Posao u Rusiji (2)

Pozdrav svima,da li bi neko mogao da mi kaze kakve su sanse da se ode kao gradj.tehnicar ali bez iskustva..??

Brate, mozes da dodjes ovde da radis... Ja zivim u RUsiji. Dosao sam ovde govoreci da sam kuvar, a ustvari sam samo pica majstor... Radio kod jendog pa em sutnuo kad ukapirao de ne znam da radim (trebalo mu pola godine za to). Drugi je ukapirao nakon 3 meseca, a treci nakon pola godine.... Pa nisam ni sam bas budala... Naucio sam da spremam, pa sam onda poceo da radim...
Tako i ti! Dodji! Nemoj da trazis preveliku platu i za godinu-dve ima da budes bolji od radnika u Srbiji!!! Jos ako ne pijes, dolazis na posao na vreme i ne odlazis pre vremena. Ako nemas problema sa zubima, porodicom, lekarima i svim ostalim "kontaktima i licnostima" koje ce zahtevati od tebe da odlazis sa posla ranije, ti si ovde kralj! A to kako rusi sami kazu... To kaselj, to perdezh! Nichego ne razbiresh! (To kasalj to prdez, nista ne ukapiras...)

Brate, mozes da dodjes ovde da radis... Ja zivim u RUsiji. Dosao sam ovde govoreci da sam kuvar, a ustvari sam samo pica majstor... Radio kod jendog pa em sutnuo kad ukapirao de ne znam da radim (trebalo mu pola godine za to). Drugi je ukapirao nakon 3 meseca, a treci nakon pola godine.... Pa nisam ni sam bas budala... Naucio sam da spremam, pa sam onda poceo da radim...
Tako i ti! Dodji! Nemoj da trazis preveliku platu i za godinu-dve ima da budes bolji od radnika u Srbiji!!! Jos ako ne pijes, dolazis na posao na vreme i ne odlazis pre vremena. Ako nemas problema sa zubima, porodicom, lekarima i svim ostalim "kontaktima i licnostima" koje ce zahtevati od tebe da odlazis sa posla ranije, ti si ovde kralj! A to kako rusi sami kazu... To kaselj, to perdezh! Nichego ne razbiresh! (To kasalj to prdez, nista ne ukapiras..
Ne znam ko si.Ali ima jos takvih budala koji dodu da nauce posao.Ali na kraju dobiju nogu i nikad se vise ne vrate.Nemoj da ucis ljude da pogresno zive,pravis budalu od sebe.

Pozvan sam na razgovor za posao u Velestroj u Beograd za poziciju tehničkog osoblja
Zanimaju me iskustva zaposlenih na sledeća pitanja:
Kolike su smene
Uslovi za smestaj i zivot
Uslovi za rad i radno okruzenje
Hrana
Medjuljudski odnosi
Radno vreme
Valuta plaćanja (rublja,dolar,)
Iznosi zarada
Redovnost isplate

Ovde se samo prica o platama.Niko ne pise o odlasku ili uslovima na gradilistu,nadrkanim sefovima koji teraju radnike da rade da bi oni napredovali.Treba da se kaze koji su sefovi losi a koji dobri.Mi svi u Rusiju idemo da radimo za nasu porodicu a ne da robujemo.Ja u Rusiji radim 8 godina i sve sam video sta se radi i kojima treba zabraniti dalji rad u Velesstroju.Toliko za sada.Pozdrav za sve radnike!

Pozvan sam na razgovor za posao u Velestroj u Beograd za poziciju tehničkog osoblja
Zanimaju me iskustva zaposlenih na sledeća pitanja:
Kolike su smene
Uslovi za smestaj i zivot
Uslovi za rad i radno okruzenje
Hrana
Medjuljudski odnosi
Radno vreme
Valuta plaćanja (rublja,dolar,)
Iznosi zarada
Redovnost isplate

Tehnicko osoblje ?Konkretno sta radis (prevedi na srpski :D )

Mnogo je opstih pitanja ,pokusacu da ti odgovorum.

1Da li je u pitanju Veles Moskva ili Srbija?
2 Za koje gradiliste ti rade vizu?
Smene ,zavisi od gradilista radi se od 8 do 19,sat vremena pauza za rucak
Uslov za smestaj i zvot- zavisi od gradilista od ocajnog/uzasnog do extra (hot smestaj za 2-3 osobe ili stan)
Uslovi za rad i radno okruzenje- zavisi od gradilista na koje si rasporedjen
Hrana- kao i za smestaj ,od ocajne Sabetta-Romaska do odlicne Sabetta-Etap/Sabeta
Medjuljudski odnosi- kao i svuda gde rade srbi i gde se najmanje ceni znanje i rad ,ali naci ces vec nekog ko ce ti pomoci i uputiti sta i kako (uvek se nadje neko ko je OK )
Radno vreme
Valuta plaćanja (rublja,dolar,)-Placa se u rubljama ,srednji kurs na dan obracuna,
Iznosi zarada- zavisi od posla koji radis i kako se dogovoris sa "firmom" i da li na fiksnoj ili satnica
Redovnost isplate-plate su redovne ,retko kada se desi da zakasni max5-7 dana

Back