Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima.
Prosle subote sam bio na lekarskom prvo me nazvala teta u cetvrtak da mi je priglasenje stigo 12.08 i da idem u Purpe.
Juce me zvao covek koji se predstavio kao Boban da me najavi na gradiliste NPS2.
Sve sto znate o tom gradilistu slobodno napisite.
Takodje ako nekom treba da se ponese nesto, voljan sam da pomognem.
Iz bilo kog dela Srbije brzom postoom mozete poslati.
Receno mi je ovih dana je polazak,,,,
Pozdrav svima...

vukasine to ti je u sibiru ponesi kapu rukavice sto toplije stvari zima je dole kaze moj muz da ce izgleda skorije sneg da znas a sto se tice komunikacije nema interneta samo mobilni i tu je slaba mreza da znas!i putujes do tamo skoro5dana!

Ok, hvala na savetu . Nego mene zanima gde je to na mapi sveta . Nasao sam nesto slicno to je u oblasti novosibirsk blizu granice sa kagistanom. Pa me interesuje dali je to to ?

Evo upravo sam danas dobio pismo namjere i ponudu za rad u Velestroju, u mjestu Tuyumba nekakav Krsnojarski kraj.Pošto mi je to prvi odlazak u Rusiju molim da mi netko iskreno kaže o svom iskustvu u toj tvrtki i uvjetima rada u toj Tuyumbi, unaprijed hvala.

easalopek!muz mi je trenutno tamo radi nocnu i kaze da je hladno da se nocu spusta na minus i da pretezno pada kisa!interneta nema mozes se javljati sa nasih mob.ali je veoma slab domet!!!!!!!ponesi dosta toplih stvaristo bi neki rekli untruke nezaboravi kapa,rukavice......i putujes do tamo skoro 5dana da se tvoji nesekiraju reci im!

- - - - - - - - - -

ja mislim da je to!

- - - - - - - - - -

Ok, hvala na savetu . Nego mene zanima gde je to na mapi sveta . Nasao sam nesto slicno to je u oblasti novosibirsk blizu granice sa kagistanom. Pa me interesuje dali je to to ?

ja mislim da je to to

Odustajem od odgovora. Skoro svi novi sto pisu, pitaju stvari o kojima se pisalo u zadnjih 15-ak dana. Niko nece da se potrudi da potrazi, a hoce da mi iznova kucamo ko papagaji. Ako potrazite i malo obratite paznju na tekstove, nacicete i opise gradilista (vecine aktuelnih) i linkove o lokaciji istih...

E moj nesko . Koliko si potrosio vremena na odgovor a mogao si samo reci , da ,ili u pravu si . Ali nema veze. U svakom slucaju hvala . ....................................

Rada, mislim, treba probati uplatiti prvo neki mani iznos. I placa se u rubljama i treba znati "Лицевой счет мобильной связи", a to je verovatno broj ugovora koji zakljucio muz sa rostelekomom prilikom kupovine kartice ili broj, pod kojim evidentirana kartica... . Ako novac legne, onda bi moglo koristiti i dalje ovaj servis. Tamo pise "Возможны ограничения по проведению платежа в зависимости от банка." To je znaci da je moguce ogranicenje u placanju - zavisi od banke. Sa svoje strane mogu pomoci koristeci servis Webmoney, jer imam otvoren racun u Webmoney, ali ne znam koliko bi izasao takav transfer, jer u startu napisano da je uzimaju do 4% provizije, a plus nakarika se jos troskova prilikom prebacivanja novca s mog deviznog racuna u Srbiji na moj racun u Webmoney.. Ne bi htela da radim sebi na stetu )))
Pozdrav drugari.......Vec dugo svi trazimo nacin kako da uplatimo kredit na telefon nasim momcima,ali odavde. Mislim da sam nasla,a oni koji znaju ruski nek samo i zvanicno potvrde da je to to.Mislim (nadam se :-) ) da jeste. Evo linka (odnosi se samo na Rostelecom): https://paycard.rt.ru/

Poslednja izmena:
Idam jA za par dana. Danas su mi javili ali nisam blizu arandjelovca. Zna li ko gde se nalazi ta kujumba.?

Ta Kujumba se nalazi u centralnom delu azijskog dela Rusije. Da ne ulazim u podelu RF po oblastima i regionima, oblast je Kujumba, najblizi nazovi grad je Bogucani....
Ukucaj Boguchany (Богучаны) na Google i videces gradic na reci Angara. Juzno par desetina kilometara se nalazi Tajuzni (Таежный) tj zeleznicka stanica Karabula dokle se dolazi vozom iz Krasnojarska. Sva gradilista na trasi Tajset-Kujumba su severno od Bogucana.... lot3 je tridesetak kilometara, i do njega se dolazi vahtom (kad stignes videces kako izgleda, da ne objasnjavam mnogo, a i postavljene su slike vahte na forumu, pa pogledaj malo).... NPS2 je jos severnije nekih 300-350km, ili 15 sati tom istom vahtom ili 90min.helihopterom.... GNPS1...jos malo severnije i do tamo se dolazi uglavnom helihopterom, a putuje malo duze nego do NPS2.
Eto.... gradiliste NPS2 se nalazi izmedju reka Tahomo i Kamo, a one se ulivaju u reku Подкаменная Тунгусска....Nadji sve gore navedeno, i videces gde se nalazi "ta Kujumba".
Mobilna funkcionise normalno (naravno da je u sobama slabiji domet, ali je van soba sasvim korektan), vreme je promenljivo, pre nekoliko dana susnezica, juce bas bas toplo...danas oblacno... prodavnica na gradilistu (NPS2) pocinje sa radom za par dana....
:manikir:

predao sam papire u petak i receno mi je da idem krajem septembra, radim na poziciji tehnickog crtaca, a po struci sam arhitekt, idem po prvi put, gradiliste Kujumba - Tajset, jel ima neko podatke u uslovina, nacinu isplate i svemu ostalom_? unapred hvala

Odustajem od odgovora. Skoro svi novi sto pisu, pitaju stvari o kojima se pisalo u zadnjih 15-ak dana. Niko nece da se potrudi da potrazi, a hoce da mi iznova kucamo ko papagaji. Ako potrazite i malo obratite paznju na tekstove, nacicete i opismse gradilista (vecine aktuelnih) i linkove o lokaciji istih...

Podrska Nesko...u toku nedelje odgovorim na najmanje 3 postavljenih pitanja preko pp novim forumasima...a posle duzeg vremena odgovaranja na pitanja jednoj zeni,na jedno nisam znala odgovor pa posavetovah da pita javno.Na to mi je stigao odgovor :``hvala ti ,ali lakse mi ovako mrzi me da se mlatim na forumu dobila sam sve informacije koje su mi bile potrebne..pozdrav`.mozete misliti kako sam se divno osecala pose toga ..:zcepanje:

Ja ne vidim razloga za sarkazam, Vukasine. Stvarno, vredi procitati o cemu mi ovde razgovarali pocevsi bar pola godine unazad, kakve postavljali pitanja i dobijali odgovore - i garantujem da ce slika biti mnogo jasnija za svakog, ko sprema se u Rusiju. Ne mislis valda da Velesstroj - preduzece, koje svaki dan menja svoju poslovnu politiku? :))) Veruj, da ovde dobijes mnogo informacija i saveta iz prve ruke, a verujem i odgovore na svoja pitanja, ako budes pazlivo procitao bar zadnih desetak strana ove teme.
Hvala puno na tako deteljnim informacijama . Nisam toliko ocekavao, jos jednom hvala I poz

Poslednja izmena:
Vidim da se prica o meni...
Pa eto da se ispravim nesto novo o NPS2,nesto sto nije napisano primer pocetna satnica,sefovi,smestaj...
Bio sam na forumu preko telefona a tamo bas nije pregledno...a evo sad stigao za laptop...
pozic svima i za Neska,covek je ovde kralj,citao sam 50sak strana unazad najkopetniji odgovori su od njega...
Slusajte njega....

Intersujeme da li ima zena na gradilistu nps1 novi urengoj,zanimaju me njihova iskustva,odnosi sa kolgema,kako su podnisile vremenske uslove i tako,drugarica treba da putuje kao gradjevinski inzenjer,hvala svima.PS:vidim da stari forumasi zameraju novim to sto ponovljaju pitanja,trenutno koristim internet preko telefona pa je sva malo komplikovanije a i mreza je uzasna pa nisam u mogucnosti da se vracam u nazad trajalo bi celu vocnost,hvala na razumevanju,sjajni ste.

Ovo NIJE komercijalni oglas.
Video sam da se u jednoj temi pominje neka prevara vezana za posao u Rusiji, pa sam se setio da jedan moj poznanik ima agenciju koja zaposljava radnike u Rusiji, uglavnom na gradjevinskim poslovima.
Takodje provereno znam da je dosad zaposlio najmanje 250 ljudi tamo.
Takodje mi se cini da svoje usluge naplacje direktno od firme koja angazuje ljude a ne od potencijalnih radnika(ovo nisam 100% siguran, moguce je da se naplacuje viza, ali u svakom slucaju vam garantuje posao u trenutku naplate).
E sad.....
Temu sam postavio jer sam povucen naslovom o prevari sa poslom u Rusiji, i ako ima interesanata neka se jave pa cu se ja detaljno raspitati, i svakako vam dati kontakt, ako zelite.
Ono za sta sam apsolutno siguran je da NIJE u pitanju prevara.

Evo da vam ja dam jedan savet vezano za rad u rusiji i u drugim zemljama i objasnjenje kako i na koji nacin se rade prevare , sta su Agencije - cime se sluze i sta im je bitno !!!
Kao prvo ni jedna Agencija koja vas salje na rad u inostranstvo ne daje vam garancije da cete biti ispostovani i isplaceni iako uzimaju novac i to ne mali za te njihove troskove koje mogu reci da ne prelaze 1.000 ,00 din po coveku (slovima hiljadu dinara ) . Agencijama ili ljudima koji se bave nalazenjem i slanjem ljudi u Rusiju ili neku drugu zemlju je jedino bitno da prikupe novac od radnika i ne dajuci nikakvu sigurnost (da je tako potpisali bi ugovor sa radnicima ) ne interesujuci ih da li su ti radnici strucni za taj posao i da li su ga ikada radili a samim tim bacaju u probleme i poslodavce i radnike koji pored toga sto vecina nema novaca pa pozajmi pare da plati te agencije ili pojedince ulaze u jos veci problem dolazeci da rade nesto sto ne znaju i nikada nisu radili pa se posle par meseci vrate kuci bez prebijene pare a porodica u jos vecim dugovima i problemima . Tako da te vase Agencije koje su 100% postene neka potpisu ugovore da garantuju ljudima od kojih uzimaju pare . Kao Stana iz sapca , Nikola Vujinovic , neki mecka pa Mane iz kumodraza i njima slicni .Ja sam trebao da dovedem jednog drugara i kostlo me samo slanje mailom elektronske karte , znaci nista ! Ali desilo se da pre nego sto sam mu poslao mail on me zvao i rekao da ga zvala neka agencija i trazila 400 eura i da niko neide a da ne ide preko njih . Sada ta prica je zavrsena na njihovu (Agencija) ne srecu . Pocinje druga prica Svako ko vam nudi posao u rusiji bez priglasenijas na rabotu ili u prevodu radne dozvole je prevara i mogu da vam rade sta hoce kada dodjete jer ni uslovi nisu kako vam te agencije govore , Evo ja sam bio u ruskom gradu Voronjez i radio za firmu Jugos-Voronjez Vlasnikas Marka Radinovic i njegovog oca Ljubomira Radinovic koji u tom gradu ima i restoran Jugoslavija . Potpisete saglasnost o preduslovu dolaska i tamo vam stoji da imate dve hiljade rubalja akontacije za hranu sedmicno ali to nije dovoljno ali vi ne znate a ako se pobunite dobijete odgovor pa potpisali ste to . Posle dva meseca dolazi vam prva plata koja kasni a svedoci ste ljudima koji su tu pre vas dosli ranije pa kasni po dva meseca . Duguju ljudima po 5 000 eura i vise ali ako se ko pobuni ide kuci sa 200 eura a ostalo mu navodno salju .ili dodje ohrana i za dva sata ste na putu kuci , ne mozete i ne smete da se bunite jer ste na crno tu . ali da imate papire ne samo da mora da vas isplati nego ako ga prijavite placa ogromnu kaznu .Ako odustanete ranije jer ne zelite da radite samo za hranu i da se ukopate kao i drugi odbijaju vam karte pa te prelaske granica posteljinu stan , ma i vazduh i to sa napucanim ciframa kao marsutka od moskve do Voronjeza 2000 rubalja a autobus kosta 1000 rubalja i tako da dodjete da radite za tu satnicu ali bez plate ako ne zelite onda ste radili o svojim troskovima i svakako idete kuci sa 100 eura . Pod pritiskom i pretnjama dobijete papir da potpisete da ste saglasni i da vam ne duguju nista . Naj bolje zna nas Ambasador Slavenko Terzic i nas konzulat koji se stalno srece i bore protiv toga koliko mogu i Ja sam im zahvalan jer sam zahvaljujuci njima bar nesto izvukao . A Firma Yugos- Voronjez tako posluje i vara ljude , Svaki mesec jedni dolaze novi a stari odlaze o svim svojim troskovima a tu je naj veci krivac Sef gradilista Jancev Slobodan kao produzena ruka ove kriminalne organizacije i samo sto oni nisu jedini , takvih ima jos mnogo . Sve mogu da vam dokazem a i od svih pomenutih i od prevarenih radnika koji se neki nalaze u Rusiji a neki su se vratili mogu i brojeve telefona da ostavim pa se sami uverite . Tako da gospodo nepostoji postena agencija . Odem u Velestroj da pitam za posao u rusiji oni mi daju negi formular da popunim i imam kao neki sastanak sa inzinjerom , nisu mi se svideli uslovi i odustanem . Posle saznam za agenciju u Obrenovcu koja salje za rusiju i ono nema veze sto ste armirac trebaju im farbari , idite kao farbar usluga agencije 150 eura , ajde reko da probam kad dobijam isti formular kao u Velestroju sto su mi davali i imam subotom sastanak sa inzinjerom ib naravno bolje uslo0ve nego u toj istoj firmi kada sam isao direktno kd njih , pa ko je ovde lud i ko za koga radi . Ako idete preko Velestroja ne kosta vas nista i losiji uslovi a ako idete preko agencije em platite em su uslovi bolji i sta dalje da se prica . osim one stare poslovice ko o cemu vojnik o skracenju k...a (agencije ) o postenju , sve u svemu sve se svodi na jedno na prevareeee . !! Toliko od mene ali sada cu biti mnogo aktivniji posto vidim da ovde ima naivnih ljudi koji jos uvek verujub u deda - mraza . mozes misliti covek mi je rekao da je posten i ja mu verujem i svima cu da pricam , kakve su to nebuloze gospodine kosta1703

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back