Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,prešao sam pregled danas u Maglajskoj(počeo u 8.00 završio u 12.45)...Kada sam otišao do Velesstroja da predam pasoš,čeka me iznenađenje,treba mi još jedna potvrda po novom nekom njihovom pravilu,potvrda iz MUP-a da nisam pod istragom,bez obzira što sam dostavio potvrdu iz svih 5 sudova u Beogradu,taj papir "košta" 925din.Cena prava sitnica...:dontunderstand:

Pa to su nekad obavezno trazili ja sam uvek pred dolazak vadila suprugu jer se kod nas u nasoj opstini cekq na taj papir i do 10 dana

i nas su zvali iz ambasade Rusije juce ujutru da do podneva uplatimo 50 USD u dinarskoj protivrednosti za izdavanje vize i onda nam je zakazano u petak u 10 sati neko potpisivanje u mabasadi. naravno firma ne refundira te troskove od 50 USD....

Pozdrav svima,prešao sam pregled danas u Maglajskoj(počeo u 8.00 završio u 12.45)...Kada sam otišao do Velesstroja da predam pasoš,čeka me iznenađenje,treba mi još jedna potvrda po novom nekom njihovom pravilu,potvrda iz MUP-a da nisam pod istragom,bez obzira što sam dostavio potvrdu iz svih 5 sudova u Beogradu,taj papir "košta" 925din.Cena prava sitnica...:dontunderstand:
Meni to jos uvek nisu trazili,pa ne znam ni dal ce traziti pa da izvadim,jer se dugi ceka

ovo sa placanjem viza je neko novo pravilo:da kad cekas vizu kod kuce ti je placas(oni te pare uplate posle na racun ,kad potpises ugovor taj ugovor zavedu u Moskvi)to traje kako ko ima srece valjda.I kako se neka teta potrudi oko toga.Ja sam za vizu pare dobio posle 2 meseca,a ljudi koji su dosli sa mnom posle 4 meseca jos uvek cekaju!!!! Pricam za radnike na grdilistima:Kada se viza radi odavde(F;Rusije) firma sve troskove i obaveze sama resava.

za novac da ti suprug salje imas sledecu kombinaciju:u Zberbanci u SRBIJI otvoris devizni racun(obavezno je naglasiti koja valuta),od njih uzmes INTSTRUKCIJE za slanje novca iz Zberbanke Federacije Rusije.Sa tim instrukcijama suprug ti odlazi u Zberbanku u Rusiji i salje ti novac na tvoj devizni racun u Zberbanci u Srbiji.provizija je 2% posto koliko se secam.Instrukcije nemoj te ostavljati u banci,ili uvek imajte neku kopiju.Suprug ce ti dobit papire da je novac(devize)poslao tebi.Najveci problem je da t jei suprugu banka u pristojnoj blizini,jer ovde je tesko naci u banci nekoga ko to zna da uradi.Ja sam odlazio 3_-4 puta dok nisam naso devojku u banci koja to zna da uradi.Ali kada jednom uspete posle je lako.Papire koje mu daju po zavrsenom slanju novca cuva,i svaki sledeci put samo im kaze da sve samo prepisu.

za novac da ti suprug salje imas sledecu kombinaciju:u Zberbanci u SRBIJI otvoris devizni racun(obavezno je naglasiti koja valuta),od njih uzmes INTSTRUKCIJE za slanje novca iz Zberbanke Federacije Rusije.Sa tim instrukcijama suprug ti odlazi u Zberbanku u Rusiji i salje ti novac na tvoj devizni racun u Zberbanci u Srbiji.provizija je 2% posto koliko se secam.Instrukcije nemoj te ostavljati u banci,ili uvek imajte neku kopiju.Suprug ce ti dobit papire da je novac(devize)poslao tebi.Najveci problem je da t jei suprugu banka u pristojnoj blizini,jer ovde je tesko naci u banci nekoga ko to zna da uradi.Ja sam odlazio 3_-4 puta dok nisam naso devojku u banci koja to zna da uradi.Ali kada jednom uspete posle je lako.Papire koje mu daju po zavrsenom slanju novca cuva,i svaki sledeci put samo im kaze da sve samo prepisu.

Sad ti meni iivko objasni, kako da meni muz salje platu, kad se on nalazi u nedodjiji gde postoji samo jedna prodavnica,racun u banci se lako otvara,al sta ce mo s ovim...da cekam 3,4,6 meseci da dodje kuci i da onda donese novac,ako znas objasni mi molim te..pozdrav

Sad ti meni iivko objasni, kako da meni muz salje platu, kad se on nalazi u nedodjiji gde postoji samo jedna prodavnica,racun u banci se lako otvara,al sta ce mo s ovim...da cekam 3,4,6 meseci da dodje kuci i da onda donese novac,ako znas objasni mi molim te..pozdrav

Pitanje za "našeg"finansijskog savetnika Sandru 8333,znaš ti možda odgovor??Ja bi trebalo na Sabettu da idem,pa neverujem da tamo ima banka...:think:

Pre dve godine kad je moj suprug krecao na Sabettu procitala sam da je to bukvalno kraj sveta gde ima i irvasa tako da postoji velika mogucnost da naletis i na deda mraza :) :) :)
Sandra,kako sam shvatio,tvoj muz je tamo 2god,pa da li mozes da preneses njegova iskustva?Da li mu je to prvo gradiliste ili je bio pre Sabete na drugim gradilistima?Da li radi napolju ili unutra?

Ne on je pet godina u firmi moskva ,habarovsk malo u vjazemskom i sabetta on radi unutra i zadovoljan je uslovima ;hranom obicno je dolazio na dva ipo mes.zadnji put je ostao cetiri jer je dobio radnu i odgovara mu sto je plata ok radi svaki dan po 15h pise mu se 13h jer daju prekovremeno da se radi i zaradi lepu platu,jedino sto je hladno sad su non stop kise i vetrovi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back