http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/1642996/Stiže+terapija+za+obolele+dečake.html Posle velike borbe koju su roditelji mališana obolelih od Hanterovog sindroma vodili uz podršku medija, predstavnici nadležnih ustanova obezbediće terapiju za tu retku genetsku bolest, za koju lek postoji od 2007. godine.
Znam da ovo nije za ovu temu ali moram to da podelim sa vama,USPELI SMO.Ne nece oni od toga ozdraviti ali ce im olaksati zivot.Obezbedili su samo za 7 meseci a sta dalje?Da i ja cekam platu da mogu da ga odvedem za taj Beograd da primi terapiju.Ubuduce tako svake nedelje,ako neprimi umire,svako kasnjenje plate za nas strepnja sta cemo i kako cemo.Zato je suprug i otisao.Nikom nije lako sto kasni plata,setite se samo da nekom od toga zivot zavisi onda ce vam vasi problemi biti manji.Samo pozitivno,glavu gore,sutra je novi dan,za dva dana nova nedelje u kojoj nas mozda i obraduju. P.S.nadam se da se niko nece uvrediti,nikog nisam htela da prozovem ili uvredim,stojalo mi na dusi i morala sam da podelim sa vama