Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
On ce imati fixnu koja se krece od 1500-2000dolara to ide kurs dolara u rusiji na dan obracuna pa onda puta rublja npr.sas je dolar tamo 76 1500x76= pa puta rublja a obicni radnici mogu i vise da zarade jer rade prekovremeno i po 15sati svaki dan

tako su mu nesto i rekli.......oko 1850. mada je prvo bilo reci 2350, pa onda prva tri meseca da ce da ima 1500 pa nakon toga da ce sa bonusima da ima 2650..... hhahahhahahaha
mada zadnja cifra koja figurira je 1850 dolara. u svakom slucaju je punooooooooo bolje nego ovde

da, je mu to stalno pricam. a i da ne ide u Moskvu, opet bi bio u kancelariji u toplom. u svakom slucaju je razlika velika.
hajde jos malo da te "davim", posavetuj nas iz iskustva sta treba da ponese od lekova, od stvari.....

Sve moguce brufen ako oije za bolove antibiotike za stomak probiotik za temperaturu za grlo nesto za oci hlorofenikol kapi za nos kapi za usi nek se ooremi lekovima nikad se nezna i toplu odecu helanke obavezno cajeve nek ponese moskva je skupa inace moj muz je bio 9meseci u moskvi i vunene cqrqpe obavezno

Sve moguce brufen ako oije za bolove antibiotike za stomak probiotik za temperaturu za grlo nesto za oci hlorofenikol kapi za nos kapi za usi nek se ooremi lekovima nikad se nezna i toplu odecu helanke obavezno cajeve nek ponese moskva je skupa inace moj muz je bio 9meseci u moskvi i vunene cqrqpe obavezno

tako smo i mislili.....za cajeve se nismo setil, kao ni kapi za nos.znam da je skupo u Moskvi.... videcemo kako ce biti. dobio je vizu na 5 godina

Samo o platama pricate....Znate kakva je situacija u Velestroju koji vise ne postoji a pominjete ga,a niste svesni da je to sada samo Agencija Exsitor,,,,Sta ce vam pare?! Da vam trebaju pare trazili biste posao tamo gde ima para,a ne idete u Rusiju samo bi ste bili tamo,da imate o cemu pricati....KOMEDIJA
Verujte mi ljudi od kad ne idem u Rusiju em bolje zivim,em imam vise para i Bogu hvala ne smrzavam se.

- - - - - - - - - -

Strasno....Pa jel bila sama kada je medo napao? Jel si videla sliku?

Svaka cast Jasmine. Covek je 100% u pravu. Velestroj je postao perionica para i silovatelj struke i nista vise od toga.
Vec sa pisao kako lose prodju ljudi koji su fakultetski obrazovani i koji su dobre zanatljie.
Takvi ljudi samo najebu u Velsstroju, je tamo je sve neznalica do neznalice.
Ljudi iz struke nemaju sta da traze u toj firmi.
Glavni rukovodioci gradilista su polupismeni ljudi, koji nigde ne bi mogli da rade, jer nemaju nista vise od srednje skole.
Takvi ljudi odlucuju o svemu u Velesstroju.
Ne mozete ni da zamislite koliko su sujetni i iskompleksirani. Uzas jedan. Cast izuzecima, kojih je vrlo malo.
Nepismeni momci iz Srbije rade kao Masteri, dispeceri itd. i imaju vece plate od fakultetski obrazovanih inzenjera.
To je zato, sto ih je neko doveo.
Nigde na svetu ne mozes da se zaposlis bez reference, a u Velesstroju je sve moguce.
Vec sam napisao da je Velesstroj odlican za neznalice, jer to sto rade tamo u Srbiji nikada ne bi mogli da rade.
Mogli bi da ciste ulicu ili da se zaposle preko neke stranke i da budu leva smetala.
Cak i Srbiji nema mesta za njih.
Da ne pricam o plati koja je prepolvljena.
Racunaju kurs dolara 36 rublje, a sada je oko 80 rublje, sta tu ima vise da se prica.
Svako k je dobar zanatlija ili inzenjer u nekoj oblasti moze da nadje posao u Srbiji.
Kukaju da ne mogu da nadju posao, upravo te neznalice, koje dolaze u Velesstoj, stave beli slem i glume neko ludilo.
Samo neznalice i oni koji ne zele da uce i rade kukaju da nema poslao u Srbiji. To je obicna laz.

Jasmin je super napisao da je Velesstroj obicna KOMEDIJA!!!

Imam pitanje... prošle godine sam radila 8 meseci u Rf-u, preko VB-a... kao PTO-šnik.... od tada se svašta izdešavalo u firmi i više puta sam svraćala tamo da ih pitam šta i kako za dalje, ako hoću da se vratim nazad da radim... i naravno uvek me je čekao isti odgovor, kako bi trebalo da me neko lično pozove sa gradilišta... ukratko, na gradilištu gde sam radila ekipa se promenila i nemam koga da kontaktiram... čujem da šalju ljude na Sabetu... i da se planiraju nova gradilišta... Pa, ako neko zna koga bih mogla da pozovem i pitam jel ima šanse da me ponovo zaposle, neka mi javi... Unapred hvala...

Nemas sta da trazis u Velesstroju, to je zavrsena prica.
To je firma koja siluje struku i pere novac i nista vise od toga.
I sama si se uverila koliko neznalica tamo radi i dobija platu. Ti ljudi nigde na svetu ne bi mogli da se zaposle, jer nista i ne znaju.
Sama znas kako su losi uslovi za zivot u Velesstroju, kako polupismeni ljudi rukovode gradilistima.
Moj ti je savet da nadjes posao u Srbiji ili da trazis po inostransvu, nikako Rusija.
Da ne pricamo koliko su male plate u Velestroju zbog nestabilne rublje.
Moje misljenje je, da samo ljudi koji nemaju radnog iskustva u struci i koji nemaju radne reference zele da rade u Velesstroju.

To ti je moj savet. Sto dalje od njih.

Nemas sta da trazis u Velesstroju, to je zavrsena prica.
To je firma koja siluje struku i pere novac i nista vise od toga.
I sama si se uverila koliko neznalica tamo radi i dobija platu. Ti ljudi nigde na svetu ne bi mogli da se zaposle, jer nista i ne znaju.
Sama znas kako su losi uslovi za zivot u Velesstroju, kako polupismeni ljudi rukovode gradilistima.
Moj ti je savet da nadjes posao u Srbiji ili da trazis po inostransvu, nikako Rusija.
Da ne pricamo koliko su male plate u Velestroju zbog nestabilne rublje.
Moje misljenje je, da samo ljudi koji nemaju radnog iskustva u struci i koji nemaju radne reference zele da rade u Velesstroju.

To ti je moj savet. Sto dalje od njih.

Koliko ja znam kurs dolara se racuna koliki je na dan obracuna sad je bilo 70 negde i plate su dignute nikad nisu bolje i neznam zasto omalozavte ljude koji tamo rade ko da su svi neznalice i neradnici tamo ...ti ljudi su otisli odavde zato sto su prinudjeni ovde se radi za bedni minimalac

Rezervna opcija ljudi,trazite posao.Iszo su i mene zvali,viza stigla 01.11. i do sad nista,da bi miljubazni Boban rekao da nista bez zajavke tj da te oni trazeskr. poznanstva i raniji rad u da to priglas moze i da propadne jer kako kaze ima 500ljudi na cekanju pa vi vidite.

Stvarno m nije jasno sta ljudi vise kukaju da rade u Velesstroju kada je ta firma pukla skroz.
Sedite kod kuce i cekate da Vas pozovu, one zenetine, iz Beograda. Trazite posao u Srbiji ili na nekom drugom mestu u inostranstvu.
Nemojte se vise zavaravati sa Rusijom i Velesstrojem.
Rublja nece ojacati sigurno u naredne 3 godine, to je sigurno.
A Vi se samo zvaravate i gubite vreme.
Maltretiraju ljude sa malim platama i nenormalnim uslovima za zivot i rad.
Pomislite samo koliko zdravlje narusite radeci u Velesstroju u Rusiji, to Vam niko nece nadoknaditi.
Posle morate da placate lecenja, ako se uopste izlecite.
Uslovi za rad su nenormalni!!!
Radi se od 12-15 sati svakoga dana. Da li ste Vi normalni da to prihvatate za bednu platu.

Stvarno m nije jasno sta ljudi vise kukaju da rade u Velesstroju kada je ta firma pukla skroz.
Sedite kod kuce i cekate da Vas pozovu, one zenetine, iz Beograda. Trazite posao u Srbiji ili na nekom drugom mestu u inostranstvu.
Nemojte se vise zavaravati sa Rusijom i Velesstrojem.
Rublja nece ojacati sigurno u naredne 3 godine, to je sigurno.
A Vi se samo zvaravate i gubite vreme.
Maltretiraju ljude sa malim platama i nenormalnim uslovima za zivot i rad.
Pomislite samo koliko zdravlje narusite radeci u Velesstroju u Rusiji, to Vam niko nece nadoknaditi.
Posle morate da placate lecenja, ako se uopste izlecite.
Uslovi za rad su nenormalni!!!
Radi se od 12-15 sati svakoga dana. Da li ste Vi normalni da to prihvatate za bednu platu.

Alo otkud ti to da je bedna plata nikad nije bolja bila,jel primas je ti da znas kolika je???

Koliko ja znam kurs dolara se racuna koliki je na dan obracuna sad je bilo 70 negde i plate su dignute nikad nisu bolje i neznam zasto omalozavte ljude koji tamo rade ko da su svi neznalice i neradnici tamo ...ti ljudi su otisli odavde zato sto su prinudjeni ovde se radi za bedni minimalac

Nisam rekao da su svi neznalice, vec ima mnogo neznalica.
Zasto da ne omalovazavam neznalice?! Velesstroj vrvi od neznalica.
Mnogo vise sam upoznat sa ljudima koji rade u kancelariji i poznato mi je da nista ne znaju.
Upravo zbog velikog broja neznalica, koji rade i dobijaju olatu, ne mogu da se povecaju plate ljudima koji odlicno poznaju svoju struku.
To za platu mozda vazi za Velesstroj Beograd ili danasnji Beograd Montaz. Njima isplacuju po kursu dolara za taj dan, bar je tako bilo.
A ostalima koji rade u Velesstroju Moskva plata je prepolovljena.
Tako da je to sada bedna zarada.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da su svi neznalice, vec ima mnogo neznalice.
Zasto da ne omalovazavam neznalice. Velesstroj vrvi od neznalice.
Mnogo vise sam upoznat sa ljudima koji rade u kancelariji i znam koliko nista ne znaju.
Upravo zbog velikog broja neznalica koji rade i dobijaju olatu, ne mogu da se povecaju plate ljudima koji odlicno poznaju svoju struku.
To za platu mozda vazi za Velesstroj Beograd ili danas Beograd Montaz. Njima isplacuju po kursu dolara za taj dan, bar kje bilo do skoro tako.
A ostali koji rade u Velesstroju Moskva plata je prepolovljena na pola.
Tak da je to sada bedna zarada.

Pa nekad su i oni imali platu mnogu vecu nego velestroy beograd i placen odmor kad god dodju kkuci

Pa nekad su i oni imali platu mnogu vecu nego velestroy beograd i placen odmor kad god dodju kkuci

Najezim se kada neko kaze: "Placen odmor od 21 dan".
To je zaradjeno, nista oni ne daju niti poklanjaju. Kada se izracuna da se svaki dan radi, najmanje po 11h u kancelariji i jos vise na samom gradilistu, to je za tri meseca ogromno radno vreme.
Normalno radno vreme u svim normalnim zemljama je 8 h. tako da je taj odmor ZARADJEN, a ne poklonjen!!!
Zasto oni?! Treba da mislimo na sve, a ne samo na svoje guzice. Oni i mi, koji su to oni, a koji smo to mi.
Dokle god tako budemo razmisljali tako ce nam i biti.
Ovi Hrvati, vlasnici Velesstroja, sutra da smanje plate za jos 50%, mnogi bi ih ljubili u dupe i ostali da rade.
E to je nas problem,

Svako bira sebi, a satnica nije svima ista moj suprug je na Sabeti radi kao zavarivac a pre Sabete bio je dve godine u Tjumenu i svakako nebi isao da se ne isplati . U Srbiji moze da nadje posao bez problema za platu od 500€ ali tamo zaradi pet puta više. A Velestroj je.... Ali velika para se tu okreće a s obzirom čije je to postrojenje na sabeti sve govori

Zdravo svima. Ja sam potpuno nov u ovoj prici i razmisljam da se prijavim za rad na jamalu. Zasada prikupljam informacije ali nigde ne mogu da nađem odgovor na pitanje da li sa tih gradilista postoji nacin da budem u kontaktu sa porodicom(zena mi je trudna pa bi hteo da se cujemo dok sam tamo). Dali na gradilistima postoji internet pa da mozemo uvek da budemo u kontaktu preko vibera ako odem? Ili telefonom nekako? kako vi kontaktirate sa svojima? Dali je neko gradiliste bolje po tom pitanju pa da gledam na njega da odem?

Pozdrav svima nov sam ovde na forumu i imam jedno pitanje procitao sam skoro sve ali nigde nisam nasao da je neko napisao kako izgleda intervju za molera ili podopolagaca posto planiram da idem da se prijavim za jedno od ta 2 posla.
Neko mi rece da pitaju svakakve gluposti na koje ni neki vrhunski majstori nebi znali da odgovore jednostavno ljudi znaju praksu a ne neku po meni nepotrebnu teoriju.
imam iskustva u moleraju a za podopolagaca neko mi rece da je najlakse prodji intervju (nemam neko iskustvo sem sto sam u svom domu svuda postavljao laminat i ponegde linoleum...)
Jel se seca neko svog intervjua?
Hvala unapred na odgovorima

Pozdrav svima nov sam ovde na forumu i imam jedno pitanje procitao sam skoro sve ali nigde nisam nasao da je neko napisao kako izgleda intervju za molera ili podopolagaca posto planiram da idem da se prijavim za jedno od ta 2 posla.
Neko mi rece da pitaju svakakve gluposti na koje ni neki vrhunski majstori nebi znali da odgovore jednostavno ljudi znaju praksu a ne neku po meni nepotrebnu teoriju.
imam iskustva u moleraju a za podopolagaca neko mi rece da je najlakse prodji intervju (nemam neko iskustvo sem sto sam u svom domu svuda postavljao laminat i ponegde linoleum...)
Jel se seca neko svog intervjua?
Hvala unapred na odgovorima

Ja se secam da su mog muza kako mi je reko za molera postavili pitanje kako zakrpiti pukotinu u plafone eto ti jedno bar pitanje :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back