Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moj muz nije u toj firmi al sestric njegov je u starom velestroju moj muz dolazi krajem maja punih sedam meseci oce da bude tamo na sabeti

Punih 7 mjeseci??? To tako mora il zeli? Bas se razlikuju uvjeti od starog, novog i svih drugih firmi koje su gore...moj muz nikog nista niti ne ispituje, samo cuti i radi. Sad je bar dobio neke decke iz Srbije u sobu ps mu draze jer prije je imao same ruse pa nije ni imao s kim pricat.

Punih 7 mjeseci??? To tako mora il zeli? Bas se razlikuju uvjeti od starog, novog i svih drugih firmi koje su gore...moj muz nikog nista niti ne ispituje, samo cuti i radi. Sad je bar dobio neke decke iz Srbije u sobu ps mu draze jer prije je imao same ruse pa nije ni imao s kim pricat.

Ne imao je pravo posle cetvrtog meseca da dodje al nije hteo zbog para i kaze da mu je dobro sto se tice posla

Pre svega, pozdrav svima. Sa drugarom razmišljam da idem u Rusiju da radimo. Ali, ne znamo gde ni kako da se prijavimo, niti kome. U pitanju bi bio bilo koji posao koji ne zahteva neki sertifikat/dozvolu (npr upravljanje dizalicom ili čega već ima u Rusiji). Čitam ovde da skoro svi pominjete firmu Velestroj. Mi smo pronašli samo loša iskustva na raznim sajtovima, forumima vezanim za tu firmu, Velestroj Beograd d.o.o od toga da se radi iscepan na -40,50 stepeni, da se preskaču obroci (kojih bi trebalo da ima po 3 dnevno), da mi plaćamo avionske karte (i ako oni kažu da je to njihovo), pa sve do toga da u 12 kvadrata bude po 10 ljudi. Da su uslovi loši, da je wc poljski, udaljen 50-100 metara od mesta spavanja, da postoje samo dve tuš kabine (jedna muška i jedna ženska) na 400-500 ljudi itd. Pa bih zamolio nekoga, a vidim da Vas ima par ovde, da mi malo bolje, ako nije problem naravno, pojasni sve. Od toga kome se tačno javiti u Srbiji, šta treba za prijavu i kakvi su uslovi. Hvala unapred. :)

Pre svega, pozdrav svima. Sa drugarom razmišljam da idem u Rusiju da radimo. Ali, ne znamo gde ni kako da se prijavimo, niti kome. U pitanju bi bio bilo koji posao koji ne zahteva neki sertifikat/dozvolu (npr upravljanje dizalicom ili čega već ima u Rusiji). Čitam ovde da skoro svi pominjete firmu Velestroj. Mi smo pronašli samo loša iskustva na raznim sajtovima, forumima vezanim za tu firmu, Velestroj Beograd d.o.o od toga da se radi iscepan na -40,50 stepeni, da se preskaču obroci (kojih bi trebalo da ima po 3 dnevno), da mi plaćamo avionske karte (i ako oni kažu da je to njihovo), pa sve do toga da u 12 kvadrata bude po 10 ljudi. Da su uslovi loši, da je wc poljski, udaljen 50-100 metara od mesta spavanja, da postoje samo dve tuš kabine (jedna muška i jedna ženska) na 400-500 ljudi itd. Pa bih zamolio nekoga, a vidim da Vas ima par ovde, da mi malo bolje, ako nije problem naravno, pojasni sve. Od toga kome se tačno javiti u Srbiji, šta treba za prijavu i kakvi su uslovi. Hvala unapred. :)

To sto si nasao sto pise bas nije ni tacno obroci su redovni hrana nije ko u hotelu zavisi od smestaja do smestaja po koliko ljidi je u sobama i sve sobe imaju kupatilo i tus kabinu kakav poljski vc neplaca se karta bar za sad i da radi se od 12-15sati ako hoces vise da zaradis radis i po 15h i jeste do -50 a ako ides tamo da zaradis svestan si gde ides neides u hajat ...i isplate su redovne deei se kasnjejnje al bar znas da ces dobiti od velestryaa

Imas 3 obroka dnevno. Ima dosta njih koji ne idu na dorucak da bi spavali duze,itd... Ili da se ne bi gurali za prevoz a i za dorucak jer su velike guzve. Tuseva ima dovoljno,moze da bude problem jedino topla voda ili uopste voda. Zenskih tus kabina u smestajima gde su muskarci nemas,nazalost :) 10 ljudi u 12 kvm nije istina. Sto se wc-a tice,ima i poljskih na gradilistu,a u smestaju imas wc solju. Ali da pojasnim zasto vecina nasih ljudi izbegavaju wc solju. Kirkizi,Burijadi a i Rusi orave haos u wc-u tako da ti se smuci i da udjes pa zato idu u poljskim. To je ono sto si ti cuo o wc. Hrana ti je kako kad. Nekad je imas obilno,tj.zadovoljavajuva je,a nekad nije. Ima je,ali mi srbi nismo navikli na te njihove zitarice i tako! Jednolicna je. Svaki dan isto. Vremenom ti se zgadi.(nakon 20-tak dana). Sto se radnog odela i obuce tice,to je u potpunosti istina. To njihovo odelo se brzo cepa,a nece bas da ti je zamene. Cizme isto tako,zavisi od posla gde radis. Ako gazis po armaturi sigurno nece trajati. Ako radis unutra izdrzace dosta. klimatski uslovi treba vise da te brine nego sve ostalo. Kad ti dodjes sa -60 jedino o krevetu razmisljas. RUSIJA NIJE ZA SVAKOGA....ZAPAMTITE TO SVI. Vazduh je drugaciji. Klima je drugacija. Bolje o tome se brini nego o wc-u,tus kabini,garderobi,hrani i gde ces spavati.Pozdrav i pamet u glavu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back