства. На том путу ка северу, подморница свакодневно хвата слаб сигнал емитован са Аљаске, са којег се само разазнаје порука "Не очајавајте"... Али...

Све препоруке. Филм нема елементе СФ-а, ради се о причи смештеној у садашњост, драми која својом суровом и невероватном реалношћу човека заиста тера да се запита: Шта да се ово стварно деси, и како бих се ја у таквој ситуацији понашао?

E gledala sam ga na FOX-u, iznenadjujuce dobar TV film :ok:

jeste ,moja greska ali vidim gore na stranici i Logans run ,to je isto Distopia a nikako post-apocalyptic

Kroz Logan's Run se prozimaju
elementi Distopia i Post-Apocalyptic zanra
tako da se moze svrstati u oba
Nakon Holokausta stvoreno je drustveno uredjenje cija se egzistencija obezbjedjuje
redovnim smaknucima
Holokaust(Post-Apocalyptic element)
Uvrnuto uredjenje zajednice(Distopia element)
slicno je isa Ekvilibrijumom
Nakon treceg svetskog rata(post-apocalyptic element)
dolazi do obrazovanja sadistickog rezima cija se vlast temelji na korigovanju i suzbijanju
emocija ljudi koji zivi pod tim rezimom(distopia element)
Ovi filmovi su rijetki
al nije greska svrstati ih
ni u jedan od ova dva zanra

Back