Posao u Rusiji (2)

Pozdrav svima, registrovao sam se pre par sati na forumu, čitao sam dosta komentara, ali su poprilično stari.

Interesuje me rad u Rusiji, kakvi su uslovi, da li su redovna plaćanja, kakve su plate, smeštaj, hrana i slično.

Nešto osnovno što bih trebao da znam o radu u Rusiji, hvala svima na odgovorima unapred.

Pozdrav svima, registrovao sam se pre par sati na forumu, čitao sam dosta komentara, ali su poprilično stari.

Interesuje me rad u Rusiji, kakvi su uslovi, da li su redovna plaćanja, kakve su plate, smeštaj, hrana i slično.

Nešto osnovno što bih trebao da znam o radu u Rusiji, hvala svima na odgovorima unapred.
Zavisi za sta hoces da se prijavis...tj.sta znas da radis

Zavisi za sta hoces da se prijavis...tj.sta znas da radis

Radio sam kao pomoćni radnik dosta poslova, kontam da bih mogao da prođem, jer sam čitao dosta komentara da se ljudi koji nisu majstori prijavljuju i idu.

Interesuju me iskustva, mlad sam napunio sam 24 godine, završio Visoku tehničku strukovnih studija, mogu da radim u Srbiji za 40hiljada, ali opet, tu je mnogo veći novac, radi se ali je veći novac, pa me interesuju mišljenja članova foruma, koji su bili tamo, da li vredi odlaziti ili ne.

p.s. Hvala na odgovoru Sandra

Da bi nesto korisno saznao treba da citas stare komentare,tu se nista sustinski nije promenilo.
Osim same teme. Pola godine ako ne i vise jedini postovi su kad ce plata,bila plata i kad ce akontacija.
Do te mere je ubijena tema...
Osnovno sta te zanima...Ako mislis na Veless-Beograd tu je situacija prilicno jasna.
Placanje je redovno,retko kasni po nekoliko dana.Osnovna plata je oko 5$ na sat,
Uslovi su standardni skoro svuda,dobijas radno odelo u zavisnosti od zanimanja i klimatskog pojasa,radi se od samog juga RF do najsurovijih delova (van polarnog kruga).
Smestaj je topao,uvek ima organizovana hrana (3 obroka u kuhinji),prevoz do radnog mesta ako treba,Placen put tamo i nazad,od mesta do mesta se odlazi na 3-6 meseci.
Hrana je uglavnom jestiva,ima mesta gde je izvanredna cak,zavisi koliko si probirljiv.
Alkohol je strogo zabranjen,koga ulove kaznjava se momentalnim otkazom,ili ko ima srece 30-50% od plate.

Back