Posao za tinejdzere....?

Ja sam poceo sa 14 da radim,prvo sam poceo da prodajem novine ali ono od vrata do vrata pa ko kupi,to je bilo smao nedeljom i imao sam 70 dinara po novini(novina kosta inace 100 dinara)ako je lose vreme onda sam uspevao da prodam i po 400 novina za 2-3 sata rada,plus imalo ih je koji su davali paksis,na primer ako je novina 100 oni mi daju 200 dinara tako da 130 dindzi meni pravo u dzep,a ako je neki praznik na taj dan onda bude baksis od pojedinaca i po 1000 dinara.Posle toga sam poceo da radim kao raznosach novina onima koji su pretplatinici i tu sma imao satnicu od 1200din/sat oko 4-5 sati rada svaki dan sem nedelje,bile dobre pare,mogao sam i ja da ne radim nista i da cekam milostinju od mojih,ali sam hteo sam da zaradim i da kupim sta hocu.

Ja sam poceo sa 14 da radim,prvo sam poceo da prodajem novine ali ono od vrata do vrata pa ko kupi,to je bilo smao nedeljom i imao sam 70 dinara po novini(novina kosta inace 100 dinara)ako je lose vreme onda sam uspevao da prodam i po 400 novina za 2-3 sata rada,plus imalo ih je koji su davali paksis,na primer ako je novina 100 oni mi daju 200 dinara tako da 130 dindzi meni pravo u dzep,a ako je neki praznik na taj dan onda bude baksis od pojedinaca i po 1000 dinara.Posle toga sam poceo da radim kao raznosach novina onima koji su pretplatinici i tu sma imao satnicu od 1200din/sat oko 4-5 sati rada svaki dan sem nedelje,bile dobre pare,mogao sam i ja da ne radim nista i da cekam milostinju od mojih,ali sam hteo sam da zaradim i da kupim sta hocu.
Ah da citam cudim se i pogledam odakle si i onda prestadoh da se cuidm:)

Evo ja sam planirao ove godine da radim privatno kao predavac matematike slaijim ucenicima(ovim koji polazu) ali se zapitam da li bi bilo koji roditelj dao svoje dete tamo nekom kad cuje da ima samo 17 godina...Naravno da sve to bude jeftinije nego kod profesora....

rekao mi je jedan forumas da je u Nemakoj to normalna stvar da ucenici tinejdzeri daju privatne casove iz onoga sto im ide...Ali meni bi bilo glupo da dam oglas...Mislis zbog roditelja sto va mislite o tome...Da li biste dali dete?
Što da ne?Boli te uvo,nemaš šta da izgubiš...

pa jesam....delio sam letke po postanskim sanducicima,to sam imao dovoljno za dzeparac....i islo mi je ok nije mi bilo problem i kad je kisa da delim.....za prosli letnji raspust sam radio u delti (kod miskovica :D ) posto je to magacin tu sam lepio deklaracije jedno vreme,a jedno vreme u istoj firmi tj magacinu sam isao u razvoz....nosio artikle sa vozacem do prodavnica....to je prvi put da sam neku malo vecu platu dobio....

Ah da citam cudim se i pogledam odakle si i onda prestadoh da se cuidm:)

Isto...:p

Ja cju za leto da ''radim'' kod mojih matoraca u firmi... ne znam,da ubacujem neka sranja u komp,neshto qcam,otqd znam,da slazhem papire po fasciklama,registratorima,qvam kafu,itd...
trazhila sam najmanje 500din. dnevno i cjale je pristao :cool:

Ccc, aj' sredi nesto i za mene?:per:

Moj drug treba da radi u firmi kod cala od neke njegove drugarice, ali fora je sto sigurno laze za platu...ispada da mu je plata kao da je direktor.:lol:

pa kakv je problem kad "radi" kod svog cala...:p inace tema, nesto konkretno bas i nisam radio, drzao sam casove, engleski, nesto kratko, to su bile smesne pare i pisao neke sastave i maturske na kraju srednje, to je vec bilo isplativije, al kratkorocno...

Back