Posao u Rusiji (2)

Postovani zovem se slobodan palic iz Smed. Palanke, srbija. Radio sam 14 godina u ruskoj federaciji kao tesar i rukovaoc fabrike betona. Odlicno poznajem geografiju, obicaje i kulturu te zemlje. Govorim, pisem i citam ruski jezik na odlicno. Ucestvovao sam u izgradnji objekata kao sto su, bosch, nestle, kronospan, wolksvagen itd. Ali zbog povlacenja firme sa trzista trenutno bez posla. Molim za bilo kakav posao kao i odgovor. Dali postoje clanovi koji mogu dati neki kontakt, preporuku.. Bilo sta. Guglao sam uzduz i popreko pisao na hiljadu mesta.. I nista. Hvala

Postovani zovem se slobodan palic iz Smed. Planke, srbija. Radio sam 14 godina u ruskoj federaciji kao tesar i rukovaoc fabrike betona. Odlicno poznajem geografiju, obicaje i kulturu te zemlje. Govorim, pisem i citam ruski jezik na odlicno. Ucestvovao sam u izgradnji objekata kao sto su, bosch, nestle, kronospan, wolksvagen itd. Ali zbog povlacenja firme sa trzista trenutno bez posla. Molim za bilo kakav posao kao i odgovor. Dali postoje clanovi koji mogu dati neki kontakt, preporuku.. Bilo sta. Guglao sam uzduz i popreko pisao na hiljadu mesta.. I nista. Hvala
velestroy tj. sad existor broj 0116555979 tesko ih dobiti zovi ranije a adresa N.bgd bezaniska kosa surcinski put 1z

Meni je muz ostavio rusku karticu i ja dizem u srbiji a njemu uplatim koliko mu treba na njegov srpski racun. Znaci samo smo zamenili kartice

Tako i mi radimo isto ,ja podizem ovde novac na bankomatu inteza banke ali odera provizija.Na svakih 30000 din skinu preko 1600 din provizije i tako na celu platu ode poprilicno velika suma novca.Zato sam pitala dali postoji bezbolniji način.

U exsistoru bio na razgovoru, uzeti podaci, pasos itd. Tisina dva meseca. Pozvao juce rekose nisam jos u prici za izradu priglasenja. Dok neko gradiliste ne potrazi takvog i takvog radnika. Citajuci forum zakljucujem da to moze da potraje i pola gidine.

uzeti podaci, pasos itd. Tisina dva meseca. Pozvao juce rekose nisam jos u prici za izradu priglasenja. Dok neko gradiliste ne potrazi takvog i takvog radnika. Citajuci forum zakljucujem da to moze da potraje i pola gidine.
Тако је већ годинама. Знам људе који су чекали и више од годину дана па су отишли... Углавном у бубњу си и буди стрпљив. Неко чека краће, неко дуже. Зависи од потребе профила радника.

- - - - - - - - - -

Meni je muz ostavio rusku karticu i ja dizem u srbiji a njemu uplatim koliko mu treba na njegov srpski racun. Znaci samo smo zamenili kartice
:mrgreen:

Oko podizanja novca : Ja se trudim i kada imam vremena,kupujem u Moskvi $ ili evro ,u zavisnosti od kursa (ali nije neka velika razlika ).kada sletimo na Domodedovo (kako vozac uvek naravno kasni ) postoji na spratu sber banka koja radi 24h ,ili na Sermetjevu radi od 9,ili trzni centar pored Sajane(ali ne stizemo uvek,banka radi do 20:00)

U Srbiji nikako sber (vrse konverziju iz rublje u dolar ,potom u dinar ) ... dinare podizem ili u eurobank EFG ,podizem do 20 000(provizija 100 ) ili u postanskoj stedionici (banka ) slicna je provizija . U principu najbolje vam da kupujete i placate sa kartice jer nema provizije i obracunava se srednji kurs NBS

Ako putujute i karticu koristite u nekoj drugoj drzavi (van Srbije ) izbegavajte da podizete valutu te drzave ,odrace vas ,vec samo i iskljucivo placajte karticom

Napisacu koju i o zaposlenju, kada imam vremena

pozz

Back