POSLEDNJI DOGAĐAJI - IZ BIBLIJSKOG UGLA.

Evo , papa namece svoja religijska stanovista cak i ateistima:

10400870_668082659942379_5759530425883058321_n.jpg

- - - - - - - - - -

"Provodjenje nedelje sa porodicom i prijateljima je "eticka odluka".
za verujuce, kao i za neverujuce ljude."

to su tvoji tripovi..gde on to kome naredjuje da mu se poklanjaju..:D

Па ако ћемо искрено, цео смисао ватикана и паписта, јесте био да све Хришћане ставе под своју контролу. И не само Хришћане него и све друге људе и народе. Папа је типичан диктатор који је желео да има и световну и духовну власт, да све држи у својим рукама. Зато је сурово уништавао све оне који су му стајали на путу. Највећи непријатељ папизма на том путу наравно била је Истинита Вера и Црква Христова Православна, јер Православни ни по коју цену нису хтели да се одрекну Христа Бога и Његове Свете Вере и Цркве Православне, нису желели да се потчине папи и да прихвате папина јеретичка учења. Данас је моћ ватикана свакако мања, данас је и он подређен неким другим антрихришћанским снагама са којима је ушао у коалицију. Тако да је папа, сасвим сугурно, узор свим диктаторима на западу, насталим после њега.

Е сад, проблем код адвентиста је тај што су они почели да негирају Недељу и многа друга Хришћанска Учења, која немају везе са папом, већ су заиста део Учења Цркве Христове. То да је недељни закон тобоже ,,жиг звери", е то је њихова највећа заблуда, или како си се ти изразила трип. То није тачно и то су адвентисти у великој заблуди. Уопште, већина њихових учења су заблуда. Они су бежећи од једне заблуде, отишли у још горе и опасније заблуде. Али и за то одговорност сносе паписти и ватикан који су својим недостојним антихришћнским понашањем саблазнили многе Хришћане на западу, те су ови отишли у још дубље и дубље заблуде и обмане.

Једина Истинита Вера Христова је Православна Вера и једино се у крилу Православне Цркве може наћи Спасење, све остало (па међу њима и адвентистичка секта) су заблуде и преваре.

Poslednja izmena:
Ovo je sve pripremanje staze za Nedeljni zakon.

A Nedeljni zakon ce biti ustavom odredjen. Najpre ustavom Amerike,pa onda i ostalih zemalja.

Zivi bili , pa videli.... Prorocanstvo ne gresi :aha:

- - - - - - - - - -

Vuk u jagnjecoj kozi :(

Ви адвентисти измишљате како је недеља тобоже ,,папин изум" и ,,жиг звери", што је тотална глупост и заблуда. То су вас слагали ваши лажни пророци Милер и Елена Вајт.

Ево у овом тексту је, са Православног становишта, објашњено да су ваша веровања у вези недеље велика антихришћанска заблуда:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Sekte/Lat_Crkva-I-Sekte05.htm

Дакле, у овом одличном тексту , где се разбијају адвентистичка лажна учења, лепо је објашњено да су и први Хришћани славили недељу, као дан Христовог Васкрсења, а не суботу. Текст је веома занимљив и препоручујем ти да га прочиташ, можда се и ослободиш заблуда које имаш у вези недеље.

Ali ko o tome govori?

Slavljenje Hristovog vaskrsenja nema nikakve veze sa Sedmim danom!

Sedmi dan se odnosi na IV Božju zapovest! IV Božja zapovest nas obaveštava da je biblijski Bog Jahve stvorio nebo i zemlju za šest dana a sedmog je prekinuo rad i posvetio vreme za svetkovanje!

Sam Tvorac zapoveda svim razumom obdarenim stvorenijma da Ga poštujemo kao STVORITELJA neba i zemlje.

Ako hoćete da svakog prvog dana slavite vaskrsenje, OK!

Ali, ne možete osporiti Božju reč da IV Božja zapovest - ZAPOVEDA svim ljudima da poštuju Boga Sedmog dana kao STVORITELJA neba i zemlje.

Poslednja izmena:
Ali ko o tome govori?

Slavljenje Hristovog vaskrsenja nema nikakve veze sa Sedmim danom!

Sedmi dan se odnosi na IV Božju zapovest! IV Božja zapovest nas obaveštava da je biblijski Bog Jahve STVORITELJ neba i zemlje ujedno i autor moralnog zakona!

Bibljksi Bog Jahve zapoveda svim razumom obdarenim stvorenijma da Ga poštujemo kao STVORITELJA neba i zemlje.

Ako hoćete da svakog prvog dana slavite vaskrsenje, OK!

Ali, ne možete osporiti Božju reč da IV Božja zapovest - ZAPOVEDA svim ljudima da poštuju STVORITELJA neba i zemlje.
nije svim ljudima.. samo izraelcima ..kao uspomenu na zizlazak iz egipta..
I pamti da si bio rob u zemlji misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora....
ako koza laze biblija ne laze..

nije svim ljudima.. samo izraelcima ..kao uspomenu na zizlazak iz egipta..
I pamti da si bio rob u zemlji misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora....
ako koza laze biblija ne laze..

Ne! Ne! Ne!

Te reči nisu zapisane na kamenim pločama!

Morate znati kontekst tog teksta, ko govori i kada se govori.

U 5. knjizi Mojsijevoj, koja se naziva PONOVLJENI ZAKONI nalazi se ta rečenica...

Mojsije PONAVLJA 10 BOŽJIH ZAPOVESTI i daje svoj komentar Izraelskom narodu!

Poslednja izmena:
Ne! Ne! Ne!

Te reči nisu zapisane na kamenim pločama!

Morate znati kontekst tog teksta, ko govori i kada se govori.

U 5. knjizi Mojsijevoj, koja se naziva PONOVLJENI ZAKONI nalazi se ta rečenica...

Mojsije PONAVLJA 10 BOŽJIH ZAPOVESTI i daje svoj komentar Izraelskom narodu!
evo i ovde se spominje subota..samo za jevreje vazi praznovanje..
A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem...:)

Daničić-Karadžić
Exo 31:12 I reče Gospod Mojsiju govoreći:
Exo 31:13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci: Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
Exo 31:14 Čuvajte dakle subotu, jer vam je sveta; ko bi je oskvrnio, da se pogubi; jer ko bi god radio kakav posao u nju, istrebiće se ona duša iz naroda svog.
Exo 31:15 Šest dana neka se radi; a sedmi je dan subota, odmor, svet Gospodu; ko bi god radio posao u dan subotni, da se pogubi.
Exo 31:16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.
Exo 31:17 To je znak između mene i sinova Izrailjevih doveka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, a u sedmi dan počinu i odmori se.
Exo 31:18 I izgovorivši ovo Mojsiju na gori sinajskoj, dade mu dve ploče svedočanstva, ploče kamene pisane prstom Božijim.

Kršćanska sadašnost
Exo 31:12 Jahve opet reče Mojsiju:
Exo 31:13 "Reci Izraelcima: Subote moje morate održavati, jer subota je znak između mene i vas od naraštaja do naraštaja, da budete svjesni da vas ja, Jahve, posvećujem.
Exo 31:14 Držite, dakle, subotu, jer je ona za vas sveta. Tko je oskvrne neka se pogubi; tko bude u njoj radio ikakav posao neka se odstrani iz svoga naroda.
Exo 31:15 Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.
Exo 31:16 Stoga neka Izraelci drže subotu - svetkujući je od naraštaja do naraštaja - kao vječni savez.
Exo 31:17 Neka je ona znak, zauvijek, između mene i Izraelaca.Ta Jahve je za šest dana sazdao nebo i zemlju, a sedmoga je dana prestao raditi i odahnuo."
Exo 31:18 Kad Jahve svrši svoj razgovor s Mojsijem na Sinajskom brdu, dade mu dvije ploče Svjedočanstva, ploče kamene, ispisane prstom Božjim.

MKJV
Exo 31:12 And Jehovah spoke to Moses saying,
Exo 31:13 Speak also to the sons of Israel, saying, Truly you shall keep My sabbaths. For it is a sign between Me and you throughout your generations, to know that I am Jehovah who sanctifies you.
Exo 31:14 You shall keep the Sabbath therefore, for it is holy to you. Everyone that defiles it shall surely be put to death. For whoever does any work in it, that soul shall be cut off from among his people.
Exo 31:15 Six days may work be done, but on the seventh is the sabbath of rest, holy to Jehovah. Whoever does any work in the Sabbath day, he shall surely be put to death.
Exo 31:16 Therefore the sons of Israel shall keep the Sabbath, to observe the Sabbath throughout their generations, for an everlasting covenant.
Exo 31:17 It is a sign between Me and the sons of Israel forever. For in six days Jehovah made the heavens and the earth, and on the seventh day He rested, and was refreshed.
Exo 31:18 And He gave to Moses, when He had made an end of speaking with him upon Mount Sinai, two tablets of the testimony, tablets of stone, written by the finger of God.

Poslednja izmena:
Sami citirate reči biblijskog Boga i ne vidite da On kaže da je to Njegova zapovest.

zapovest koja je data jevrejima kao znak izmedju boga i izraelskih sinova ..i kao sredstvo da ih iskusa..dok se dovedu do hrista treba sve ovo..moras da ih drzis na lancu..

A Gospod reče Mojsiju: Evo učiniću da vam daždi iz neba hleb, a narod neka izlazi i kupi svaki dan koliko treba na dan, da ga okušam hoće li hoditi po mom zakonu ili neće...

Back