Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj suprug je tamo skoro 5 meseci, znam da imaju aparat za kartice u toj prodavnici mada nekad ne radi ali ne znam da li ima bankomat, nije pominjao. Obavezno u Urengoju kupi sto vise dopune za telefon jer je duplo jeftinije. SRECAN PUT I SVE NAJBOLJE !!![/QUO
hvala, nego nemam pare o tome se radi, pa sam mislio tamo da podizem ako je moguce?

Razumem ali jedino mesto gde mozes da potrosis pare je ta tkz.prodavnica, tu uzmes dopunu i ako ti jos nesto treba i platis karticom, hocu reci nemas gde da trosis pare.

Zdravo svima,dugo sam pratila ovaj forum,jer i moj suprug trebalo da ide u Sabettu.cekamo od septembra,sredina meseca,kraj meseca,sredina meseca,kraj meseca.... srecom moj suprug nije dao otkaz kao sto mnogi.medjutim pre mesec dana dobili smo bolju ponudu za rad u inostranstu(u Rusiji) i moj muz otisao da radi(ne preko Velesstroja).pre nedelju dana dobila sam telegram iz Velesstroja,HITNO zovu mog supruga da se javi u Velesstroj.zamislite cekamo 9 meseci i nista,a sad je njima hitno.i sad ja gledam forum,ista prica sto je bila pre 6 meseci,svi cekaju....

a da ne spominjem sto su organizovani do j. jedan dan kad zovem dobijem podatak da sam predat za priglasenje,posle par dana odem da pitam dokle sam stigao kazu da nisam predat...posle toga me zovu da pitaju jel sam raspoloziv da idem u kujumbu,naravno od tog poziva ima tri meseca,onda poziv za nps 2 i od tog obecanja proslo je oho ho i tako....a odlaze ljudi koje znam a koji su bili 2 meseca posle mene na lekarskom...nista ako neko ima recept kako otici nek javi:worth:

Pozz kolege jel ide neko 6. juna na NPS2 NOVI URENGOJ? Mene juce zvali i rekli da stiglo priglasenije,i da treba da platim za vizu neki 5500din. Jel zvali jos nekog?? Kazu da nije tipicno da radnici placaju, ja jpitao u firmi, oni kazu da ce to biti refundirano na gradilistu, i da ne treba da otvaram racun u banci, kao to vce agencija da sredi?? Da nije rec o nekoj prevari.?? HVALA UNAPRED

Pozdrav!Mozes li mi napisati koja je to agencija ,gde se nalazi.Da li ides preko njih ili Velesstroja? Ako imas neki broj tel. bio bih ti zahvalan.Unapred hvala!

:think:I da,da dopunim.Vratih se posle Tyumena u staru firmu ,dobih i povisicu,a sad da napustim sve to radi ne znam koliko dana biz vize.Ne ynam da li ima sad tamo 20%. i kao dodjes kuci a papri radne stigli..hmm:think:
Koliko uspeh da procitam plafon je 286 sati a sa malom satnicom opet hmm..ma da popizdi covek,ali resih...:dash:

Sok,Sendvici mogu ali dole u bagaz,u rtucnom prtljagu ako imas mozes nositi samo garderobu tecnost i hranu ne uzimaju i bacaju...sve ostalo pribor itd dole u bagaz....treba ponetei i jednu rezervnu torbu ili neku vecu kesu jer iz Moskve sa seremetova te prevoze na aeorodrom Domodedovo ,e sada tamo na Domodedovu zavisi kojom AIR kompanijom letis neke odobravaju do 20 kg tereta u bagaz i 10 kg u rucni...a neke 10 kg u bagaz i 5 u rucni prtljag...
Znam da je iz Bgd Do Moskve 20 ili 30 kg bagaz i 10 kg rucni pisace na elektronskoj karti sve -Pazljivo je pogledati put Moskva -Novi urengoj...lap top mozes poneti ali samo za filmove modeme za internet i kojekakve zezancije nije potrebno....Internet ima ali je signal jako slab i najbolji je u vremenu od 00 do 04 h ujutru...to je to srecan put pa se mozda vidimo i sretnemo tamo ja sam Moler svi me znaju kao Pandza :)

Hvala na informacijama u suprugovo ime, nije stigao da odgovori...sada je ispred firme I krecu na aerodrom...

moze da se kupuje na karticu ali bankomata nema...najbitnije ti je kupiti rublje na aeorodromu i karticu dok imas pasos,i uplatiti kredit posto se tamo tesko dolazi do dopune sve ostalo je lako sok keks itd

Poslednja izmena:
po novome u firmi je pocetni sat 4 dolara mada zavisi i od direktora gradilista negde daju pocetnu satnicu 5 dolara....npr u sabeti se radi svaki dan po 10 h samo nedelja je 5 h...pa izracunaj ...dok se na drugim gradilistima radio svaki dan po 11h nedelja po 6h i nekada 11h zavisi od posla...ja sam u Moskvi,Khabarovsk,Vjazemsk imao i po 360h cak i vise sabeta je takva francuzi su glavni i nedaju vise od toga da se radi,takodje 3 meseca i ides kuci to je po njihovom zakonu

Sabeta NPS 2 sigurno daju 20% na platu jedina mana kod Sabete je sto nemozes nagurati sate....i sto te niko negazi da se lomis od posla ja sam bio tamo 3 meseca i na mesec zaradim 2200 $ 180.000 din,i kazem posao dobar para laka tu sam najlakse zaradio platu dok sam na ostalim gradilistima radio kao konj da bih zaradio i top 6 meseci bez preseka

- - - - - - - - - -

Yamal ,znaci ides na Sabetu :)

ne moze da se kupuje na karticu ali bankomata nema...najbitnije ti je kupiti rublje na aeorodromu i karticu dok imas pasos,i uplatiti kredit posto se tamo tesko dolazi do dopune sve ostalo je lako sok keks itd

Moze da se placa karticom, samo sto nekad ne radi i na izvodu iz banke pise Sabetta 2. Sto se tice vize, mom suprugu je tamo produzena, dobio je zeleni karton ali ima i onih kojima nije iako je viza 006. Znaci da nema pravila, kao i za cekanje priglasenja ili na ponovni odlazak, cista lutrija!!!

006 je rabocnik po najmu znaci tu vizu mogu da ti promene bez tvog izlaska iz rusije,ja sam bio na toj vizi do 30.aprila pa su mi je produzili do 13 septembra...a 003 je biznis viza i po njoj kada je datum tj kada istice duzan si 1 dan ranije da izadjes iz zemlje

Poslednja izmena:
Da ko ide u rusiju u firmi vrse pretres nesme alkohol da se nosi mozes prosfercovati ako ides kolima pa tamo ostavis alkohol posle pretresa kada potpises sve uzimas torbu i stavljas u kola pa posle stavis u torbu na putu do aeorodroma :)

Ako prvi put radis za firmu pise ti NOVI i mislim da imas pravo na akontaciju od 500 dolara koje tu uplate za 3-7 dana na racun pa mozes tamo da kupujes u prodavnici na Garadoku...Najbolje je da pitas kada odes na potpis da li imas pravo na akontaciju pa ces videti sta ti kazu...mi smo uglavnom na gradilistima podnosili zahteve za akontaciju...mada najbolje bi bilo da se napise molba nesto da se izlupa ,iskuka i poturis na potpisivanju ugovora i predas,tako smo ja i moj drug predali i dobili akontaciju iako smo povratnici a povratnici nemaju pravo na akontaciju

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back