Bilo bi prilično suludo prihvatiti ideju da je Isus prihvatio moje grehove s obzirom da je umro nekoliko godina pre nego što sam se ja uopšte rodio.

Zašto je suludo kada STVORITELJ postoji istovremeno u vremenu i zna budućost? 
Bog zna sve naše slobodne odluke koje ćemo doneti... 
Psa 139:4  Još nema reči na jeziku mom, a Ti, Gospode, gle, već sve znaš.
Bog je upozoravao svet pre više od stotinu godina da će Amerika odbaciti prvi amandman i da će uvesti nedelni zakon, a ubrzo zatim i sve države sveta! 
Bog upozorava sve nepokajane grešnike da će zasigurno doživeti užasnu sudbinu ako se ne zaustave u svom grešenju. 
Rev 20:11  I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
Rev 20:12 
 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13  I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; 
i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14  I smrt i pakao 
bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 
 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.
Rev 21:7  Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8  
A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
Ne, nije suludo prihvatiti svoga Boga i Spasitelja Isusa Hrista... to je prelepi čin vraćanja izgubljenog sina svome dobrom roditelju!
Luk 15:17  Tada dođe k sebi pa reče: 'Koliko najamnika moga oca imaju hleba u izobilju, a ja ovde umirem od gladi! 
Luk 15:18  Spremiću se i otići svom ocu pa ga zamoliti: Oče, zgrešio sam protiv neba i protiv tebe. 
Luk 15:19  Nisam više dostojan da se zovem tvoj sin. Primi me kao jednog od svojih najamnika.' 
Luk 15:20  I spremi se i pođe svom ocu. 
A dok je još bio daleko, ugleda ga njegov otac i sažali se pa potrča, zagrli ga i poljubi. 
Luk 15:21  'Oče', reče mu sin, 'zgrešio sam protiv neba i protiv tebe. Nisam više dostojan da se zovem tvoj sin.' 
Luk 15:22  Ali, otac reče svojim slugama: 'Brzo iznesite najlepši ogrtač i obucite ga. Stavite mu prsten na ruku i obuću na noge. 
Luk 15:23  Donesite ugojeno tele i zakoljite ga pa da jedemo i da se veselimo. 
Luk 15:24  Jer, ovaj moj sin je bio mrtav, i ožive! Bio je izgubljen, i nađen je!' I počeše da se vesele.