Posao u Rusiji (2)

To niko ne zna :D zavisi za koji posao i od potrebe za radnicima za gradiliste za koje ti rade vizu .... od mesec dana do beskonacnosti (5-6 mesecdi )

@Nenade .. vezano za Velestroj (exitor ) Pozovi ,posalji CV ili licno idi u centralu na razgovor .Nista ne mozes da izgubis .Vstroj nije najidealnije ,ali je ,ako uspes da odes najsigurniaj i najredovnija sto se tice isplata .Uslovi za rad variraju od gradilista do gradilista , ali ne moj da te plase ,nije strasno,cak stavise :) Puno srece

Gospodine druze novi clane, razmisli pre nego sto optuzis nekoga da laze, da li si uopste procitao sta sam napisao, rekao sam da ne znam nista u vezi velestroja , I ne razumem zasto automatski predpostavljas da ne postoji nista drugo osim velestroja cak i kada je iz poruke jasno da se govori o necem drugom.
Dakle govorio sam o Samostalnom radu i Privatnom preduzetnistvu po Gradovima rusije, gde je situacija losa, nece skoro biti bolje, zato sam preporucio da se zaposli u nekoj firmi za pocetak barem , dok ne upozna sistem, novajlija koji se zaleti bez plana i iskustva i pogotovu ako je spreman da volontira ,ima veliku sansu sa upadne u tesko resiv problem.
Zato naj bolje u firmu da bi firma resavala sva tvoja pitanja dok ti prosto ides na posao, dok ne vidis kako sam da se organizujes. ako ipak hoces sam da radis ne znam sta reci, ima dobre i lose strane, ako si stariji covek I hoces da zaradis malo para pa nazad u srbiju onda ovo nije mesto za tebe,eventualno dakle mozes u velestroj ili neka druga firma na ugovor pa kuci. Ako si mlad i ne zuris nazad u srbiju , onda mozes i sam , imas vremena da ucis i opcije su ti razlicite , mada iste te uslove imas i u drugim zemljama koje su mnogo udobnije za zivot...

Izvinjavam se @Peri ,pogresno sam procitao post.

Jos nesto da dodam (lepo je objasnio) ,ko zeli da ide prvi put putem posrednika,agencije ili sl ,obavezno se dobro raspitajte o njima.Mnogo je mesetara ,prevara ,laznih obecanja . I ramislite , nemojte nikada da dajete novac unapred (moje misljenje ) Bolje da zaradite 200-300$ manje ,nego da ne zaradite nista (ili se vratite sa dugovima )

Kriza.Da u uslovno receno manjim mestima jeste kriza ,dolar je otisao na 55-60 ,plate su ostale na istom nivou kada je dolar bio 30.

Pozdrav svima, ovde sam novi. Želim pitati vas sa iskustvom kakve su šanse za posao u Rusiji. Moje zanimanje je vodoinstalater i monter centralnog grijanja. Nemam diplomu za to zvanje već sam priučen i imam iskustvo od 12 godina u tom poslu. Znam svoj posao. Živim u BiH i koja procedura treba da bi se došlo do Rusije i kakve su plaće? Pozz i hvala.

ima li neko iskustva sa firmom Tankmont iz Banovaca? Muz je pozvan da ide kod njih u pon na probu, kazu da ga planiraju za Sabetu, ali nista vise ne znam. Ovde se uglavnom prica o Velestroju, pa da pitam da li neko zna nesto o ovoj firmi? Kakvi su uslovi kod njih, kolike su satnice, da li su sigurni......

ima li neko iskustva sa firmom Tankmont iz Banovaca? Muz je pozvan da ide od njih u pon na probu, kazu da ga planiraju za Sabetu, ali nista vise ne znam. Ovde se uglavnom prica o Velestroju, pa da pitam da li neko zna nesto o ovoj firmi? Kakvi su uslovi kod njih, kolike su satnice, da li su sigurni......
Jesu pouzdani su,plata tacna u dan sem ako 15spada u subotu,nedelju radnici su prijavljeni a satnica kako sam ja cula pocetna 5dolara..

- - - - - - - - - -

pozdrav svima. stigla mi viza, samo cekam kartu. dal neko zna koliko seceka od prilike, i dal se dobija akontacija posto sam cuo da daju 500 dolara. hvala i poz
do 10dana a akontacije odavno nema

Back