Гром
Iskusan
- Poruka
- 5.199
Otac je jedno lice, drugo je Sin a treće SV Duh. šta ti nije jasno?Tako je,dalje:
Kakva sad 3 lica,sta je tebi,nameracio si se na Boga i sad Ga zelis prikazati kao nekog cudovista,monstruma,sta li ?
BOG JE JEDAN KOJI UJEDNO MOZE UZIMATI OBLICJA KOJA ON SMATRA POTREBNIM DA BI ZAVRSIO NEKU NJEGOVU MISIJU s tim sto se mora naglasiti da sve to trebamo razumevatu u kontekst Njegove sveprisutnosti - On je uve svuda po citavom kosmosu ali se ujedno moze i samoponiziti i uzeti oblicje sluge pa vremeno cak i biti ljudsko bice da bi zavrsio spasilacku misiju...U takvom je oblicju dosao izmedju ljude u ljudskom telu legitimirajuci sebe samog kao Bozjeg Sina,bio vican slabostima i bolovima i na kraju sebe prineo na zrtvu da bi coveku omogucio vecni zivot !
...u istom smislu Bog deluje i kroz svog Svetog Duha u funkciji dobrobitti Njegovih stvorenja !!!
A MI smo po obrazu Božijem stvoreni i u sebi imamo Oca , Mi smo sin (ako smo poslušni), I imamo duh koji nam je dat od oca.
Znaš onaj duh što je udahnuo Bog Adamu: I posta čovek duša živa
Tako i mi imamo duh božiji u sebi koji pokreće telo i naše misli sprovodi u dela.