Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako u ugovoru pise da se zakljucuje na period od 31.01.2014 do 30.07.2014,dali to i znaci da do tad ostaje????a prvo rekli do 9 aprila???
Не. Уговор је једно а останак у Русији сасвим друга прича.

- - - - - - - - - -

Радни стаж и здравствено осигурање ти траје док си у Русији, а укида се кад дођеш у Србију, без обзира што ти је до истека уговора нпр. остало неколико месеци. Мени уговор траје негде до краја фебруара а у Србиј сам дошао половином новембра.

Ako u ugovoru pise da se zakljucuje na period od 31.01.2014 do 30.07.2014,dali to i znaci da do tad ostaje????a prvo rekli do 9 aprila???

Ovo nije odgovor striktno tebi,na ovo pitanje samo.Nemoj da vas ugovori bune,ugovori su fiktine stvari postavljene samo za zastitu firme.Apsolutno je samo mrtvo slovo na papiru.Nemaju veze sa realnom slikom na gradilistu i sa vasim pravima i obavezama.Da li je ugovor na mesec tri ili sest nema veze sa vasim ostankom,vi potpisujete i blanko otkaz odmah.Znaci vas angazman za firmu Velesstroj vazi do datuma isteka vize u vasem pasosu a to znate kad dobijete pasos na koliko vam je viza uradjena.Moze da se desi ali retko se desava da nesto zestoko zeznete u krugu gradilista kao sto je tuca ili bojkot pa da vas posalju kuci.U tom slucaju radni odnos vam se prekida kad sletite na aerodrom Nikola Tesla.Taj dan.Dok ste u radnom odnosu imate pravo sasvim normalno na zdravstveno i penziono osiguranje kao i clanovi vase porodice ali to vam niko nece dostaviti kuci bvec morate da zovete i vijate te zdravstvene knjizice.Ali sve normalno funkcionise.Prijavljeni ste na neki odredjeni iznos koji nema veze sa vasom platom na terenu.

Da li bi mogao malo jasnije objasnis o cemu se tacno radi? I da li znas nesto o tom kursu koji bih trebao da pohadjam? Da li je to neki eliminacioni kurs ili samo priprema?

PTO kurs je dokfalifikacija teoretske prakse za delatnost kojom se bavis.Sto znaci,ako si clan ITR,sto neki nazivaju elitom na gradilistu,Treba da pohadjas taj kurs koji je samo doskolovavajuceg karaktera,kako da nazovem a ne eliminacionog.E sad elita si u smislu,imas bolji smestaj,bolju hranu,veca prava i u toplom si.Vise ti i ni treba.

nego brate sta bi sa priglasenjem,danas su stigla neka,meni i jos nekima,sta je sa tobom,stizu u ponedeljak jos neka.
Ништа још код мене. Јесу ли они тебе звали или си ти њих звао? Мени није јасно кад стигну та приглашења да ли се одмах зна од кад до кад траје виза или то они касније саопштавају?

I veliki naklon za kraljicu teme.:cvet::cvet::cvet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

- - - - - - - - - -

Jbg jace je od mene.Morao sam.

- - - - - - - - - -

Ништа још код мене. Јесу ли они тебе звали или си ти њих звао? Мени није јасно кад стигну та приглашења да ли се одмах зна од кад до кад траје виза или то они касније саопштавају?

Ma oni zovu.Zavisi od ljubazne tete da li ces znati.Pitaj ako ti ne kaze kad te nazove.Zna se

Ако не буду сутра надам се да ће звати у понедељак. Бићу стрпљив и надати се. Иначе почео сам неке послове у Бг, али колеге се смрзле кажу много хладно кад је -2..z:mrgreen: тако да је обустава рада.z:D дангубим по крстрици и такото..

Ovo nije odgovor striktno tebi,na ovo pitanje samo.Nemoj da vas ugovori bune,ugovori su fiktine stvari postavljene samo za zastitu firme.Apsolutno je samo mrtvo slovo na papiru.Nemaju veze sa realnom slikom na gradilistu i sa vasim pravima i obavezama.Da li je ugovor na mesec tri ili sest nema veze sa vasim ostankom,vi potpisujete i blanko otkaz odmah.Znaci vas angazman za firmu Velesstroj vazi do datuma isteka vize u vasem pasosu a to znate kad dobijete pasos na koliko vam je viza uradjena.Moze da se desi ali retko se desava da nesto zestoko zeznete u krugu gradilista kao sto je tuca ili bojkot pa da vas posalju kuci.U tom slucaju radni odnos vam se prekida kad sletite na aerodrom Nikola Tesla.Taj dan.Dok ste u radnom odnosu imate pravo sasvim normalno na zdravstveno i penziono osiguranje kao i clanovi vase porodice ali to vam niko nece dostaviti kuci bvec morate da zovete i vijate te zdravstvene knjizice.Ali sve normalno funkcionise.Prijavljeni ste na neki odredjeni iznos koji nema veze sa vasom platom na terenu.
HVALA,Viza 9 april u pasosu, a povratna karta 24.07,sta znaci datum na karti?

ja bi trebao da krenem za 10ak dana...znas li mozda o uslovima rada i smestaja tamo???

Ne, nista ne znam konkretno. Znam samo da se jaaako dugo putuje, i napisano je juce ovde da ima oko 500-600 ljudi i da se ocekuje jos toliko. Ali tamo su valjda dva gradilista, tako da nista ne znam konkretno. Zao mi je sto ne mogu mnogo da ti pomognem.
Ja isto treba da krenem oko 10.februara, ali racunam da ce to biti jos nekoliko dana kasnije...:zroll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back