Posao za tinejdzere....?

ma nisam ja ni planirao da zarađujem na repu, to je nemoguće u mojoj situaciji :lol:
Ja možda gledam da pišem na duže staze(a ni to za kintu) ali repčuga je ono.. ispucavanje emocija, taj fazon
Da želim da radim za kintu pravio bih rep kao što i drugi prave..
moj zonfa je neki gothic/horrorcore rap :)
pa opet, i da neces da zaradis i bla, rep za koji nemas sve predispozicije ti ugrozava stranu za koju imas sve preispozicije, a to je poezija
ugrozava tako sto te sprecava da svoju gothic/horrorcore POEZIJU menjas, doterujes i pises na neki nacin koji nije u skladu sa rep sablonom teksta.
izvini, vrv komentar nije na mestu, ali bilo bi greota da ne napredujes,a lozeci se na rep sigurno neces

Upravo je i poenta u dorađivanju
Rep je ispucavanje, lepo si rekao
međutim kvalitet ide iz posvećivanja
Kad bi se posvetio nekom tekstu dovoljno i kako treba možda bi super stvar ispala, a ne te kvazimetaforične bljuvotine prenatrpane bespotrebnim rečima koje izbacuješ za 30 sekundi
ja to kažem iz najbolje namere

Mislim da je Direktu taj rep i pisanje samo način da se isprazni tako što svoju negativnu energiju pretvori u nešto lepše i da mu nije toliko cilj da njome impresionira druge. Sigurno da ga to sprečava da se baci na nešto produktivnije, ali mislim da mu ovo treba, kako bi se emocionalno doveo u red. Sve zavisi da li je cilj pisanje radi pisanja ili pisanje radi čitanja.

pa opet, i da neces da zaradis i bla, rep za koji nemas sve predispozicije ti ugrozava stranu za koju imas sve preispozicije, a to je poezija
ugrozava tako sto te sprecava da svoju gothic/horrorcore POEZIJU menjas, doterujes i pises na neki nacin koji nije u skladu sa rep sablonom teksta.
izvini, vrv komentar nije na mestu, ali bilo bi greota da ne napredujes,a lozeci se na rep sigurno neces

Pa ja radim sve to nekako odvojeno.. posebno pišem za rep, posebno poeziju.. naravno, ima tu prelaza i sličnosti ali šta ću, to je onaj uticaj
Mislim da je svestranost moguća ako se čovek posveti svakoj grani :lol:
Inače, primer iz jedne pesme koju nisam pisao uz bit, niti za snimanje :mrgreen:

Uzdah,tuga..kao krhotina slupan.
Ne slušam jer ne želim.. iako tu sam.
Ruža je budna, smeje se zbog sunca,
Lepota nevina, a ja.. kao krhotina slupan.

Večni nemir u krvotoku.. sad reci reci
Da ne trči nizvodno toliko brzo.. odoše reči
Ka dnu, šteta.. mnogo ih beše.
Nit' znam reke, niti znam sebe.

Ovde sam jedino zadržao način rimovanja, jer manje ograničava od klasičnog a moguće je napraviti nešto inovativno, rimovati ono što neko nije srimovao
poslednja strofa druge pesme.. možda silovano zbog rimovanja, ali eto.. kao neki grubi primer:

Tamom ugrizem kad drugi pitaju: „Zašto? “

Zato što sam nakon groba zakop'o san.
Razlog grozan, pad zbog sloma, zatvor zlo da.
Žamor,dno a ja sloboda, pa zbog mosta
sam do kopna stalno hodam.

Poslednja izmena:
Tako je ,tinejdžeri treba da šiju adidas lopte i nike patike za dolar i po i šaku pririnča dnevno , kao što se to radi u poštenim zemljama ,a ne da tupe o kamionima i avionima !

Za 2 hamburgera i coca colu i dosta im je. Ne ozb. treba da rade ako mogu da nadju neku sigurnu sljaku da nece da ih zajebu za keš sto uglavnom vecina radi i realno treba ti veza za svaki posao danas sem ako te bas ne usere

ma nisam ja ni planirao da zarađujem na repu, to je nemoguće u mojoj situaciji :lol:
Ja možda gledam da pišem na duže staze(a ni to za kintu) ali repčuga je ono.. ispucavanje emocija, taj fazon
Da želim da radim za kintu pravio bih rep kao što i drugi prave..

ti znas sta je mislim o repu, ali kad se vec toliko trudis, cak iako je najobicnije ispucavanje, vredi to iskoristiti, a ne tako baciti na stranu kao prazan hobi. nego lepo brate sedni i nauci sve sto je vezano za rep, muziku, dizajn, poeziju, produkciju, imidz i modu, pa onda kreni da se povezujes sa ljudima koji se bave slicnim stvarima i kreni da trazis svoju nisu.. i tek onda, I SAMO ONDA, ce biti nesto.

ovako si spao na pesimiste heuristicare a od toga nema leba

Back