Posle Temu uskoro u Srbiji još jedan kineski onlajn trgovac

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
354.450
263255_profimedia-0888340514_s.jpg

Posle višegodišnjeg iskustva naručivanja razne robe preko AliExpress-a, odnedavno je korisnicima u Srbiji omogućena e-kupovina preko još jedne kinseske platforme - Temu. Temu se pojavio 2022. godine, a od maja ove godine dostupan je i za srpsko tržište, sa ograničenom ponudom i besplatnom dostavom na čitav asortiman. Kompanija Temu, deo PDD Holdinga, ulaže mnogo novca u oglašavanje, ali i konstantno snižava cene kako bi privukla kupce koji naručuju proizvode direktno iz Kine.
Uskoro će im biti dostupna još jedna platforma koja je popularna u Americi i u Evropi.

Reč je o kineskoj platformi Shein.

To će biti omogućeno bilateralnim sporazumom koji je Pošta Srbije zaključila sa Mađarskom poštom 14. avgusta.
Temu povećao broj pošiljaka u julu za 30 odsto
Sudeći po povećanju koje su izazvale narudžine preko aplikacije Temu, pošiljaka će biti još više kada korisnici iz Srbije počnu da naručuju preko platforme Shein.

Ko je Shein?
Shein je od 2022. godine postao najveći svetski trgovac brze mode.
Shein je 2008. osnovao preduzetnik Ksu Jangtian, takođe poznat pod imenima Kris i Skaj, koji karijeru nije započeo u svetu mode ili trgovine, već informatike.
Prema dostpnim podacima, radio je kao stručnjak za optimizaciju internet pretraživanja u firmi za digitalni marketing koja je sarađivala sa izvoznicima.
Na početku je svoju firmu nazvao Sheinside, ali je 2014. ime skratio u Shein.
Odeću za Shein proizvodi mreža kineskih tekstilnih firmi, a sve što se sašije odlazi u izvoz.
Shein nudi dostavu u više od 200 država sveta, prenosi euronews

Jel ne pise kada ce imati dostavu za Srbiju?

Inace svi koji su narucili sa Sheina odecu su uzasno nezadovoljni kvalitetom...Sve sto sam videla i pipala kod drugih je od onog materijala koji se koristi za Halloween kostime. Mislim verovatno postoje i skuplje bolje stvari ali onda ti je vec svejedno odakle ces kupiti a ovo sto im je jeftino je smece.

Ne znam da li ce se placati carina, postarina. Temu je zbog toga postao popularan toliko.

Inace svi koji su narucili sa Sheina odecu su uzasno nezadovoljni kvalitetom...Sve sto sam videla i pipala kod drugih je od onog materijala koji se koristi za Halloween kostime. Mislim verovatno postoje i skuplje bolje stvari ali onda ti je vec svejedno odakle ces kupiti a ovo sto im je jeftino je smece.

Ne znam da li ce se placati carina, postarina. Temu je zbog toga postao popularan toliko.
Moja kozmetičarka sve kupuje preko Sheina. Nešto je ok, a nešto je kako ti kažeš, materijal kao za kostime. Lično, nisam se usudila ni jednom nešto da naručim, ali mi je ona poklonila dve suknje (nije joj odgovarala veličina) i ne mogu da se žalim. Nosim ih treću godinu za redom. E sad, ako ne gledamo kvalitet materijala, onda se javlja drugi problem, a to je kako je sve to šiveno. Šavovi su do zla boga loši. Kao da si se deca igrala time.

Moja kozmetičarka sve kupuje preko Sheina. Nešto je ok, a nešto je kako ti kažeš, materijal kao za kostime. Lično, nisam se usudila ni jednom nešto da naručim, ali mi je ona poklonila dve suknje (nije joj odgovarala veličina) i ne mogu da se žalim. Nosim ih treću godinu za redom. E sad, ako ne gledamo kvalitet materijala, onda se javlja drugi problem, a to je kako je sve to šiveno. Šavovi su do zla boga loši. Kao da si se deca igrala time.
Ja posle onoga sto sam videla sigurno necu nista kupiti od odece tamo. Ono je prestrasno sto se kvaliteta tice. Kineske radnje su delux kvalitet naspram njih. Kao sto sam napisala sigurno ima ono skupljih boljih stvari ali zasto bih onda kupovala od njih kada za te pare mogu svugde? Nema mi logike.
A sve stvari koje sam ja gledala na Sheinu i na Temu sajtu jeftinije su na Temu sajtu bez komplikacija i lupanja glave da li cu platiti ili necu carinu i slicno.

Ko se seca stare evropske odece jesno mu je da je sva kineska, ukljucujuci i najskuplju obican bofl od kvaliteta materijala do kroja, isto se odnosi na tehnicku.
Ako ste u mogucnosti kupuje proverenu podvlacin proverenu evropsku.
jevrejska pohlepa je od njih napravila monstruma cije posledice svi osecamo od spomenutih proizvoda nadalje do unistenja svega gde god puste svoje pipke.
Jednom recju globalno zlo kog se treba resiti, a pocetak je izbegavati sve kontakte sa njima od kupovine do ostale saradnje, srpski primeri su vam Zrenjanin i Bor, ukljucujuci i lokalnog prodavca u vasem kraju.

Ja posle onoga sto sam videla sigurno necu nista kupiti od odece tamo. Ono je prestrasno sto se kvaliteta tice. Kineske radnje su delux kvalitet naspram njih. Kao sto sam napisala sigurno ima ono skupljih boljih stvari ali zasto bih onda kupovala od njih kada za te pare mogu svugde? Nema mi logike.
A sve stvari koje sam ja gledala na Sheinu i na Temu sajtu jeftinije su na Temu sajtu bez komplikacija i lupanja glave da li cu platiti ili necu carinu i slicno.
Ne postoje dobre kineske svari kako ih nazivas.

A sa li znaš da na Instagramu (za Facebook ne znam, mada sada nemam ni jedno ni drugo) postoje stranice koje prodaju robu sa Sheina, Temua i sl. za pet puta veći novac? Moja prijateljica je pukla oko 150€ za jaknicu svojevremeno.
Znam...Ludi ljudi koji kupuju :prstic:
Zapratila sam neku curu...Haljina na sajtu ono oko 1000 din ona prodaje za 3-4 hiljade...
Sve sto sam videla na Temu sajtu recimo je duplo ili skoro duplo jeftinije nego kod kineza za 100000000x vecim izborom...
Ono sto ja volim da kupujem tamo su neke sitnice...Snale, torbice, platika neka za kuhinju i slicni...

Nisi se valjda opekla? 😅🙏
Ja sam videla da su popularne sad neke šnalice sa Temua. Mislim da je u pitanju Temu. U obliku cveta. Malo- malo naletim na neku devojku koja ima takvu šnalu za kosu.
Vala, narucila sam i ja...cekam da stigne :D
Doista nisam znala da je toliko popularan cvet plumerije...ja ga imam i uzivo u saksiji i jedan mi je od omiljenih cvetova unazad par godina...morala sam :lol:

isto kao sa Alijem
"To će biti omogućeno bilateralnim sporazumom koji je Pošta Srbije zaključila sa Mađarskom poštom 14. avgusta."

a postoje sitnice, plastika i tako to...ne traje previse dugo ali...barem je korisno dokle traje
nije baš tako samo sitnice
ne znam za Temu a ni za ovaj novi on line što najavljuju ..ja vec par godina kupujem ono što mi zatreba kod Alija
gedžete tek po neki za kuhinju i sve što sam do sada kupila preko njih bilo je ok

Back