tačno, taj kongres nam je krojio i istoriju.
ovo danas što zovu duboka država nekad su to bilo vladari iz senke i ja zaista verujem da ti ljudi postoje ne znamo ko su ali kroje sudbinu svetu.
aj danas kao vidim otpor u rusiji i kini a sada im se i tramp bar pričom pridružuje. evropa je još uvek u kandžama ali dve tri države se odupiru, da li će izdržati ne znam.
sećam se kada je ona baba olbrajtovka izjavila da nije normalno da jedna država ima toliku površinu (misleći na rusiju) a normalno je što su se ameri raspodelili po čitavom svetu. britanija držala pola sveta. ali propaganda im savršena. međutim trn im je kina, oni se nikada ne eksponiraju a sada gledamo kako oni zauzimaju svet bez ijednog metka. znači i kod njih imaju neke struje više nisu jedinstveni. mislim da se urušava ovaj sistem i gradi se drugi a mi koliko nas poznajem opet da idemo protiv sebe.
pa ništa ovo što se kod nas dešava nije spontano ili slučajno samo se čekao trenutak.
mislim koje glupe parole "nisi nadležan a za sve si kriv"

i to se primilo što je najgore.
pa kurčiš se da si pametan onda smisli nešto pametno a ne da uzimaju od šiptarije krvavu šaku.
kad se sve slegne sumiraće se sve te gluposti pa i država koja nije sasekla to u korenu ili su se uplašili da će ovi aktivirati generalni štrajk gde je 70% privatizovano. ništa ja tu ne razumem samo vidim da ni jedni ni drugi ustvari ni ne znaju šta hoće.