Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bnd-bruto nacionalni dohodak.a sto se tice cene nafte,ona ucestvuje sada sa 50-60mlrd$,u istom.ekonomija (ekonomika)kako je ti nazivas,jedne zemlje ne zavisi od cene nafte,vec od proizvodnosti,rentabilnosti i ekonomicnosti proizvodnje.ni jedna ova stavka se u njima ne sadrzi.polemiku mozemo nastaviti,bez ikakvih zelja za svadjom,naprotiv.nisu to ni moje muzicke zelje ni prognoze,cista nauka

Nisam ekonomista ali mislim da gresis.Ekonomija Rusije se uglavnom oslanjala na cenu nafte,oni su probali nesto da pokrenu,da bi se zastitili,ali njihova proizvodnja je toalno nekonkurentna na stranim trzistima (ako izuzmes indijanske zemlje kao Tadzikistan,Turkmnenistan i sl) i to poneki proizvod,ali iste te zemlje uvoze uglavnom hranu i ljudski resurs u RF,tako da je tu izbalansiran odnos uvoz-izvoz.Bez izvoza,sa ogromnim uvozom,deonicama stranih kompanija u najvecim kompanijama,tesko da mogu jos dugo godina da se oslobode zavisnosti od nafte-gasa...
Inace,5% u BDP je ogromna stavka,i to pokrece inflaciju vrlo jako...

Evo jos jedan podatak za razmisljanje.2008god.u Jakutiji je ostvarena proizvodnja dijamanata u vrednosti 100mlrd$,a to im se nalazilo tek na petom mestu u ukupnom prihodu.na prvom mestu je bio uran,zatim platina,pa zlato,pa nafta.ako takva proizvodnja moze da propadne,onda sam dzabe ucio skole

Bnd-bruto nacionalni dohodak.a sto se tice cene nafte,ona ucestvuje sada sa 50-60mlrd$,u istom.ekonomija (ekonomika)kako je ti nazivas,jedne zemlje ne zavisi od cene nafte,vec od proizvodnosti,rentabilnosti i ekonomicnosti proizvodnje.ni jedna ova stavka se u njima ne sadrzi.polemiku mozemo nastaviti,bez ikakvih zelja za svadjom,naprotiv.nisu to ni moje muzicke zelje ni prognoze,cista nauka

Bekute, ni na kraj pameti da se svadjam sa tobom! )) Sta je tebi covece! :*)
"Muzicke zelje" ne odnosilo se na tebe, njego na "velike" ruske stratege i ekonomiste poput Secina - prezidenta Rosnefti.

Zemlja kao zemlja,nije niti ce biti u krizi.i tamo kao i kod nas neradnici,pijandure i sl.jesu i bice.taj toliko izvikani embargo na naftu i sankcije predstavljaju samo kap u moru ruske privrede.vec su objavili da pad cena nafte sa 110-50$,predstavlja 5% smanjen bnd.mnogo li je?da imas u dzepu 100 000din i da ti neko uskrati 5000din.koliko bi te to pogodilo?ipak su suvise jaki,da bi to osetili.nasuprot njima evropa to itekako oseca.more docice i njima iz dupeta u glavu,da okrenu ledja americi,koja je to sve zakuvala i pustila evropske narode da sami snose taj trosak americkih sankcija.

Ako mislis da nije u krizi zasto im valuta pada ? mislim da nisi u pravu...

Evo jos jedan podatak za razmisljanje.2008god.u Jakutiji je ostvarena proizvodnja dijamanata u vrednosti 100mlrd$,a to im se nalazilo tek na petom mestu u ukupnom prihodu.na prvom mestu je bio uran,zatim platina,pa zlato,pa nafta.ako takva proizvodnja moze da propadne,onda sam dzabe ucio skole

a kome ce to sve prodavati? U Libiju? )) Sve bi oni prodavali i naftu isto, a ne bi konzervisali ta gradilista, gde vi radite, samo da mogu to udomiti..

ja ne govorim u globalu, a govorim o blizoj perspektivi za radnike, koji idu da rade u Rusiju iz Srbiji. Koliko dugo cemo cekati na taj trenutak, kada arapi,ameri i sl.ostanu bez nafte da vi mozete opet vratiti u Rusiju i da radite i da dobro zaradjujete, kao pre? ))

Ako neko ima iskustva u putovanju za Purpe molim ga da mi da informacije dokle idem avionom , gde idem taksijem koliko putujem vozom itd. Informacija potrebna jer putujem sam . Unapred zahvalan !

E pa ovako.bgd-moskva seremetjevo.moskva vnukovo-nojabrsk.nema taxi,nema voz.na aerodromu te ceka covek sa tablom velestroja,pa onda vahtom na odrediste.ako je ukinut nojabrsk,onda do surguta ili n.urengoja,a ostalo isto tj vahta do gradilista

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back