Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
On dobija 200dolara da sam uplacuju ja jos neznam da je iko od nasih imao radni staz u rusiji

To je onda kod njega neka druga prica...Preko Velestoja Moskva ( nas nekoliko koji idemo, i ljudi koji su tamo ) ne dobijaju ni banke preko plate mesecne. Samo ugovorenu platu, a Velestoj Moskva uplacuje staz u svojoj zemlji ( Rusiji )...Ocigledno je da ima dosta razlike...Hvala i pozdrav !!!

- - - - - - - - - -

Sve je ok.nisi ni prvi ni poslednji,kome mnogo toga nije jasno.nadam se da sam pomogao

Svakako i to puno !!! Koliko se realno ceka na priglasenije posle lekarskog, a koliko na vizu posle toga ? Ti si to prosao vise puta...

I do tri meseca prvi put

Gle moj muz je prvi put cekao vizu 14 dana pa se nesto zakompliciralo, pa cijeli postupak ispocetka.
Drugi put dobio info da priglasenje stize u pon, sam u petak prije otisao na ljecnicki, u.ponedjeljak dobio priglasenje, u srijedu bili gotovi nalazi isti dan predao papire za vizu, viza bila gotova za 3 dana (jer je Mosva trazila zurno) u subotu dobio mailom avio kartu u nedjelju otputovao...
On je sada u sobi od 12 ljudi, po slikama meni uredno i pristojno izgleda. Jelo mu iz pocetka bilo bljakasto sad se vec privikao.
Ima pravo svaki drugi dan se javiti u Internet caffeu po pola sata ...bude to i duze. Uzmi si samo slusalice sa dva inputa jer njegove ne rade npr dobro pa on mene cuje ja njega ne.
Viber i njegov mobitel jos nismo rjesili. Tj jos nije kupio njihovu rusku karticu iako mu kolega neki bio posudio pa se znao porukom javit

Tacno je,mada mislim da sada velestroj moskva vraca ljude posle dva meseca,21 dan kuci i tako dokle izdrzis.i da placeno ti je i tih 21 dan,verovatno nesto umanjeno,ali ipak.ja sam isao preko velestroj montaz,a mi mozemo da ostanemo i po 9 meseci,naravno ko hoce.

Ja se samo nadam da nece opet dugo cekat ponovni odlazak. Da se.ti odlasci i dolasci ustabile da mogu nesto i planirati. Godisnji npr. Mislim da ce ove godine biti tamo cijelo ljeto.
Jel netko zna kako je tako po ljeti, kisa i blato kazu ili?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back