gordana123
Zainteresovan član
- Poruka
- 210
Da li je svima bila platamjel zna neko...moj muz je na sabeti i nije dobio a vecina jeste.zmajcek jesi dobio platu...pozdravNa Bracku nije bila
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je svima bila platamjel zna neko...moj muz je na sabeti i nije dobio a vecina jeste.zmajcek jesi dobio platu...pozdravNa Bracku nije bila
Cekas prvo priglasenje sa gradilista kojima su potrebni tesari pa radis lekarsko i viza do 20dana se radiPozdrav ljudi jos jednom. Ako neko moze da odgovori, cbio sam na razgovoru u bgd u exsistor-u. Uzet mi je pasos i receno da sam u "procesu". E sad otprilike koja je dalja programska sema? Lekarski, viziranje itd,i sta jos? Rekli su da se ceka min2-3 meseca. Inace sam se prijavio kao tesar. Dali sva gradilista imaju tesare ili samo neka? Hvala
Poz ljudi.Idem na Sabettu kao mag acioner polovinom novembra.Potpisao sam ugovor sa Velesstroy Moskva.Plata nesto oko 1050$,jbg.I to sa dodatkom za samouplatu doprinosa u Srbiji,zdravstvenog itd.Moze li mi ko reci kako je tamo sada sto se tice smestaja,isplate,hrane?A i kakav je to tamo magacin,niko ziv nije znao iz kadrovskog da mi kaze?
Pozdrav Bojane...prvi put si u firmi?
...ili Pešić na osmici što je bio?
Magacina ima vise na Sabeti ima 45000ljudi ,smestaja vise ,najgora je ramaska jer puno ljudi je u smestaju i dosta u kuhinji ljudi .Najgore je cekanje uredu za dorucak..cekanje vahte ...lekovi najbitniji da se ponesu i topla garderoba,duks fantomka ,vunene carape ...ceka te i do -60 :-) ako si u velestroju moskva na svaka tri mes.kuci na 21dan i to je placemo montazu nije placeno kad su kuci
Da jeste za vas 2mes.a za montaz je 3mes pa nije strasno na minusu kad radis u toplom inace u rusiji je u vecini mesta vec snegMeni su rekli da ima 10 000 ljudi a ne 45
000.Hvala na odgovoru al ne znam otkud ti to da se radi 3 meseca,imam ugovor sa Velestroy Moskva,rad 2 meseca,onda 21 dan kuci placeno po punoj ceni,plus dani provedeni u putu.Minus 60 deluje jako zastrasujuce,al izguracu,resio sam se i gotovo
Takodje u ugovoru stoji da je nedelja neradni dan.Meni to cudno,s obzirom sta sve procitah ovde
Pisao sam ja par puta u uslovima rada i "zivota" ,ali se u ovim slinim smarackim pitanjima o platama i akontacijama svakog dana verovatno ostali slabo primeceni ...
U svakom "poseloku" postoji prodavnica i postoje razlike u snabdevenosti ,cenama (koje su i do 3x vece u odnosu na Moscow) ,snabdevenost je veoma losa ,na Romasci su najvece guzve ..itd .Najbolje je kupovati(ko je u mogucnosti da ode) na Sortirovci ,koja je udaljena par km od grailista .Zva sve nove koji tamo idu ,ovi podaci ne znace nista ,vec ce ih neko upoznati kada stignu na Sabettu.
Moj savet je ,ako ste u mogucnosti ,kupite kafu,cigarete u Moskvi ,zbog razlike u cenama i posebno ceste nestasice cigareta .I naravno ko voli slatkiseAlkohol je STROGO zabranjen , za pokusaj da se unese na Sabettu (kontrola je na aerodromu,ko je sumnjiv da je pija duva ),automatski se pise povratna karta i kazna firmi .
Kafic,pa postoji nesto slicno na Severnom etapu (ali ko ne zivi na Severnom/juznom ne moze da udje na "severni" ) i Sabeti gde je svima dozvoljen ulaz i cene su ,za Sabetu,manjevise OK .Na Sabeti postoji i hala za fudbal/kosarku .
Klima.... klima je ,da izvinite,#ebena . Pored hladnoce ,gde temperature idu i do -45 (nikada nije bilo preko ja mislim ),problem predstavlja jer je zima duga ,tamne noci (sence se ne vidi od nov do mar ) .
Poseban problem je vetar koj zna da "snizi" temperaturu i do preko 10c(subjektivni osecaj) ,jacina istog .Takodje nedostatak kiseonika i posebno nizak atm pritisak od 700-750mbara,pa su i osobe koje nikada nisu imale problema sa krvnim pritiskom ,morale biti vracene kuci jer im pritisak nije padao ispod 160.
Sve u svemu ,naoruzajte se strpljenjem ,ceka se za sve ,od menze ,do prevoza i prodavnice (sto predstavlja narocit problem na -30-40),opremite se zimskom opremom (carape termo (ja sam ih kupovao u Daichmanu ,odlicne su ),vunene ),obavezno kupite neke uloske za cizme ,rukavice ,kape i salove ,i posebno duksevi sa kupaljacom . Brufene,andole ,strepsil,coldrex i slicno ,vitamin c ,sumece tablete (voda ima ukus destilovane) cedevita ,magnezijum
...