Post-Apocalyptic Movies

Stalker , Andreja Tarkovskog i jos neki, Zrtvovanje, Nostalgia...

Filmovi Konstantina Lopushanskog (radio i sa Tarkovskim na Stalkeru mislim):

Posetilac muzeja

Ugly swans

Pisma mrtvoga coveka

Lopusanski je verovatno "naj-apokalipticniji" reziser ( ne racunam komercijalne filmove ) .

Obavezno pogledajte Doomsday. Kombinacija Escape from New York, 28 days later i Mad Maxa u buducnosti, od Neil Marshalla autora Descenta i Dog Soldiersa sa Rhonom Mitrom, Bob Hoskinsom, Alexanderom Siddigom, Malcolm McDowellom...

http://www.imdb.com/title/tt0483607/

rhonamitra-doomsday-hdr.jpg

18918465.jpg

Obavezno pogledajte Doomsday. Kombinacija Escape from New York, 28 days later i Mad Maxa u buducnosti, od Neil Marshalla autora Descenta i Dog Soldiersa sa Rhonom Mitrom, Bob Hoskinsom, Alexanderom Siddigom, Malcolm McDowellom...

http://www.imdb.com/title/tt0483607/

rhonamitra-doomsday-hdr.jpg

18918465.jpg

Gledao ga juce.

Pocetak je nesto obecavao, ali opstali deo filma je cisto razocaranje, ne preporucujem za gledati, gubljenje vremena.

Nije ni post-apokalipticki, tj., apokalipta je samo u Skotskoj,...

Mad Max
mel-gibson-mad-max-photograph-c10104041.jpeg

Iako se nisu ubili da nam malo bolje objasne kako je doslo do onakvog pustosenja
Mad Max ostaje fenomenalan film
jasno je da je uzrok svih problema gorivo
Mel Gibson luta prasnjavim drumovima u svom interceptoru u potrazi za gorivom
za svoje drumsko cudoviste
na tom putu se obracunava sa bajkerskim bandama
koji nose kozna odjela i pankerske kreste
a pri tome
idu okolo gologuzi kao orangutani.
Jedan od omiljenih filmova ovakve tematike.
Nisam odgledao sve post-apokaliptincne filmove ali mi je ovo omiljen(i jedan od omiljenijih filmova u opste).Sto zbog price,kola,i tuzanog kraja (tj nastavak agonije iz prvog dela).
Koliko sam ja shvatio oni su se nasli u pustinji,a nije se pustinja tu stvorila od hidrogenske bombe (lupam).Nasli su se u pustinji zbog goriva,tj u potrazi za gorivom.Ne secam se bas najbolje treceg dela,ali koliko se secam tamo nije gorivo bas toliko u prvom planu.Cak koliko se secam i voda i hrana se spominju(nek me neko ispravi ako gresim jer se stvarno slabo secam treceg dela).

Poslednja izmena:

Back