Posle Temu uskoro u Srbiji još jedan kineski onlajn trgovac

Pogledajte prilog 1598570

Posle višegodišnjeg iskustva naručivanja razne robe preko AliExpress-a, odnedavno je korisnicima u Srbiji omogućena e-kupovina preko još jedne kinseske platforme - Temu. Temu se pojavio 2022. godine, a od maja ove godine dostupan je i za srpsko tržište, sa ograničenom ponudom i besplatnom dostavom na čitav asortiman. Kompanija Temu, deo PDD Holdinga, ulaže mnogo novca u oglašavanje, ali i konstantno snižava cene kako bi privukla kupce koji naručuju proizvode direktno iz Kine.
Uskoro će im biti dostupna još jedna platforma koja je popularna u Americi i u Evropi.

Reč je o kineskoj platformi Shein.

To će biti omogućeno bilateralnim sporazumom koji je Pošta Srbije zaključila sa Mađarskom poštom 14. avgusta.
Temu povećao broj pošiljaka u julu za 30 odsto
Sudeći po povećanju koje su izazvale narudžine preko aplikacije Temu, pošiljaka će biti još više kada korisnici iz Srbije počnu da naručuju preko platforme Shein.

Ko je Shein?
Shein je od 2022. godine postao najveći svetski trgovac brze mode.
Shein je 2008. osnovao preduzetnik Ksu Jangtian, takođe poznat pod imenima Kris i Skaj, koji karijeru nije započeo u svetu mode ili trgovine, već informatike.
Prema dostpnim podacima, radio je kao stručnjak za optimizaciju internet pretraživanja u firmi za digitalni marketing koja je sarađivala sa izvoznicima.
Na početku je svoju firmu nazvao Sheinside, ali je 2014. ime skratio u Shein.
Odeću za Shein proizvodi mreža kineskih tekstilnih firmi, a sve što se sašije odlazi u izvoz.
Shein nudi dostavu u više od 200 država sveta, prenosi euronews
pzna m
nije euronjuz nego kinezki prodavac

A koliko je zdravo narucivati kinesku, jeftinu plastiku, sto stvari, sto odjecu?
Postoji li na Temu regulativa ili kontrola upotrebljenih materijala?
Nije zdravo, jeftini proizvodi pogotovu od plastike se prave od recikliranog materijala koji utice i na njihov vek trajanja.
Ne postuju regulative kojima bi trebali to naznaciti, kao ni proveru kvaliteta.
Skloni su prevari samo je pitanje mogucnosti i polozaja u drustvu, na jednom nivou vrsi prevaru predsednik multinacionalne kompanije, a na drugom nize rangirani prema strancima.
Na medunarodnom nivou su takode skloni svim mogucim prevarama gde im se pruzi prilika, sto smo osetili na svojoj kozi na spomenutim primerima Zrenjanina i Bora do lokalnog trgovca koji ne izdaje fiskalni racun, sve im je omoguceno korupcijom za koju bi u kini bili javno streljani.

Nije upitana zdravstvena ispravnost samo kod jeftinog proizvoda.

Njihovom pojavom na svetskoj sceni unazadeni smo u svim sferama od tehnickotehnoloskog nadalje, plasirene neistine ispravnije receno lazi, da smo sa njihovom jeftinom robom napredovali su izasle iz iste kuhinje koja im je zarad svoje trenutne materijalne koristi ustupila tehnologiju koja je u samom pocetku vec bila ispodprosecna, predasnji kvalitet nisu u mogucnosti postici, a zbog konkurentne cene je drugi ne mogu ponovo pokrenuti u predasnjem obimu.

Nista ne traje vecno nadam se da ce nestati kako su se pojavili, ili biti marginalizovani gde im je mesto, time omogucavajuci nesmetan civilizacijski napredak.

Poslednja izmena:
Mene kod Kineza nervira to sto uvek ne napisu ono sto je najbitnije...

I nasim zenama to uopste ne smeta, a mozda i njihovim muskarcima a meni je to prikaz koliko su pokvareni ili glupi

Pa mamu ti , prodajes supstancu koja ima odredjenu tacku mrznjenja i pri tome je potrebna neka energija da se smrzne, pa napisi koja je tacka mrznjenja, i napisi koja je energija, sta mi pises 8 godina iskustva ili neke gluposti...kao mozete to da koristite da se hladite...

Znaci tacno mi je jasno zasto kinezi ne nerviraju zene, kad ti napise mozete to koristiti za hladjenje, znaci pise kao da neko sa iq 50 cita oglas, i takve kupce i ocekuju...

Jos bolje je kad procitas , roba stigla u rekordnom roku , nisam je probala....a daje ocenu...
Pa to da se covek prekrsti i levom i desnom..

A to sto hoce da podvale, to posebno, ali to dobro , tu se vidi na faci ako je uzivo, takav narod..
Ali ovo sto milion podataka, obicno netacnih , a ono sto ti je najvaznije a i bilo kome ko kupuje i zna zasto kupuje....to nema..

Tačno tako kineski klima uređaj 12 je u stvari 9 koji troši kao avion struju, kineski telefon od 6 gb ram memorije u stvari ima 1gb ram memorije itd.

Bilo šta da uzmeš kinesko je čista prevara do nivoa podjebavanja zdravog razuma.
Ja moram da kazem da mi je procenat suta kod Hong konga veci od 50% znaci em su profesionalni , em su posteni , em im je dobra roba, em nisam ispao fer jedanput, ali mesec dana je ili dva meseca letnja je bila greska...znaci meni istice onaj rok za primedbu , a nije stiglo i ja reklamiram...decko mi vrati novac...i ja zaboravim , ustvari nije mi vratio nego napisao da ce da vrati , sistem mi napisao da ce da vrati , i ja zaboravio i vala nisu vratili jedno 2 meseca, ali roba stigne posle 4 meseca...ja nesto mislim da je nasa posta tu nesto, mnogo je 4 meseca da se izgubi ovako...

Ali em je rok bio istekao odavno , em je povrat novca iako kilav bio zavrsen odavno , ja zaboravio vec, nego me potsetili u banci , kazu imate povracaj...ja rekoh koji kad 6 meseci nisam nista kupovao , a ja ili kupujem ili letujem ...tj zimujem..

Tako da rado saradjujem sa bingom, tamo ima vise hong konga i malasia...sa\mo sto je bing valjda samo za elektroniku...to je odavno ima 20 godina...a i ovako volim hong kong dobavljace, a ne sangaj, ne kina...

Nije zdravo, jeftini proizvodi pogotovu od plastike se prave od recikliranog materijala koji utice i na njihov vek trajanja.
Ne postuju regulative kojima bi trebali to naznaciti, kao ni proveru kvaliteta.
Skloni su prevari samo je pitanje mogucnosti i polozaja u drustvu, na jednom nivou vrsi prevaru predsednik multinacionalne kompanije, a na drugom nize rangirani prema strancima.
Na medunarodnom nivou su takode skloni svim mogucim prevarama gde im se pruzi prilika, sto smo osetili na svojoj kozi na spomenutim primerima Zrenjanina i Bora do lokalnog trgovca koji ne izdaje fiskalni racun, sve im je omoguceno korupcijom za koju bi u kini bili javno streljani.

Nije upitana zdravstvena ispravnost samo kod jeftinog proizvoda.

Njihovom pojavom na svetskoj sceni unazadeni smo u svim sferama od tehnickotehnoloskog nadalje, plasirene neistine ispravnije receno lazi, da smo sa njihovom jeftinom robom napredovali su izasle iz iste kuhinje koja im je zarad svoje trenutne materijalne koristi ustupila tehnologiju koja je u samom pocetku vec bila ispodprosecna, predasnji kvalitet nisu u mogucnosti postici, a zbog konkurentne cene je drugi ne mogu ponovo pokrenuti u predasnjem obimu.

Nista ne traje vecno nadam se da ce nestati kako su se pojavili, ili biti marginalizovani gde im je mesto, time omogucavajuci nesmetan civilizacijski napredak.
Veoma me zabrinjava toliko siroka upotreba tako losih stvari, dugorocno gledano, na zdravlje.
Koliko je hemije i plastike oko nas, u namjestaju, automobili, kemtrejls, ...
A jos sami dodatno kupujemo otrove, zbog svog konzumeristickog pristupa kupovini.

Back