POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

Biblija se moze procitati i brze al da bi se proucila bolje je duze je proucavati, i mi idemo na to da je sto temeljnije proucavamo.. a i posle krstenja nastavljamo izucavanje ... tu ima puno finesa... trebaznati svaki stih i njegovo znacenje i povezanost sa celinom... ja sam je bar dve god proucavala pre krstenja..

bye

a kakvo spasenje onda mozete ponuditi , coveku koji je pred samrti ,jer njegov zivot visi o koncu , kako ce on jadnik da se krsti kada nema vremena ni stvaranje da procita?

pa Bog zna okolnosti svake osobe ..bitno je upoznati Boga i vera...

sta ima veze sto neciji zivot visi o koncu.... bas je mozda takvom coveku potrebniji u tom momentu.... Bog... nego nekome ko ima vremena za spasenje...

kako sta ima veze , ako je neke druge vere , kako ce jehovin svedok da ga spase , kada coveku treba 2.godine da postane krsteni svedok, aha sta bi sad/

c c c ne shvatas Boky ....nece JS da ga spasi nego Bog :).... JS samo sluze Bogu da prenesu ljudima Bozju nameru i pouku ... :cao:

a to 2 god je Bitno da neko bude osposobljen da dobro poznaje sveto pismo jer je velika odgovornost biti JS jer prenose ljudima Bozansku pouku

Aleljujah ... poceo si kapirati... pa ja pisem vec po 100 ti put da Bog zeli da se SVI ljudi spasu... znaci to nije priviligija JS ...
JS samo prenose Bozansku pouku i trude se da vrse Bozju volju u svom zivotu i time je moguce da dobiju spasenje, s pravom ga ocekuju.... i zasto bi isli drugima da prenose tu pouku ako je nemoguce da oni dobiju spasenje ...
znaci spasenje ce biti za neogranicen broj ljudi a to ce Bog odrediti u Sudnjem danu ko ce dobiti spasenje... znaci Sudice svakom pojedincu :)

Immortal_girl
Re: POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

znaci spasenje ce biti za neogranicen broj ljudi a to ce Bog odrediti u Sudnjem danu ko ce dobiti spasenje... znaci Sudice svakom pojedincu

a pojedinac može da bude i Kinez,Indijac,Japanac,Afrikanac i ko zna ko još...Hoće li i njima na strašnom sudu suditi Jehova...A posebno me interesuje hoće li Jehova suditi i muslimanima...
:bye:
felix.gif

Immortal_girl

a pojedinac može da bude i Kinez,Indijac,Japanac,Afrikanac i ko zna ko još...Hoće li i njima na strašnom sudu suditi Jehova...A posebno me interesuje hoće li Jehova suditi i muslimanima...
:bye:
felix.gif

u tome jeste bila poenta mojih zapitkivanja, ako spasenje ne namece kako kaze ona ,pripadnost bilo koje vere, koja je svrha biti j. svedok, a drugo ona protivreci samom ucenju j.svedoka koje tvrdi da samo oni bice spaseni i carovace sa hristom, ko je ovde u pravu/

u tome jeste bila poenta mojih zapitkivanja, ako spasenje ne namece kako kaze ona ,pripadnost bilo koje vere, koja je svrha biti j. svedok, a drugo ona protivreci samom ucenju j.svedoka koje tvrdi da samo oni bice spaseni i carovace sa hristom, ko je ovde u pravu/

nema tu protivrecja, JS veruju da ce oni biti spaseni, plus svi ostali ljudi iz svih nacija koje ce Bog prosuditi pravednima...u Sudu....

Immortal_girl

Jehova ce svima suditi

Da nisi malo preterala...

nema tu protivrecja, JS veruju da ce oni biti spaseni, plus svi ostali ljudi iz svih nacija koje ce Bog prosuditi pravednima...u Sudu....

Ovo je tačno.Učenje JS lepo kazuje da će biti spašeni JS ali...bez ostalih.Ti znaš da je po učenju JS.samo učenje JS ono pravo,da je to prava vera i da su sva druga učenja lažne vere i krive relegije.I kada je tako ... a jeste tako...apsurdno je govoriti o bilo kakvoj mogučnosti spašenja nekih drugih ljudi.

Jehova nikada neće prosuditi pravednim onoga koji nije verovao u Njega već u nekog drugog Boga.To je po Jehovnoj zapovesti greh za koji je plata smrt i pakao.Pa zar ti stvarno veruješ da će Jehova proglasiti pravednim one koji veruju u budu recimo ili pak Alaha...Pa nemoj biti...neozbiljna.

A teško mi je poverovati da će Isus dopustiti da bude spašen bilo ko ko prvenstveno nije verovao u NJEGA kao boga i da će u SVOJE carstvo primiti one koji su na zemlji tvrdili da je ON samo stvoreno biće a ne bog po sebi i po Ocu svom.

A nešto sam zaboravio koji bejahu oni koji Isusa ne prihvataju za boga a nadaju se da će ući u carstvo NJEGOVO...
A neovisno od toga TEBI srdačan :bye:
felix.gif

Ovaj post sam nasao na prirodnim naukama -

Ja se ne slazem... Manite se apokalipse... Verujem ono sto je napisano u bibliji ali vi preterujete... A i ako se desi tako nesto, da li mozete da zaustavite? Dakle bolje je da se ne misli o tome
Ima mnogo vaznijih pitanja u politici od apokalipse...

Za kralja i otadzbinu :)

A ima i ovo -

ok a da ja malo dodam ezoterije, ako su nashi experti u fizici, medu njima i vrlo uspeshni doktori fizike usaglasili da smo progutani od rupe ili da ce nas ona progutati....

Ele, poenta, je da se smak sveta razlicito tumaci u veri, kulturi i nauci. Po nauci ona nastaje posle dzinovske explozije sunca u kojoj ce se ono izgasiti. Po veri to je sudnji dan, po kulturi to je doslao sa pankom....

Ali ako se secate mozda zashto Jevreji duvaju u rog? Neki istorijski nalazi nam govore da je to u vreme bila godina bika, a da je danas godina Jevreja, tj. 2016 ulazimo u doba Vodolije, doba socijalnog i kulturnog napretka, odstranjivanja svih stereotipa i univerzalne jednakosti medu svima...

A sada neka nasha skolovana elita doktora u fizici, matematmaici i hemiji, inace srednjoskolaca i verskih zaludenika nastavi sa temom.

Pa ovo -

Glavno je da Srbija nije ugrozena.

I na kraju ovo -

mada nek padne(asteroid) pa sta mi nismo ugrozeni ali ako bih mogo da biram gde ce pasti....hmmm bez ikakvog razmisljanja bih gadjao kinezze.....oni ubijaju zivotinje... pi*ka im materina..izvinite sto psujem!!

Imma jos -

Mora da si bio na Tompsonovom koncertu cim te ovo pitanje pogadja. Pa kak je bilo?

Pa jos -

I bre sto si neki. Apokalipsa je najveci trenutak u istoriji sveta, cak i vise nego sto je nastanak sveta, i ti bi da ga propustis?!?!
No way I say. Ako ce da bude uskoro smak sveta zahtevam da bude u moje vreme da ga vidim. Bas me zanima kako ce izgledati?

BTW Ako vec hoces da se paranoises od necega mislim da ti je mnogo bolji izbor apokalipsa od strane neke bolesti. Za razliku od udara meteora koji ce biti manje vise trenutan pandemija bi isla mnogo sporije i bolnije.

na kraju ovo -

Iz ovoga da mnogo gledam filmove mogao si zakljuciti da tripujem neku avanturu kao npr. iz Rata svetova...
Uostalom otkud znas da apokalipsa vec nije pocela i da smo njeni akteri a da toga nismo svesni. Vidis li koliko nemira u svetu...Ratova, forsiranja ratne industrije, raspirivanje nacionalne mrznje, zloupotrebe, bolesti, zatim vremenske nepogode, menjanje klimata, globalno zagrevanje, manjak vode, ozonske rupe, zagadjivanje vazduha...
Mozda nas ona samo polako, neprimetno sklanja sa lica ovog materijalnog sveta dok mi o njoj razglabamo...
Samo kazem "mozda" sto je moguce koliko i nemoguce...

I zakljucak je ovo -

JERUZALEM - Jedan od najutjecajnijih znanstvenika svih vremena, Isaac Newton, predvidio je da će se kraj svijeta dogoditi 2060. godine, a podatak se temelji na rukopisima slavnoga fizičara koji su u nedjelju predstavljeni na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu.

Newtonove zabilješke prvi su put prikazane u javnosti od 1969. u sklopu izložbe organizirane pod nazivom Newtonove tajne.

U pismu iz 1704. Isaac Newton, engleski fizičar i astronom, zaljubljenik u teologiju i alkemiju, jedan je dio posvetio izračunu kraja svijeta na temelju biblijskog fragmenta iz knjige Danijelove.

Veliki znanstvenik je naime zapisao je da bi između utemeljenja Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog godine 800. i kraja svijeta trebalo proći 1.260 godina.

U posjedu knjižnice Hebrejskog sveučilišta nalazi se još rukopisa slavnog znanstvenika, puno poznatijeg po racionalnim otkrićima poput teorije zemljine gravitacije.

Poslednja izmena:

Back