Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozz kolege jel ide neko 6. juna na NPS2 NOVI URENGOJ? Mene juce zvali i rekli da stiglo priglasenije,i da treba da platim za vizu neki 5500din. Jel zvali jos nekog?? Kazu da nije tipicno da radnici placaju, ja jpitao u firmi, oni kazu da ce to biti refundirano na gradilistu, i da ne treba da otvaram racun u banci, kao to vce agencija da sredi?? Da nije rec o nekoj prevari.?? HVALA UNAPRED

Jesi bio i kad na lekarskom pregledu.Ja sam bio 25.04 i receno mi pocetkom juna stizu papiri za NPS2 Yamal,ali jos me nisu zvali.Jel preko velestroja ides?

čekam i ja rekoše mi purpe yamal radna viza 6 meseci arbajta, 23.5 odradio i drugi lekarski u vojvode stepe i nadam se skorom pozivu ako da bog i savez komunista,nemerem više čekati nekako mi teže čekati neg raditi :lol:

neznam ali 4 meseca jos malo kako ceka priglasenje,jos ova nedelja i dosta vise uzece pasos i gotovo,nemoze ni privatno da radi jednostavno gubi ovde,a oni neznaju kada stize priglasenje rekli mu kada su ga predali mesec ipo dana ,a evo jos malo 4 meseca

neznam ali 4 meseca jos malo kako ceka priglasenje,jos ova nedelja i dosta vise uzece pasos i gotovo,nemoze ni privatno da radi jednostavno gubi ovde,a oni neznaju kada stize priglasenje rekli mu kada su ga predali mesec ipo dana ,a evo jos malo 4 meseca

neznam zasto toliko ,ali sve vise ljudi od 2014 godine koji su predati za priglasenje cekaju jako dugo ,stvarno se neisplati ,sta da ti kazem bolje nek nadje u srbiji posao gubi mnogo ako ceka na njih ,pre se cekalo 21 dan priglasenje sada izgleda cekas po 6 meseci da bih otisao 3 meseca ,KATASTROFA.nebih imao vise zivaca za tolko cekanje

Nov sam na forumu pa se ne snalazim baš najbolje. Hteo bih da stupim u kontakt sa osobom koja se nalazi "na 11-ici". Iz Velestroja su me kontaktirali sredinom prošle nedelje, i rekli mi da im treba keramičar u Jakutiji na nps 11. Ja sam aplicirao za posao keramičara kod njih pre 6 meseci, pa bih hteo da kontaktiram nekog ko je bio na nps 11. Hvala puno na odgovoru ... Veliki pozdrav!

citaj mejl

Poslednja izmena:

vidi meni su rekli u februaru kada su me kontaktirali da cu cekati 3-4 meseca radnu vizu ( samo da nebude više) prethodna biznis viza i priglašenje mi je navodno propalo zbog smanjenog obima posla a neke poslove koje su trebali pogoditi nisu dobili na tenderu bla bla bla sve u svemu raduckam u srbiji i čekam baš kao i svi da odem za neki veći novac u rusiju,ako ima bolje neka uzme pasoš a ako nema neka čeka valjda ce ga pozvati uskoro,treća varijanta je da sve rasproda sto ima i sa porodicom uzme iseljeničku vizu i ode u domenikansku republiku :lol:

Ja radim u toj firmi 3 godine i malo jace isto sam prvi put cekao skoro 1 mesec i pozvali ,naravno bilo je priglasenja i cekanja 3 meseca 6 meseci itd ali se ipak ode ,treba biti strpljiv i cekati naravno i biti uporan moras ih zvati skoro svaki drugi - treci dan jert ima mnogo majstora koji cekaju,jedno znajte firma uvek prvo zove majstore koji su da ih nazovemo povratnici jer vec imaju papire i jeftinije i brze im je njih da posalju,ostale zovu po potrebi struke u zavisnosti od gradilista koja struka zahteva kakvog majstora (Zidar,tesar,betondzija,moler itd...) ja sam sada dosao iz Sabete 3 meseca sam tamo bio pa se vracam sada 12-og zvali da pitaju dal sam raspoloziv,tamo daju 20% na platu smestaj je ok ima 2 mesta Prvo se zove Garadok i to je kompleks od kontejnera 4 osobe po kontejneru,drugo se zove Sabeta tu su zdanja zgrade tj montazne zgrade i tamo 5 osoba po sobi zivi....klopa je standard svaki dan je isti jelovnik dorucak,rucak i vecera...klima pa hm....hladno jeste od sezone npr sada je malo otoplilo da je vreme tamo u plusu ali je peskovito bljuzgavica,pocele su i bele noci koje traju 6 meseci....Pozdrav za sve Clanove ovog interesantnog foruma i ako ima ko kakvo pitanje slobodno moze da mi postavi na isto cu i odgovoriti :)

brate sve sto si napisao mi je rekao i jedan drugar koji takodje dugo radi u firmi,jos dok je bila hopex,al od decembra cekam dao sam odkaz jer su mi obecali da idem za mesec dana,proslo je 6 jebenih meseci i jos cekam,posto si stari radnik dal imas nekog u firmi gde mogu da podmazem da krenem sto pre,imam zenu i decu,pocrkacemo od gladi dok se smiluju da pozovu,dacu koliko treba samo nek neko pogura..
Ja radim u toj firmi 3 godine i malo jace isto sam prvi put cekao skoro 1 mesec i pozvali ,naravno bilo je priglasenja i cekanja 3 meseca 6 meseci itd ali se ipak ode ,treba biti strpljiv i cekati naravno i biti uporan moras ih zvati skoro svaki drugi - treci dan jert ima mnogo majstora koji cekaju,jedno znajte firma uvek prvo zove majstore koji su da ih nazovemo povratnici jer vec imaju papire i jeftinije i brze im je njih da posalju,ostale zovu po potrebi struke u zavisnosti od gradilista koja struka zahteva kakvog majstora (Zidar,tesar,betondzija,moler itd...) ja sam sada dosao iz Sabete 3 meseca sam tamo bio pa se vracam sada 12-og zvali da pitaju dal sam raspoloziv,tamo daju 20% na platu smestaj je ok ima 2 mesta Prvo se zove Garadok i to je kompleks od kontejnera 4 osobe po kontejneru,drugo se zove Sabeta tu su zdanja zgrade tj montazne zgrade i tamo 5 osoba po sobi zivi....klopa je standard svaki dan je isti jelovnik dorucak,rucak i vecera...klima pa hm....hladno jeste od sezone npr sada je malo otoplilo da je vreme tamo u plusu ali je peskovito bljuzgavica,pocele su i bele noci koje traju 6 meseci....Pozdrav za sve Clanove ovog interesantnog foruma i ako ima ko kakvo pitanje slobodno moze da mi postavi na isto cu i odgovoriti :)

To je Jamal jamalsko -nemetska oblast....Pa klima hm...u Sabeti je proredjen vazduh nedostatak kiseonika.Mada sve zavisi na koje gradiliste ides ..od Bgd do Moskve se putuje 2h:40 min onda 3h do Novog Urengoja i odatle helihopterom 3h do gradilista

Vidi brate to sto si dao otkaz je velika greska sada sedis besposlen i bez para kuci...to cekas da te zovu pa onda resavas stari posao...A to dal ima neko da progura neznam u to nisam zalazio niti se raspitivao,samo budi uporan zovi ih svaki drugi dan tako sam ja radio dok me nisu pozvali

Kako je oko signala , mobilni, internet. . .itd. Poso kakav je koliko si sati pravio? Ide li neko sutra za SABETU?

Internet je los u urengoju kupi karticu Rustelekom i tamo uplati kredit jer na sabeti retko kada ima u prodavnici jer nabavljaju iz urengoja takodje i cigarete ko je pusac jer su skuplje na sabeti to je imrovizovana prodavnica pa je sve skupo

sad vidim i ja da je greska,tebi hvala u svakom slucaju na odgovoru,a oitao sam te zato jer si dugo u firmi pa predpostavih da znas dosta ljudi...ja imam takodje druga koji dugo radi i on je nesto pokusavao preko ovog i onog svi obeaju al niko konkretno nista da uradi,a i on mi je potvrdio da prednost imaju stari radnici,rodjaci,komsije pa tek onda od nas 1000 koga ukenja da pozovu..jbg.moja greska sto sam dao odkaz,al po njegovom iskustvu i njihovim obecanjima trebao sam vrlo brzo da odem...i zato sam ocajan i dao bih i 500$ samo da me vise posalju...a kad zovem tamo uvek je druga informacija,predat si,bice uskoro,nisi jos predat,javicemo ti....
Vidi brate to sto si dao otkaz je velika greska sada sedis besposlen i bez para kuci...to cekas da te zovu pa onda resavas stari posao...A to dal ima neko da progura neznam u to nisam zalazio niti se raspitivao,samo budi uporan zovi ih svaki drugi dan tako sam ja radio dok me nisu pozvali

To je Jamal jamalsko -nemetska oblast....Pa klima hm...u Sabeti je proredjen vazduh nedostatak kiseonika.Mada sve zavisi na koje gradiliste ides ..od Bgd do Moskve se putuje 2h:40 min onda 3h do Novog Urengoja i odatle helihopterom 3h do gradilista

Hvala na info.Ne znaš koja je najudaljenija oblast gde mogu da te šibnu.A zašto je redak vazduh
jesu bile atomske probe ili šta?Kako prolaze poslovođe(grđ.teh.).koje je radno vreme?Mnogo pitanja:)

Sok,Sendvici mogu ali dole u bagaz,u rtucnom prtljagu ako imas mozes nositi samo garderobu tecnost i hranu ne uzimaju i bacaju...sve ostalo pribor itd dole u bagaz....treba ponetei i jednu rezervnu torbu ili neku vecu kesu jer iz Moskve sa seremetova te prevoze na aeorodrom Domodedovo ,e sada tamo na Domodedovu zavisi kojom AIR kompanijom letis neke odobravaju do 20 kg tereta u bagaz i 10 kg u rucni...a neke 10 kg u bagaz i 5 u rucni prtljag...
Znam da je iz Bgd Do Moskve 20 ili 30 kg bagaz i 10 kg rucni pisace na elektronskoj karti sve -Pazljivo je pogledati put Moskva -Novi urengoj...lap top mozes poneti ali samo za filmove modeme za internet i kojekakve zezancije nije potrebno....Internet ima ali je signal jako slab i najbolji je u vremenu od 00 do 04 h ujutru...to je to srecan put pa se mozda vidimo i sretnemo tamo ja sam Moler svi me znaju kao Pandza :)

Sok,Sendvici mogu ali dole u bagaz,u rtucnom prtljagu ako imas mozes nositi samo garderobu tecnost i hranu ne uzimaju i bacaju...sve ostalo pribor itd dole u bagaz....treba ponetei i jednu rezervnu torbu ili neku vecu kesu jer iz Moskve sa seremetova te prevoze na aeorodrom Domodedovo ,e sada tamo na Domodedovu zavisi kojom AIR kompanijom letis neke odobravaju do 20 kg tereta u bagaz i 10 kg u rucni...a neke 10 kg u bagaz i 5 u rucni prtljag...
Znam da je iz Bgd Do Moskve 20 ili 30 kg bagaz i 10 kg rucni pisace na elektronskoj karti sve -Pazljivo je pogledati put Moskva -Novi urengoj...lap top mozes poneti ali samo za filmove modeme za internet i kojekakve zezancije nije potrebno....Internet ima ali je signal jako slab i najbolji je u vremenu od 00 do 04 h ujutru...to je to srecan put pa se mozda vidimo i sretnemo tamo ja sam Moler svi me znaju kao Pandza :)

Pandzo, hvala na predhodnom odgovoru, nego mogu li pare da se podignu u tu inprovizovanu prodavnicu.:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back