Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sandra8333 ja onako iz prikrajka sve pratim. Muz ide za nekih 15tak dana na Sabettu. Ja bih te molila isto koji info il u poruke il na fejs da vidim kaj.ga ceka. Mislim vidla sam vec dost na fejsu kaj sam pretrazivala...
I jos jedno, kakva je hrana? Hvala puno unaprijed

Pozdrav iz Moskve,hotel Gerda.otisao sam u ponedeljak,a cekam avion za Sabettu u nedelju.pravi crnogorski posao.lezis a zaradjujes.sta ima bolje od toga

E moj prijatelju Bekut.
Cemu se ti radujes? Lezis jedne nedelje, a ide plata. Da li si svestan, koliko si zdravlja izgubio radeci u nenormalnim uslovima u Velesstroju?
O tome niko ne prica.
Velestoj je jedna obicna jajarska firma, onaj ko ima nekoga taj moze i malo bolje da prodje.
Velestroj je firma sa ogromnom mehanizacijom i sa ogromnim neznalicama.
Kurta je murtu doveo i zaposlio da nesto caprka.
Zamislite samo ljude koji se nazivaju Masteri. Pa to nema nigde u ozbiljnim firmama. Upoznao sam Mastere, koj su bivsi: kockari, konobari, sumari itd.
Onda se kurce u Velestroju kada stave beli slem. To je uzas sta se radi u toj firmi.
U Velestroju, zajedno sa officom iz Moskve, nema 10% ljudi, koji su u struci i skolivani za poziciju koju obavljaju.
Tamo se ljudi, koji rade na zapravkama nazivaju inzenjeri.
To je sramocenje struke.
Vrlo dobro znam kako sve funkcionise u toj firmi, zato tako i pisem.
Rukovodioci gradilista su polu-pismeni ljudi, cast izuzecima, i onda se pojavi neki pravi inzenjer iz Srbije, a ovi ne mogu da ga gledaju ocima.
To su sve iskompleksirani i sujetni ljudi.
O plati da i ne govorim, koliko su tu samo sjebali ljude, one koji rade u svojoj struci.
Za ove ostale je banja raditi u Velestroju, jer i u toj Srbij, kakva je takva je, ne bi mogli da rade to sto rade u Rusiji.

P.S. Bekut, nemoj pogresno da me shvatis, ali ovo nisam napisao na tvoj racun, jer te ne poznajem i ne znam,da li si stvarno strucan covek ili neka neznalica kojoj je tamo odlicno!

Super a sta ides da radis na sabeti

sin ide, ne ja. i zadnja informacija je bila da ce da bude u Moskvi. mada jos nista nije sigurno gde ce da ide, jer su par puta menjali. do pre nove godine je trebao da ide na neku zamenu na Sabetu na tri meseca, ali ove nedelje kada su mu javili da leti 23. receno mu je da ide u Moskvu na rad. mada to se za cas promeni. a inace ide u administraciju ili kako ja to volim da kazem "kancelarijski pacov"..... kad te hoce onda te hoce.

sin ide, ne ja. i zadnja informacija je bila da ce da bude u Moskvi. mada jos nista nije sigurno gde ce da ide, jer su par puta menjali. do pre nove godine je trebao da ide na neku zamenu na Sabetu na tri meseca, ali ove nedelje kada su mu javili da leti 23. receno mu je da ide u Moskvu na rad. mada to se za cas promeni. a inace ide u administraciju ili kako ja to volim da kazem "kancelarijski pacov"..... kad te hoce onda te hoce.

Super to nije lose :-)

sin mi rekao da treba njih petoro da idu, cetiri muskarca i jos jedna cura. mislim da su oni u istoj ekipi za admintraciju....

- - - - - - - - - -

naravno..... vec je on bio izgubio svaku nadu jer od avgusta prosle godine je trebao da ide. doduse kao gradjevinac, ali su mu nekim cudom ponudlili posao u administraciji, pa je vazda isao na neke kurseve i na provere znanja u firmu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back