Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam u julu predao za armiraca u novembru bio na lekarskom i sad cekam za kuyumbu teyshet...kako znate da idete 10-og,za sta idete?jel imate kakvu informacuju kad se ide...

Putuje se stalno, znaci ne ide se 2-3 ili 10 puta u toku meseca po grupama nego mnogo cesce. Povratak odnosno tacan datum povratka u Rusiju konkretno ne znam posto sam se vratila jos u decembru, ali posto nemam vizu sa vise ulazaka u RF, cekam priglasenje, a posle njega i vizu, isto na 3 meseca, kao i predhodna 2 puta. Znam gde idem zato sto svi imamo predpostavljenog koji vodi racuna o broju ljudi na gradilistima, i rasporedjuje nas po potrebi na ista. A isto tako, znam i kad od prilike treba da mi stigne priglasenje zato sto sam pozvala svog sefa i od njega dobila okviran odgovor. Obzirom da je do sad uvek bilo kako je receno, nema razloga da se ne vezujem okvirno za taj 10-ti februar.
Pozdrav

Ne, nista ne znam konkretno. Znam samo da se jaaako dugo putuje, i napisano je juce ovde da ima oko 500-600 ljudi i da se ocekuje jos toliko. Ali tamo su valjda dva gradilista, tako da nista ne znam konkretno. Zao mi je sto ne mogu mnogo da ti pomognem.
Ja isto treba da krenem oko 10.februara, ali racunam da ce to biti jos nekoliko dana kasnije...:zroll:
hmmm.Djes mala;)

Kada bi radio u Velestroju Beograd , video bi da je ta razlika velika. Pa i ovo što si naveo je - mnogo .

Hahaha... Izvini druze ali ja jos uvek imam veci radni staz u Hopex-u (Velesstroy Beograd) nego u Velesstroy Moskva.... Razlika izmedju cega? Sa prosecne plate u hopex-u kao zavarivac od 2300-2400usd sam presao na fixnu od 2000, odlazak kuci je na 3 meseca u hopex-u je na 4 koliko sam obavesten, a to gde sedim da jedem i gde spavam,...bitno je da nisam gladan i da imam udoban krevet..sve ostalo su nijanse...
Meni je jedina razlika koja mi se svidja sto na gradilistu nemam sefova nego je to covek iz moskve sa kojim se cujem jednom nedeljno, a ne kao u hopex-u gde je svaka susa sef,poslovodja ili prorab a nemaju pojma o zavarivanju, ili o gradjevinskoj bravariji a pametuju svi i hoce jos vise da napreduju ali preko tvojih ledja...

Kada bi radio u Velestroju Beograd , video bi da je ta razlika velika. Pa i ovo što si naveo je - mnogo .
Mirniji sam bio dok sam radio u Hopeksu.Mnogo.I veruj mi,cesto mi padne na pamet da dignem ruke i odem na Jamajku.....
Sto da nisi ti taj iz Velesstroja sto se mota po forumu?

E da.Zaboravih.Ima jedan aktivan clan koji je ovde samo da prikuplja komentare i istrazuje.Provereno.Ali ne zna se ko je.Zanimljivo.
Stani,hoces da kazes da neko iz firme spijunira ovde???
Има ли неко неки добар сајт за температуре и врем. прогнозу Кујумбе?
http://rp5.ru/Погода_в_Куюмбе
Pa vremenska razlika je +7 sati, a hladno je bar -40...
-51 jutros....:-)
Ljudi gde se ovde kod nas mogu zameniti dinari u rublje.Ja sam trazio po menjacnicama i nisam mogao nigde da nadjem
Probaj u Intesi,ili u malim menjacnicama.....

Ljudi gde se ovde kod nas mogu zameniti dinari u rublje.Ja sam trazio po menjacnicama i nisam mogao nigde da nadjem

Poceli su i u komercijalnoj banci da rade sa rubljama ali ih nema uvek, proveri u tvom mestu, nekad bude u manjim menjacnicama i na aerodromu. Inace vec duze vreme je u padu tako da je 1000rubalja 2.450 din., juce bilo.

- - - - - - - - - -

Poceli su i u komercijalnoj banci da rade sa rubljama ali ih nema uvek, proveri u tvom mestu, nekad bude u manjim menjacnicama i na aerodromu. Inace vec duze vreme je u padu tako da je 1000rubalja 2.450 din., juce bilo.

Da, naravno i Sberbanka ako ima u tvom mestu.

Kakav crni uljez, pogledaj moje poruke pa zakljuci sam.Cekam preko 4 meseca i svaka informacija je dobro dosla! A za uljeza cuo sam i ja ...

Ja sam vama rekao da iz firme citaju forum... :-) Licno mi je jedna devojka rekla da povremeno udje i pogleda,a jednog sam ja sam prepoznao po nacinu na koji govori,vise se nije oglasio,ili je promenio ime.
Nista strasno,i treba da citaju,da vide koliko ljudima tesko pada njihovo igranje sa ljudskim sudbinama,zivcima...........

па да онај дечко из хрватске што се недавно јавио каже да је прочитао целу тему дакле свих 460 и кусур страница а ови наши би све на.. лези хлебу да те намажем.:zlud:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back