Poslednja vremena

Tako je,dalje:

Kakva sad 3 lica,sta je tebi,nameracio si se na Boga i sad Ga zelis prikazati kao nekog cudovista,monstruma,sta li ?
BOG JE JEDAN KOJI UJEDNO MOZE UZIMATI OBLICJA KOJA ON SMATRA POTREBNIM DA BI ZAVRSIO NEKU NJEGOVU MISIJU s tim sto se mora naglasiti da sve to trebamo razumevatu u kontekst Njegove sveprisutnosti - On je uve svuda po citavom kosmosu ali se ujedno moze i samoponiziti i uzeti oblicje sluge pa vremeno cak i biti ljudsko bice da bi zavrsio spasilacku misiju...U takvom je oblicju dosao izmedju ljude u ljudskom telu legitimirajuci sebe samog kao Bozjeg Sina,bio vican slabostima i bolovima i na kraju sebe prineo na zrtvu da bi coveku omogucio vecni zivot !
...u istom smislu Bog deluje i kroz svog Svetog Duha u funkciji dobrobitti Njegovih stvorenja !!!
Otac je jedno lice, drugo je Sin a treće SV Duh. šta ti nije jasno?
A MI smo po obrazu Božijem stvoreni i u sebi imamo Oca , Mi smo sin (ako smo poslušni), I imamo duh koji nam je dat od oca.
Znaš onaj duh što je udahnuo Bog Adamu: I posta čovek duša živa
Tako i mi imamo duh božiji u sebi koji pokreće telo i naše misli sprovodi u dela.

Vjerovanje u "posljednja vremena" je što bi se reklo na Engleskom "Outdated belief" ili na našem "zastarjela verzija uvjerenja" proistekla iz takozvanih svetih spisa koja je doslovice shvaćena i prihvaćena od mnogih "vijernika" oni žive stimulišući svoj reptilski dio mozga koji je zadužen za strah i surovo preživljavanje.
Reptilski deo mozga je intelekt, leva moždana hemisvera, I on je zadužen za preživljavanje, reprodukciju da bi se produžio rod, Nagoni za održanjem se ispoljavaju upravo kroz intelekt. Tako će majka zaštiti svoje dete iako je ubica. Intelekt nas nagovara da kupujemo skupe tefone, besna kola, da gradimo skupe kuće sa bazenima, sve da bi smo bili konkurentni u igri šepurenja pred drugim polom kako bi se naše seme produžilo.
Neko se dokazuje kroz znanje, neko kroz imanje, neko kroz lepotu, Titule, Neko na snagu, neko hrabrošću da sme da kuša drogu, neko kroz alkohol, kocku.
Ne dolaze li sve misli koje nas nagovaraju na sve to od intelekta, ili možda mislite nekim drugim organom?
Svako može da prispita svoje misli i da vidi koja je uloga intelekta u svemu ovome, ali mrzi ljude da razmišljaju, oće iz knjiga da nauče. E pa knjige su pisali takvi ko vi, neznalice koje bi da filozofiraju malo i budu pametni.

ne pazis na casu, jer avram je praotac genetski jevrejima, a ne kojekavi pismoznalci., to ti ucirtavas; pa ni Hrista niko nije zvao ocem tek, ko ti je ucitelj nije ti otac, bulaznis, kao cacika, i onda se samo nastavljas

ako nije nebeski, tj, duhovni, a koji je? insinuiras sto su rimokatolickj pravili decu sestrama?
ili su nebeski, sinomin za duhovni, ili su fizicki, nema treceg, cacika, samo se sve dublje pletes u lazi

ovo sam se vec slozio, ako ti je neko duhovni otac, ja to ne branim, samo mi smeta da se svi zovu po automatizmu. da im ta "titula" pripada, ili da se svi drze za svete, a znamo da nisu, vec su i gori od nas mirjana... samo mi smeta da se lazemo, tebi ocigledno ne, volis laz
Kako bre sveštenik duhovni otac. Biblija je reč Božija i kao takva božije seme koje sa seje u naš um, Iz tog semena se mi rađamo kao Božanski umovi i više nismo telo.
Jel vas sveštenik rodio od svog semena ili od Božijeg semena kad ga zovete ocem
Ako je propovedao jevanjđelje opet ste rođeni od Božijeg semena, ne može vam sveštenik biti otac.
A ako ste rođeni od njegovog semena, njegovog tumačenja Biblije onda ok njegovi ste sinovi ali niste Božiji jer ste od ljudskog semena začeti. Začeti ste od *****"stva.

Otac je jedno lice, drugo je Sin a treće SV Duh. šta ti nije jasno?
A MI smo po obrazu Božijem stvoreni i u sebi imamo Oca , Mi smo sin (ako smo poslušni), I imamo duh koji nam je dat od oca.
Znaš onaj duh što je udahnuo Bog Adamu: I posta čovek duša živa
Tako i mi imamo duh božiji u sebi koji pokreće telo i naše misli sprovodi u dela.
Opet si zbrajao babe i zabe.
Kako si se samo osudionpomisliti da je Bozji aSveti Duh isto sto i zivotni duh koji Bog daje svakom coveku ?
I opet ides sa istom idejom o 3 lica jednog Boga ???
Jel ti toliko tesko prihvatiti Jednog Boga koji nam se otkriva u razlicita Bozanska oblicja ili jos preciznije - otkriva nam se u liku Sina,Oca i Duha Svetoga ?

откуд ти знаш шта је мислио, кажи да тумачиш протестантски и решена ствар.
зашто ви протестани мислите да знате шта Бог мисли?
A kakav je to sin koji ne zna kako mu Otac misli. Normalno je da sinovi Božiji znaju šta otac misli. Ako ne znaš, onda se zapitaj jesi li sin.

Opet si zbrajao babe i zabe.
Kako si se samo osudionpomisliti da je Bozji aSveti Duh isto sto i zivotni duh koji Bog daje svakom coveku ?
I opet ides sa istom idejom o 3 lica jednog Boga ???
Jel ti toliko tesko prihvatiti Jednog Boga koji nam se otkriva u razlicita Bozanska oblicja ili jos preciznije - otkriva nam se u liku Sina,Oca i Duha Svetoga ?
Ja ti kažem da smo po obličju božijem stvoreni pa i mi imamo tri lica. i objašnjavam ti kako to funkcioniše. Ako ti je to neprihvatljivo zato što tvoji autoriteti tako kažu ok.

Sin ne zna vreme kad će to biti ali zna šta će biti jer mu je Otac reko.
Što bre malo ne razmislite, gde trčite?
то што ти пишеш нема везе са оним што ја пишем, сад сам ти само дао стих да син не мора да зна све што и отац.

што се тиче духовног оца код Срба православаца је кум. наравно и поглавар СПЦ као и сви остали епископи и презвитери, сви који те уводе у веру. и то се сви православни позивају на Павла који смета многима а позову се на њега само кад им то одговара.

Ja ti kažem da smo po obličju božijem stvoreni pa i mi imamo tri lica. i objašnjavam ti kako to funkcioniše. Ako ti je to neprihvatljivo zato što tvoji autoriteti tako kažu ok.
Gde u Bibliji pise da ljudi imaju 3 lica ?
...daj citata ili trkom idi kod tvojih verskih ucitelja da ti objasne zasto si ostao bez argumenata na ovako jednostavna teoloska pitanja.

ja raselovac? tebi je pamet popijena, narocito kada kazes da svi privode ljude ka hriscantsvu, a znamo da ih zavode, bolje bi prisli hriscanstvu da su sami ucili, kao ja
Oriđinale russellovac. Jer to je njihob verski kredo (uz đenku a ne Hrista kao Boga) pa ne zovu ni rođenog oca tako, jer im je svraka popila mozak, šatro da se ne ogreše o Hrista a u kojeg neveruju...a što On sam naziva ovog-onog ocem i postoji zapovest, to im ne dopire ni do desne ni do lemme hemisfere, ko ni tebi.

Vidi, pošto ti to kao russellovcu nije jasno; da bi uopšte postao hrišćanin, moraš biti kršten u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Zato je Gospod tražio od apostola da idu i krštavaju.

Tom prilikom u tebe se poseje duhovno seme i rodiš se u Hristu kao duhovno biće, te stoga to nije simbolični ritual kako tvrdiš, već čin stvaranja duhovnog čoveka. Dakle, sveštenik koji te krsti ti postaje duhovni otac zbog samog tog čina, kao što ti je i telesni otac to postao sejući materijalno seme. Apostol Pavle kada kaže da je puno učitelja a malo otaca u Hristu, misli na to. A to ne može svako nego samo oni koji su dobili tu blagodat. Zato ni Hrista nije krstio bilo ko sa ulice, nego najviši na zemlji od majke rođen.

Gde u Bibliji pise da ljudi imaju 3 lica ?
...daj citata ili trkom idi kod tvojih verskih ucitelja da ti objasne zasto si ostao bez argumenata na ovako jednostavna teoloska pitanja.
Piše da smo obličju Božijem stvoreni, Šta ti ja mogu ne ne umeš da izvedeš logičan zaključak.
Ajde da ti pomognem:
Ako Božansko biće ima tri lica, Otac, Sin I Sv Duh.
Onda i mi imamo jer nas je Bog Stvorio po svome obličju.
Dakle su i u nama kao božanskom biću tri lica.
I ja upravo to objašnjavam ne bi li ljudi prepoznali ta tri lica našeg bića i tako upoznali kako izgleda Božansko biće čijeg smo tela udi(ćelije)
I u tome kako funkcionišemo, ta naša tri lica , mi možemo razumeti kako funkcioniše Božansko biće.
Bog je to uradio ne bismo li ga upoznali i razumeli.
Bog se trudi oko nas ne bismo li razumeli, ali nama su draža učenja nekih nazovi autoriteta nego šta nam Bog govori.
Pa da li uopšte možemo biti sinovi Božiji ako nismo isti kao on što je.
Pazi:
Pravoslavci uče da smo mi usinovljena stvorenja. Znači oni kažu da mi nismo isti kao Bog što je.
Pa jel ja onda mogu da usinim prase i da kažem: ovo je moj sin.
Ne bi li to zasmetalo mom sinu.
Ne bi li Hristos, kao sin rekao, pa zar sam ja isti ko ovi.
Ali ne , on nas naziva braćom i tako svedoči da smo isti ko Bog što je

Oriđinale russellovac. Jer to je njihob verski kredo (uz đenku a ne Hrista kao Boga) pa ne zovu ni rođenog oca tako, jer im je svraka popila mozak, šatro da se ne ogreše o Hrista a u kojeg neveruju...a što On sam naziva ovog-onog ocem i postoji zapovest, to im ne dopire ni do desne ni do lemme hemisfere, ko ni tebi.

Vidi, pošto ti to kao russellovcu nije jasno; da bi uopšte postao hrišćanin, moraš biti kršten u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Zato je Gospod tražio od apostola da idu i krštavaju.

Tom prilikom u tebe se poseje duhovno seme i rodiš se u Hristu kao duhovno biće, te stoga to nije simbolični ritual kako tvrdiš, već čin stvaranja duhovnog čoveka. Dakle, sveštenik koji te krsti ti postaje duhovni otac zbog samog tog čina, kao što ti je i telesni otac to postao sejući materijalno seme. Apostol Pavle kada kaže da je puno učitelja a malo otaca u Hristu, misli na to. A to ne može svako nego samo oni koji su dobili tu blagodat. Zato ni Hrista nije krstio bilo ko sa ulice, nego najviši na zemlji od majke rođen.
Vidi kako se Pavle ograđuje od krštenja.
Јер сам чуо за вас, браћо моја, од Хлојинијех домашњијех да су свађе међу вама,
А то кажем да један од вас говори: ја сам Павлов; а други: ја сам Аполов; а трећи: ја сам Кифин; а четврти: ја сам Христов.
Еда ли се Христос раздјели? Еда ли се Павле разапе за вас? или се у име Павлово крстисте?
Хвала Богу што ја ниједнога од вас не крстих осим Криспа и Гаја;
Да не рече ко да у своје име крстих.
А крстих и Стефанин дом: даље не знам јесам ли кога другог крстио.
Јер Христос не посла мене да крстим, него да проповиједам јеванђеље, не премудријем ријечима, да не изгуби силу крст Христов. Korinćanima prva glava 1

Zašto Pavle ne krštava ako se na taj način seje duhovno seme?
Nego propoveda Jevanđelje jer se na taj način seje duhovno seme, seme Božije iz kojeg se rađaju sinovi.
A vi krštavate malu decu koja još i ne razumeju jevanđelje.

Јер је ријеч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија.

Kao i vama što je ludost ovo šta pišem

Јер је писано: погубићу премудрост премудријех, и разум разумнијех одбацићу.
Гдје је премудри? Гдје је књижевник? Гдје је препирач овога вијека? Не претвори ли Бог мудрост овога свијета у лудост?
Јер будући да у премудрости Божијој не позна свијет премудрошћу Бога, била је Божија воља да лудошћу поучења спасе оне који вјерују.

Mnogo ste pametni i mudri, zato ništa ne razumete

Јер је лудост Божија мудрија од људи, и слабост је Божија јача од људи.
Јер погледајте знање своје, браћо, да нема ни много премудријех по тијелу, ни много силнијех ни много племенитијех;
Него што је лудо пред свијетом оно изабра Бог да посрами премудре; и што је слабо пред свијетом оно изабра Бог да посрами јако;
И што је неплеменито пред свијетом и уништено изабра Бог, и што није, да уништи оно што јест,

Nema mnogo premudrijeh po telu, nema intelektualaca. nego je proste ljude Bog odabrao da naslede carstvo.
Ne zanosite se svojom pameću jer vas vodi u pakao.

Vidi kako se Pavle ograđuje od krštenja.
Јер сам чуо за вас, браћо моја, од Хлојинијех домашњијех да су свађе међу вама,
А то кажем да један од вас говори: ја сам Павлов; а други: ја сам Аполов; а трећи: ја сам Кифин; а четврти: ја сам Христов.
Еда ли се Христос раздјели? Еда ли се Павле разапе за вас? или се у име Павлово крстисте?
Хвала Богу што ја ниједнога од вас не крстих осим Криспа и Гаја;
Да не рече ко да у своје име крстих.
А крстих и Стефанин дом: даље не знам јесам ли кога другог крстио.
Јер Христос не посла мене да крстим, него да проповиједам јеванђеље, не премудријем ријечима, да не изгуби силу крст Христов. Korinćanima prva glava 1

Zašto Pavle ne krštava ako se na taj način seje duhovno seme?
Nego propoveda Jevanđelje jer se na taj način seje duhovno seme, seme Božije iz kojeg se rađaju sinovi.
A vi krštavate malu decu koja još i ne razumeju jevanđelje.

Јер је ријеч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија.

Kao i vama što je ludost ovo šta pišem

Јер је писано: погубићу премудрост премудријех, и разум разумнијех одбацићу.
Гдје је премудри? Гдје је књижевник? Гдје је препирач овога вијека? Не претвори ли Бог мудрост овога свијета у лудост?
Јер будући да у премудрости Божијој не позна свијет премудрошћу Бога, била је Божија воља да лудошћу поучења спасе оне који вјерују.

Mnogo ste pametni i mudri, zato ništa ne razumete

Јер је лудост Божија мудрија од људи, и слабост је Божија јача од људи.
Јер погледајте знање своје, браћо, да нема ни много премудријех по тијелу, ни много силнијех ни много племенитијех;
Него што је лудо пред свијетом оно изабра Бог да посрами премудре; и што је слабо пред свијетом оно изабра Бог да посрами јако;
И што је неплеменито пред свијетом и уништено изабра Бог, и што није, да уништи оно што јест,

Nema mnogo premudrijeh po telu, nema intelektualaca. nego je proste ljude Bog odabrao da naslede carstvo.
Ne zanosite se svojom pameću jer vas vodi u pakao.
Pa, kako se čini, posvađala ti se leva sa desnom hemisferom, te ne vidiš ni šta piše u rečenici koju si crvenim boldovao.

Pa, kako se čini, posvađala ti se leva sa desnom hemisferom, te ne vidiš ni šta piše u rečenici koju si crvenim boldovao.
Da je to krštenje nešto, on bi krstio svakoga koga privede veri a ne samo Krispa i Gaja. Postoji duhovno krštenje i to je ono bez koga se ne može naslediti Carstvo Nebesko.
Vidiš da se ne vidi isto, a isti tekst, ti kroz intelekt vidiš jedno ja kroz desnu hemisveru drugo.
Tebi je logično što je krstio samo Krispa i Gaja, dok je meni nelogično da krsti samo njih ako je to krštenje nešto važno.
Duhovno Krštenje

Poslednja izmena:

Back