Posao u Rusiji (2)

On je bas na ramanasci

Kako znas da sam bas na Ramasci? I nisi u pravu (mslim delimicno si u pravu :D )...

@Had (perdugo sam na sabettti da znam sve sta i kako :) ) u principu ,raspored gde je ko smesten se pravi pre tvog dolaska (ne znam koliko tacno) ali ,ako imas vezu ili ,ili imas srece i odes sa cokoladom i osmehom u tzv'odel kadrova' ,mogu da te smeste na neko bolje mesto od Ramaske..

Moje neko misljenje je da je najbolja,i to ubedljivo Sabetta, potom Vinci ,etap severni/juzni i na kraju siRomaska,blagi ocaj i uzas po svim pitanjima... kvalitet/raznovrsnost i kvantitet hrane,higijena i prevoz do radnog mesta..

I Sandra,kada ce plata :D (sta se deseva, vratili su platu iz jednog dela ili ponovo kasni i plata i akontacija (doduse minimalno zakasnjenje ))

P.S: Ima "zenski" naravno,samo ...

Kako znas da sam bas na Ramasci? I nisi u pravu (mslim delimicno si u pravu
:D )...

@Had (perdugo sam na sabettti da znam sve sta i kako :) ) u principu ,raspored gde je ko smesten se pravi pre tvog dolaska (ne znam koliko tacno) ali ,ako imas vezu ili ,ili imas srece i odes sa cokoladom i osmehom u tzv'odel kadrova' ,mogu da te smeste na neko bolje mesto od Ramaske..

Moje neko misljenje je da je najbolja,i to ubedljivo Sabetta, potom Vinci ,etap severni/juzni i na kraju siRomaska,blagi ocaj i uzas po svim pitanjima... kvalitet/raznovrsnost i kvantitet hrane,higijena i prevoz do radnog mesta..

I Sandra,kada ce plata :D (sta se deseva, vratili su platu iz jednog dela ili ponovo kasni i plata i akontacija (doduse minimalno zakasnjenje ))

P.S: Ima "zenski" naravno,samo ...

Nemam pojma..

Pitanje za "drug novi clan".
Kako je za tusiranje tamo na Sabetti?Higijena u wc,moze li se doci na red ujutru,umiti se,oprati zube?U koliko sati je ustajanje, dorucak,rucak,vecera?Gde pijete kafu ujutru,sami kuvate u sobi il kako?Sme li se uneti kuvalo?Ja kad ustanem ako ne drmnem kafu bolje da nisam se taj dan ni probudio,posle kafe mogu da me maltretiraju kako hoce briga me:)Radne cizme i rukavice,nositi nesto svoje ili se osloniti na te firmine?Ima li kakav red u spavaonama,kao u vojsci ili to ludara neka,leze ko kad hoce itd.
Ja ne znam gde cu biti rasporedjen,to ne mozes znati unapred,ali imam neki nagovestaj-Romashka:)Koliko ljudi u sobi?Hvala na odgovorima

Kuvalo sme da se unese ,ali ne ono sa buvljaka :D vec kuvalo zavodu (ima i da se kupi na aerodromu cena je bila oko 1500rub ,ili u srbijici neko manje od 0,7 ) ili elektricno lonce ,ali moraju da se "sami iskljucuju" :) Takodje ponesite i produzni kabla ,ali i on mora imati naponsko dugme )za iskljucivanje i ukljucivanje )

Za radnu opremu (cizme cipele rukavice ) ne mora da brinete ,uvek uglavnom ima svega (u principu zavisi i sta radite ) ali nema potrebe da nosite svoje.Red u spavaonama ,u principu je sve dogovor sa cimerima ,nema pravila ... ja nisam imao problema .

U principu oko smestaja i tusiranja i slicno napisacu vam ali neptrebno je , jer nikada ne znas gde ce da te smeste , sa kakvim osobama i svako ima razlicitu "pricu" Skonceytrisite se da ponesete ono sto ce vam zivot uciniti laksim o omuguciti prezivljavanje :D

Sabetta , 24h ima tople vode i mesta u kupatilu kao i juzni i severni etap , Vinci garadok takdoje ,nisam nikada imao problema sa vodom ,bile su po 4 osobe u sobi ,bilo je najava da ce ubaciti jos 2 kreveta ,ne znam da li su to i uradili .

Ramaska je najveci problem i to varira od 'opsezitja' do opsezitja ... ali postoji problem sa toplom vodom ,po nekada nema vode po pola sata (dok napune rezervoare ),dok vode u kupatilima/umivaonicima uglavnom ima .Takodje higijena varira od opsezitija do opsezitija .

Vec sam napisao u jednom od prethodnih postova i rangirao sam smestaj ,to vazi i za higijenu .

Obavezno ponesite i papuce (one za plazu :) )

Rucak dorucak vecera - upoznacete i prilagodicete rezim sebi u zavisnosti gde budete smesteni

Naravno da moze...prosto budi na tom razgovoru normalan, ne pametuj, ne proseravaj se...normalno to odradi i nece biti problema.
I kad se dohvatis gradilista i posla takodje ne pametuj, ne pisaj uz vetar, cuti radi i bice sve ok. Procitaces ovde a i tamo na grupi na fejsu a i uopste, kako kenjaju da treba veza kako su svuda klanovi po gradilistima kako ne moze i sl gluposti.A to pricaju upravo ti sto su popusili jer su mnogo pisali uz vetar i pravili se pametniji nego sto jesu. Normalno je da svuda ima ekipa, sto se drze zajedno, sto je i normalno, negde manje negde vece ali ako ne drmas kavez, cutis i radis, nece biti problema - TVRDIM.
Jer ides da radis i zaradis a ne da glumis facu,isterujes pravde i ispravljas krive Drine, pogotovu ako te se ne tice i ne dotice.
Mislim da si razumeo.
Zaboravi te price o vezama i idi.
(ukoliko ne bude sve u redu, napisi mi ovde)
Sretno.

Back