POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

@besmrtna
Jeli ti kontaš šta čovek reče,ili ne želiš da shvatiš?
Da ta grčka reč jedno znači u svim tekstovima, i ne možeš to značenje reči menjati po svojoj volji u drugom tekstu samo zato što tebi tako sviđa.

Evo samo da citiram Mika1932
STA ZNACI GRCKA REC "PARUSIJA"?

Za neke hriscane ova rec ima veoma vazan znacaj, jer od njenog znacenja zavisi da li ce prihvatiti biblijsko ucenje o Ponovnom Hristovom dolasku u slavi ili ce se zadovoljiti mislju da
je vec davno dosao nevidljivo?

Obratimo paznju na jasnu Hristovu izjavu:

"Jer kao sto munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada,
TAKI CE BITI DOLASAZ SINA COVECIJEGA...
I UGLEDACE SINA COVECIJEGA GDE IDE na oblacima
nebeskim sa silom i SLAVOM velikom." Matej 24,27.30.

1. Hristos ovde nedvosmisleno izjavljuje da ce Njegov drugi dolazak biti vidljiv.
On dolazi sa velikom SILOM I SLAVOM, a ne neprimeceno i nevidljivo.

2. U 27. retku za rec dolazak upotrebljena je grcka rec "Parusija"
Svi smo svedoci da ovde rec "parusija" oznacava ponovni Hristov dolazak u slavi.
To je Hristos upravo ovde izjavio.

A joj besamrtna pa ti si mnogo manji poznavalac teologije nego sto sa mislio,pa zar posle ovolikih biblijskih recnika i citata ti jedostavno samo kazes to nije tacno.
Mislim reci kakve veze imaju ljudi sa Hristom i da je Hrist duhovno bice,je zaista moram priznati izjava sama za sebe.rec je o PARUSIJI koja se koristi u tim stihovima.Dakle Ipetar i Pavle i da ne nabraja dalje su bezvredni u Bibliji i njihove reci?
DELA 1:11 Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo.
Pogledaj malo komentare da vidis sta kazu o ovome:MatthewHenry,Keli&Delizsch,Albert Barnes,Adam Clarke,John Gill...sve su ovo komerntatori cije komentare upotrebljavam pa bi bilo dobro da i ti konsutujes neki ozbiljniji komentar,pre nego sto napises ovakave komentare

lepo nije tacno kako si ti objasnio ja sam objasnila kako je prema Bibliji... i obrazlozila ...

znaci odgovorila sam ti...

Izvini ja sam poznavalac Biblije i objasnjavam na temelju Bozje reci jer je ona autoritet...

ljudska misljenja ili filozofije nisu argumenti...

Ali ti NISI obrazlozila i objasnila na osnovu Biblije vec na osnovu onoga sto kaze uprava u Bruklinu.Vise je nego neozbiljno od tebe da kazes da si odgovrila i opovrgla bilo sta,sto sam napisao pogotovu na osnovu Biblije.
DELA 1:11 Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo?
Kako je Isus otisao u nebo,vidljivo ili nevidljivo?
Jel Petar i Pavle lazu kada koriste rec parusija za dolazak?

Ali ti NISI obrazlozila i objasnila na osnovu Biblije vec na osnovu onoga sto kaze uprava u Bruklinu.Vise je nego neozbiljno od tebe da kazes da si odgovrila i opovrgla bilo sta,sto sam napisao pogotovu na osnovu Biblije.
DELA 1:11 Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo?

pa varas se sve sam sama isla po Bibliji i objasnila...

parusija ne znaci dolazak nego prisutnost....

i kacis se za reci koje nemaju veze sa temom niti parusijom Hrista...

"7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svijetu.
8 A to je sve početak stradanja. "

ispunjava se od 1914 pa kroz ceo 20 vek...
Pa po stoti put, dati stihovi nemaju nikakve veze sa nekom određenom godinom, a ponajmanje sa 1914. Dešavalo se mnogo puta u istoriji da je ustajao "narod na narod i carstvo na carstvo", što je uvek bilo praćeno glađu, boleštinama i pomorima...

Ja stavrno ne mogu da verujem da si toliko sposobna za izvrtanjem smisla i bezanjem od cinjenica,zato te jos jednom molim da mi odgovris na pitanja koja sam ti postavio u prethodnom postu.

lepo nije tacno kako si ti objasnio ja sam objasnila kako je prema Bibliji... i obrazlozila ...

znaci odgovorila sam ti...

Izvini ja sam poznavalac Biblije i objasnjavam na temelju Bozje reci jer je ona autoritet...

ljudska misljenja ili filozofije nisu argumenti...

Ja stavrno ne mogu da verujem da si toliko sposobna za izvrtanjem smisla i bezanjem od cinjenica,zato te jos jednom molim da mi odgovris na pitanja koja sam ti postavio u prethodnom postu.

ja uopste ne znam sta pokusavas... i ne vidim to sto ti pises da odgovara temi...

Moja tema govori o poslednjim danima i sve sam objasnila u vezi toga..

a ti nesto drugo pricas.....

Таљице какав си ти лик, неуништива:hahaha::hahaha::hahaha:

ja uopste ne znam sta pokusavas... i ne vidim to sto ti pises da odgovara temi...

Moja tema govori o poslednjim danima i sve sam objasnila u vezi toga..

a ti nesto drugo pricas.....
Verujem da nisi toliko ogranicena koliko se pravis.Kljucna rec je parusija u tvojoj temi pa su pitanja u skladu sa time.Sada izvoli odgovriti.Ako neces kazi lepo necu da odgovrim i gotova stvar,ali nemoj da me teras da te tretiram kao da si (izvini na izrazu ali nemam adekvatnu zamenu) maloumna pa ne razumes sta pisem i sta te pitam

Verujem da nisi toliko ogranicena koliko se pravis.Kljucna rec je parusija u tvojoj temi pa su pitanja u skladu sa time.Sada izvoli odgovriti.Ako neces kazi lepo necu da odgovrim i gotova stvar,ali nemoj da me teras da te tretiram kao da si (izvini na izrazu ali nemam adekvatnu zamenu) maloumna pa ne razumes sta pisem i sta te pitam

Nije tema parusija nego poslednji dani prema Mateju 24:3 a tu se spominje parusija Isusa Hrista...

Verujem da nisi toliko ogranicena koliko se pravis.Kljucna rec je parusija u tvojoj temi pa su pitanja u skladu sa time.
/QUOTE]
Dakle nigde nisam napisao da ja tema parusija,bavis se izvrtanjem i pausalnim tumacenjem napisanog sto nimalo nije dobro u diskusiji.Sada budi slobodna i hrabra i ljubazna kako ti nalaze Biblija pa mi odgovori konacno

ne vidim konkretno pitanje da bi ti odgovorila...

vec si nabacao neki tekst na koji sam ti dala vec odgovor...

i ne moramo da diskutujemo uopste :cao:

ne vidim konkretno pitanje da bi ti odgovorila...

vec si nabacao neki tekst na koji sam ti dala vec odgovor...

i ne moramo da diskutujemo uopste :cao:
Stara, dobro oprobana taktika.
Kada neko postavi nezgodno pitanje, izbegnemo sa davanjem odgovora, nego vrdamo, pišemo sve i svašta na više strana, i na kraju konstatujemo baš ovo što sam citirao....
Moram da primetim da se ljudi dobre volje koji žele da svoje poglede razmenjuju sa drugima ne ponašaju ovako. Ovako se ponašaju oni koji imaju želju da drugima nameću svoje viđenje sveta, bez mogućnosti preispitivanja sopstvenih stavova.

Besmrtna ako je bog ljubav sto ne posalje malo kise u afriku,

kao da je to jedini problem... sada...

Bog jedao svog sina Isusa Hrista da bi otkupio nase grehe i tako nas izbavio iz ropstva greha i smrti i omogucio nam ponovo vecni zivot na zemlji...

to je nas najveci problem... SMRT...

ostali problem isu posledica nesavrsenstva ljudi...

Kad Bog bude ponovo ucinio ljude savrsenima sve ce biti savrseno... u vecnosti...

A Bog je preko Bibliji obznanio svoju nameru... i sporvodi je i sporovesce je u globalu jos malo...

Sledi Armagedon Bozji rat u kojem ce Bog unistit sve zlo sa zemlje a nakon toga Bozja 1000 god vladavina nad celom zemljom na celu sa Isusaom Hristom u okviru kojih ce Bog dovesti postepeno ljude do savrsenstva a zatim ce im omoguciti da vecno zive na zemlji..

takodje ce u okviru tog vremena biti i vaskrsavanje mrtvih na zemlji, ne naravno svih nego samo onih koje je Bog proglasio pravednima...

Nakon tih 1000 god ljudi ce ziveti kao savrseni, vecno, na zemlji...

srela sam skoro jednu zenu JS i kaze mi da ce ziveti vecno
ja je pitam pa kako bre vecno moras jednog dana da mres i da te nema vise na zemlji, i Isus je umreo pa ga nema vise, a ona meni ne ja cu ziveti vecno ja nikada necu umreti svi ostali cete umreti jedicno cu ja ostati ziva jer to Jehova nece dozvoliti
:eek:

srela sam skoro jednu zenu JS i kaze mi da ce ziveti vecno
ja je pitam pa kako bre vecno moras jednog dana da mres i da te nema vise na zemlji, i Isus je umreo pa ga nema vise, a ona meni ne ja cu ziveti vecno ja nikada necu umreti svi ostali cete umreti jedicno cu ja ostati ziva jer to Jehova nece dozvoliti
:eek:

Hahaha,u šta su je ubedili ni ona ne zna.Bitno da će svi umreti,jedino će ona ostati živa večno!!! Upravo to se zove slepo verovanje. I kada postaviš pitanje,ponavljaju što je uprogramirano a ne što su shvatili i razumeli.Pa odgovor često bude sasvim nevezano za pitanje.

Pa, "parusija" označava fizičku prisutnost, zato se ona tehnički u NZ koristi za Isusov Drugi dolazak. Ako bi mogla reći da je u pitanju "nevidljiva" prisutnost, to bi bila druga stvar. No, to već nije "parusija," to je već iluzija, fatamorgana i slično. ;)

Back