POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

Nema tamo nista od toga.
Kako nema otvori Bibliju

Biblijsko prorocanstvo
zapisano u jevandjeljima
Mateju 24
Luci 21
Marku 13
i plus u Otkrivenju

Evo ono sto je proreceno za "poslednje dane" ovog sistema

Matej 24 :14: I ova dobra vest o kraljevstvu propovedat će se po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj.

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka sveta do sada, niti će je više biti.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti, mesec više neće svetliti, zvezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.

30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovečjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska. I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.

31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube i oni će skupiti izabrane njegove s četiri strane svijeta, s jednog kraja nebesa do drugoga.
36 A o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.
37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost Sina čovječjega.
38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noje ušao u arku,
39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio, takva će biti prisutnost Sina čovečjega.
42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospod

Matej 25
31 „Kad Sin čovečji stigne u svojoj slavi i svi anđeli s njim, tada će sesti na svoj slavni presto.
32 I svi će se narodi skupiti pred njim, i on će odvojiti ljude jedne od drugih,
kao što pastir odvaja ovce od jaraca.
33 Postaviće ovce na svoju desnu stranu, a jarce na levu.

„Zatim će reći i onima koji budu na njegovoj levoj strani: ’Idite od mene, prokleti, u večnu vatru
pripremljenu Ðavolu i njegovim anđelima.
46 I ovi će otići u večnu smrt, a pravednici u večni život.“

Dakle Sin Covecji je Isus Hrist koji dolazi da sudi svima.
I odvojice one koji idu u unistenje ( jarci) od onih koji ce dobiti vecni zivot ( ovce)

isto imas zapisano i u Luki 21
Marku 13

To je samo tvoje misljenje.
Слажемо се с речима дугогодишњег Сведока Александра Макмилана, који је рекао: „Научио сам да треба да признамо грешке и наставимо да у Божјој Речи тражимо боље разумевање.“

Промашена предсказања
Јеховини сведоци су више пута објавили погрешна предсказања. Водеће тело данас каже да Јеховини сведоци не могу бити сматрани надахнутим пророцима, иако су у време својих прорицања себе називали пророцима. Обично објашњавају своја, некад погрешна очекивања тиме да се исправно знање постепено множи, и да ће се и убудуће множити (Пословице 4:18). Критичари се питају да ли, ако ова верска заједница тако често греши у схватању Библије, људи треба да се уче схватању Библије у њој.

Оснивач Друштва Куле стражаре, Чарлс Тејз Расел предсказао је да ће 1914. године наступити крај света. Пророчанство је објавио у својој књизи „Време је близу1908. године.

Други председник Друштва Куле стражаре, Џозеф Френклин Радерфорд предсказао је да ће се крај света догодити 1925. године. Осим краја света он је обећао да ће се десити и васкрсење старозаветних патријараха. Ово пророчанство је објавио 1920. године у књизи „Милиони који данас живе неће никада умрети“.

Друштво Куле стражаре је дана 15.08.1968. године у свом часопису Стражарска кула тврдило да ће се 1975. године догодити крај људске историје.

Још једно занимљиво предсказање односи се на тврдњу да ће људи који су живели у 1914. години видети краја света и преживети га. Међутим, последња особа Јеховиних сведока из тог периода, умрла је 2008. годин

stvarno treba biti pokvaren do koske, pa ostati u ''naucavanju'' js. posle svih ovih idiotluka
kraj je laznom otkrivenju koje vas je prevarilo da prorokujete, a ne kraj sveta... ko zna kada je kraj sveta, u dalekoj buducnosti, sada je samo kraj laznog otkrivenja

Poslednja izmena:
Слажемо се с речима дугогодишњег Сведока Александра Макмилана, који је рекао: „Научио сам да треба да признамо грешке и наставимо да у Божјој Речи тражимо боље разумевање.“

Промашена предсказања
Јеховини сведоци су више пута објавили погрешна предсказања. Водеће тело данас каже да Јеховини сведоци не могу бити сматрани надахнутим пророцима, иако су у време својих прорицања себе називали пророцима. Обично објашњавају своја, некад погрешна очекивања тиме да се исправно знање постепено множи, и да ће се и убудуће множити (Пословице 4:18). Критичари се питају да ли, ако ова верска заједница тако често греши у схватању Библије, људи треба да се уче схватању Библије у њој.

Оснивач Друштва Куле стражаре, Чарлс Тејз Расел предсказао је да ће 1914. године наступити крај света. Пророчанство је објавио у својој књизи „Време је близу1908. године.

Други председник Друштва Куле стражаре, Џозеф Френклин Радерфорд предсказао је да ће се крај света догодити 1925. године. Осим краја света он је обећао да ће се десити и васкрсење старозаветних патријараха. Ово пророчанство је објавио 1920. године у књизи „Милиони који данас живе неће никада умрети“.

Друштво Куле стражаре је дана 15.08.1968. године у свом часопису Стражарска кула тврдило да ће се 1975. године догодити крај људске историје.

Још једно занимљиво предсказање односи се на тврдњу да ће људи који су живели у 1914. години видети краја света и преживети га. Међутим, последња особа Јеховиних сведока из тог периода, умрла је 2008. годин

stvarno treba biti pokvaren do koske, pa ostati u ''naucavanju'' js. posle svih ovih idiotluka
kraj je laznom otkrivenju koje vas je prevarilo da prorokujete, a ne kraj sveta... ko zna kada je kraj sveta, u dalekoj buducnosti, sada je samo kraj laznog otkrivenja
To sto si napisao je potpuno netacno.

Jehovini Svedoci nemaju nikakva pogresna predskazanja niti se time bave.

Jehovini Svedoci su izucavaoci Biblije i bave se time.

A ispunjenje prorocanstava je sasvim nesto drugo.
Kao i ocekivanja u vezi njih

Dakle 1914 je godina pocetka poslednjih dana i to se ne menja.
Do toga se doslo na temelju Biblijskih prorocanstava.

pa to vec znamo, u redu, ali te pitam da li znas sta drugi tvrde [kao sto mi znamo sta vi tvrdite], jel cekaju da bude zbacen u buducnsti, ili tvrde neko drugo vreme u proslosti, kao ja 1. vek sto tvrdim, kada Hristos rece da pade kao munja? mozes i da ne znas, nista te ne kosta
Isus Hrist je video da ce Sotona biti zbacen u buducnosti
Isus je video buducnost
a to se vec desilo u 20 veku

Isus Hrist je video da ce Sotona biti zbacen u buducnosti
Isus je video buducnost
a to se vec desilo u 20 veku
ok, postdoktorirali smo to, samo ove sto te propituju pitaj A KAD AKO NE 1914? ja nisam ovako razmisljao, pa ne znam, ali samo me zanima jel satana vec pala ili ce tek da padne, sta drugi kazu na to pitanje, a JS znamo sta vi verujete vec.

pa to vec znamo, u redu, ali te pitam da li znas sta drugi tvrde [kao sto mi znamo sta vi tvrdite], jel cekaju da bude zbacen u buducnsti, ili tvrde neko drugo vreme u proslosti, kao ja 1. vek sto tvrdim, kada Hristos rece da pade kao munja? mozes i da ne znas, nista te ne kosta
Ne govori o buducnisti.
Vec u sadasnhe, to jest tadasnje vreme.
Sotona je zbacen cim se Isus posle vaskrsenja vratio na nebo ka Ocu.
Isus je vratio ovu zemlju u svoje vlasnistvo i sotona vise nije imao pravo da zastpa zemlju na nebu.
Da pogledamo.

Otrivenje 12,5I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu
.Otkrivenje 12,6A žena uteče u pustinju gdje imaše mjesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvjesta i šezdeset dana.
Otkrivenje 12,7I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Otkrivenje 12,8I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
Otkrivenje 12,9I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
Otkrivenje 12,10I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.

Ono sto ti ucis o ovome, nema veze sa biblijom.
Vec je to kulino ucenje, ne biblijsko.

Ne govori o buducnisti.
Vec u sadasnhe, to jest tadasnje vreme.
Sotona je zbacen cim se Isus posle vaskrsenja vratio na nebo ka Ocu.
Isus je vratio ovu zemlju u svoje vlasnistvo i sotona vise nije imao pravo da zastpa zemlju na nebu.
Da pogledamo.

Otrivenje 12,5I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu
.Otkrivenje 12,6A žena uteče u pustinju gdje imaše mjesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvjesta i šezdeset dana.
Otkrivenje 12,7I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Otkrivenje 12,8I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
Otkrivenje 12,9I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
Otkrivenje 12,10I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.

Ono sto ti ucis o ovome, nema veze sa biblijom.
Vec je to kulino ucenje, ne biblijsko.
Ispunjenje Otkrivenja se odnosi na vreme od 1914. godine
Jer je tada Isus ustolicen kao Kralj na nebu

Ispunjenje Otkrivenja se odnosi na vreme od 1914. godine
Jer je tada Isus ustolicen kao Kralj na nebu
Pa nije tada ustolicen.
Ustolicen je odma poske odlaska na nebo.
Imas li neki bibllijsku tekst koji kaze da ce tada biti ustolicen?
Ako nemas, onda nije.
Ja imam, u davao sam ti ga par puta.
Ali ti i dalje teras tu Kulinu pricu nasuprot biblijske.
Evo ha cu ti opet dati tekst, daj ti meni.

Ovo ucenje o 1914 gid vodeceg tela JS razboritig roba o nije biblijski.

Niti je Isus 1914 postao krajl

Isus je dosavsi na ovu zemlju pre 2000 god dosao kao kralj.
On ulazi u Jerusalim kao kralj i slavi se kao kralj.

12 Sutradan mnogi narod, koji je došao na praznik, čuvši da Isus dolazi u Jerusalim, 13 uze grane od palmi, pa mu iziđe u susret i vikaše: »Osana, neka je blagosloven koji dolazi u ime Gospodnje, i to - car Izrailjev«. 14 A Isus nađe magare, te sede na njega, kao što je napisano: 15 »Ne boj se, kćeri Siona; evo ide tvoj car sedeći na magaretu«. 16 Ovo njegovi učenici prvo nisu razumeli, ali kad se Isus proslavio, tada se setiše da je to bilo napisano za njega i da su mu to učinili. 17 A narod - koji je bio uz njega - svedočio je da je on pozvao Lazara iz groba i vaskrsao iz mrtvih. 18 Zbog toga mu je narod i izišao u susret, jer su čuli da je on učinio to čudo. 19 Fariseji pak rekoše među sobom: vidite da ništa ne možete; eto, svet ode za njim.

A kada ce Isus poceti ds vlada kao kralj i sta ce se tada desiti:

To je u buducnosti kada dodje da uzme verne a zlima da platu.

Tada seda na kraljevski presto.

- - - - - - - - - -
Evo moj tekst, postavljao sam ti ga vec.
Ti si posle postavljala blef tekst, koji ne govori nista.
Vec ima za cilj samo da izgleda kao postavila si nesto.

Back