Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini ali ako ti CISTU REALNOST I STVARNOST SMATRAS NEGATIVNOM TO JE TVOJ PROBLEM,OVDE SE IZNOSE STVARI KAKVE JESU A ONE NISU UVEK SJAJNE....:per::per:U potpunosti podrzavam svakog ko iznese kritiku i za bilo sta vezano na forumu pa to je sustina vreme bajki je odavno proslo.pozdrav

:eek: misliš da ona ne čuje dobro pa vičeš ovim velikim slovima? :lol:
a da nisi možda pogrešno razumeo njen post....m? :lol:

ja sa dolarom lose stojim, i zavisi bre koja ti je satnica,,,koliko je u dinarima 1600 dolara

tijana...jasno mi je da je sve do satnice....to je individualno....pitao sam okvirno,ne samo tebe vec i ostale forumase.nije mi namjera da zavirujem u vas novcanik vec cisto da stavim na vagu isplati li se otici ili ne jer vec radim imam oko 600eura platu...a 1600 $ je oko 135 hilj din...odprilike

tijana...jasno mi je da je sve do satnice....to je individualno....pitao sam okvirno,ne samo tebe vec i ostale forumase.nije mi namjera da zavirujem u vas novcanik vec cisto da stavim na vagu isplati li se otici ili ne jer vec radim imam oko 600eura platu...a 1600 $ je oko 135 hilj din...odprilike

Stupio sam sa nekim ljudima u kontakt koji rade u Tjumenu na istom gradilistu gde i ja idem. Radi se od 08-19h i od 09-19h farbari i ostale struke koje rade napolju poslove rade od 09-19 a zavrsne radove sto rade ljudi rade od 08-19h radi se svaki dan osim nedelje kad je skraceno radno vreme i rade do 13pa i do 17h zavisi kako ko. Sad saberes sate i dane a satnica je od 4-5,5 dolara neki imaju i 6 ali malo njih pa dobices info kolike su plate

Pa racunaj sam. 30 dana puta 8 sati=240 sati pa sve to puta 4. 240x4=1600-1700 dolara,ali za dva meseca rada :D Tijana vam je to lepo napisala,ali ste vi tvrdoglavi i zelite da cujete samo ono sto umisljate. Procitajte njenu poruku jos jednom pa ce te shvatiti,a bice satnice jos manje,i 3 dolara. nema radnika u Srbiji pa traze radnike po Bosni.Raspitajte se malo pre nego sto se samo tripujete kako ce te zaradjivati brdo para a da malo radite. To je bilo do pre 2 godine,sad vise nije tako. Verujte u sta god hocete i ljutite se do mile volje ali ja sam vam napisao pravu cinjenicu kako je po sibiru. Tjumen je samo pocetak sibira. Sto ste blizi evropskom delu to vam je satnica manja,ali su vam ostali uslovi zivota bolji. Sto ste dublje u sibiru tu vam je satnica """"""nekima""""" a ne i svakome,nesto iznad 6 dolara,a uglavnom se krece oko 5 dolara+ ako ima neki procenat na uslove rada,kao npr,znam da je za Nps 0 50% na platu,Magadan-gradiliste Gok-Pavlik 20%,Nps 1,2 mislim da je 30%,N.Urengoj isto 20%,mislim,ja letos nisam imao povecanje,ali to povecanje ide od Oktombra meseca pa do februara ili marta,kako gde. Ne lozite se bre ljudi na neke velike satnice,od toga nema nista.Vi mislite da vas ja zajebavam,ali nisam ja napisao da je bolje evropski deo za 4-5$/h nego sibir za 4-5,5 $/h.Da li vam je bolje da spavate u stanu ili u kontenjeru? I jos jednu stvar da vam kazem....svi koji idu na turisticku ili biznis visu imace problema sto se tice odlaska u stolovaju (kuhinju). Ohrana trazi propusku,a ovi nasi iz Office nece dati,pa po nekad necete moci da udjete da jedete. Raspitajte se malo ;) Umesto sto samo pametujete da sve znate bolje malo i poslusajte starije. Lepo vam kazem,ja sam 8 godina radio po Sibiru,sve za Velestroj,i do pre dve godine se i lepo zaradjivalo i bilo je sve ok,a sad...vise ne. Toliko od mene,ko zeli da poslusa ok,ko ne zeli i ko misli da zna vise a ne zna,nek ide pa nek se uveri. Pozdrav ;)

pa dobro brate cemu tenzije...ili mi se tako cini.kao prvo nisam pitao tebe jer kao sto rece neradis za VELESSTROJ vec 2g..pitam one koji su tamo..ima svakojakih informacija.sedeo sam ljudima koji rade tamo..od njih i jesam dobio kontakt tel..kazu da dobri majstori na NPS2,NPS1 i Sabeti imaju satnicu oko 6dol...oko 300 sati mjesecno...ja sam malo smanjio pa napisao 1600-1700dol...neznam cemu tolika frka...opusteno.niko od nas ne sanja milione vec bar 1500-1700 dol da zaradi..cemu tenzije..

U Tjumenu je muzic joss,, dolazi za koj dan posle skoro pet meseci, jos ne zna karta kad ce nada se 29 og,,,,tamo je bolje sto se vremena tice , ali i losije se placa , sada su nekima smanjili sate rada ,,,tao da neki rade samo po 8 sati dnevno, ljudi su razocarani , nema prekovremenog , satnice i od 4 dolara ,,,nemaju motiva za rad,,ali opet se radi,,,klinci nece da pricaju sa tatom ljuti,,mada sinic mladji za ovo vreme i propricao sve ,,napunio dve godine ,,,videcemo kako ce proci susret,,,TEBI SVE NAJBOLJE I CUVAJTE SE TAMOOO,,,,bice brzo verovatno,,,
4 dolara i 8 sati.. totalni bedak i demotivacija. Zao mi je sto cujem ali to je bedna plata bez obzira sto Tjumen nije hladan kao severna gradilista. Smatram da ispod 5.00 niko u Rusiji ne bi smeo da dobije.

postovanje...tijana mozda je glupo sto cu pitati tebe ali i sve forumase...zanima me okvirno koliko moze da se zaradi...mislim na celu platu u dolarima.izgleda malo bezobrazno sa moje strane ali ako mozete da me shvatite...vec sam bio tamo ali za drugu firmu...usao sam u ovu pricu sa VELESSTROJ-em jer su rekli da je satnica od 4 do 8 dolara...ako mi neko moze okvirno da kaze postoji li mogucnost da se zaradi 1600-1700 dolara mesecno...ako nemoze da na vreme odustanem..hvala vam svima..ako nekoga nesto interesuje pitajte..ono sto znam reci cu javno i iskreno
Kolega sve ovisi o gradilistu, zanimanju i klasi majstora i mnogo cega drugog. Kolega mi prica da na dvojci nije bilo prerabote i "nabio" je 302 sata.. a na 11/ici zahvaljujuci preraboti od 350 do 400 sati cak i 420... Moze se zaraditi.. ja sam zaradjivao 2000 dolara mogao sam i vise.

Odmah cu te demantovati KONJUKTIVITIS se tamo vrlo lako zaradi,to znas i ti,momentalno vracaju,uz terapiju posle tri dana mozes raditi ali niko to nece tako da dozvoli nego odmah kuci....:D
moze li se kupiti koji preparat u apoteci za prevenciju?

Poslednja izmena:
pa dobro brate cemu tenzije...ili mi se tako cini.kao prvo nisam pitao tebe jer kao sto rece neradis za VELESSTROJ vec 2g..pitam one koji su tamo..ima svakojakih informacija.sedeo sam ljudima koji rade tamo..od njih i jesam dobio kontakt tel..kazu da dobri majstori na NPS2,NPS1 i Sabeti imaju satnicu oko 6dol...oko 300 sati mjesecno...ja sam malo smanjio pa napisao 1600-1700dol...neznam cemu tolika frka...opusteno.niko od nas ne sanja milione vec bar 1500-1700 dol da zaradi..cemu tenzije..
Ko kaze da ne radim 2 godine? Jos uvek radim. Ja sam napisao da u proteklih dve godine se dosta promenilo u Velestroju. Satnice su manje,hrana je losija,uslovi zivota su losiji. Samo sam napisao da se otvaraju dva gradilista ,jedno u Krasnodar,drugo Sankt Pet. I da je bolje tu raditi za 4-5,5$/h,nego ici u daleki sibir za pola dolara vise. To sam ja napisao. A trebali bi i vi da malo vise o tome razmislite.

Da li znate vi pametnjakovici koliko je pritisak vazduha u Sibiru? Da li znate koliko je vazduh redak da kada je hladno ne mozete da disete?! Da li znate nesto o tome?!!!! Da li se zapitate zasto ljudi kasljaju tamo da ponekad ispljuju i krv? Da li znate zasto? Ja sam imao priliku da vidim coveka koji se gusi jer ne moze da dise. Imao sam priliku da vidim coveka koji dok kaslje pljuje krv. Da li zate zasto? Ajde,neka mi neko to objasni. Objasni ti Ljiljo,ajde da te cujem....
Ajde malo oladi covece sto si naporan sta dizes ti tenziju bre ako mislis da si najpametniji bolje pisi svoja iskustva da mi nepogresimo gde i ti a ne da samo kritikujes bre daj savete cega da se pazimo i kako da to prevazidjemo a ne samo da kritikujes i pravis se pametan ma ko bio i koliko imao iskustva nemas pravo da nas vredjas kako neznamo ili nemamo iskustva pruzi nam to iskustvo kroz tekst cega da se pazimo i sta da radimo a ne kritike i samo kritike.Nisam pametnjakovic kako nas nazivas ovde ali nevolim takav ton i takvo prozivanje.

A ti da cutis i nemoj da dizes tenziju. Strikaj te tvoje carape i ne mesaj se u muski posao. Samo pokusavam da objasnim pojedincima da nisu u pravu. Jer kada budu stigli tamo gde je mnogo 'ladno i budu hteli da se vrate kuci nece da moze,razumes li? Mnogi ovde samo pametuju,ali ne zelim nikome zlo,a da je zimi hladno u Sibiru i te kako jeste. Kada ljudima promrznu prsti na rukama i na nogama a ruski doktor/ka koji uopste ne vole srbe,samo te izbace iz ordinacije i kazu ti da sta da ti urade,trebao si da udjes da se grejes,a kada hoces da udjes da se malo ugrejes sef te otera napolje da radis. Zato Ljiljo cuti i ne pisi budalastine. Mozes ti slobodno da me izbacis sa sajta,ali to je tvoj a ne moj problem,zato sto ja zelim da na vreme opominjem ove ljude koji misle da znaju nesto,a nisu ni pomirisali sibir.

Ауу пријатељу! Основно кућно васпитање ти је велика нула!!! Руски доктори то специјално мрзе Србе? Интересантно... Па боље ти је да се сам избациш... Све то што си написао,може се написати нормалним речником!!!

Ajde malo oladi covece sto si naporan sta dizes ti tenziju bre ako mislis da si najpametniji bolje pisi svoja iskustva da mi nepogresimo gde i ti a ne da samo kritikujes bre daj savete cega da se pazimo i kako da to prevazidjemo a ne samo da kritikujes i pravis se pametan ma ko bio i koliko imao iskustva nemas pravo da nas vredjas kako neznamo ili nemamo iskustva pruzi nam to iskustvo kroz tekst cega da se pazimo i sta da radimo a ne kritike i samo kritike.Nisam pametnjakovic kako nas nazivas ovde ali nevolim takav ton i takvo prozivanje.
A ko tebe proziva? Sam se prozivas. A cega da se pazis?! Pa druze....Sibir ti je to. Procitaj sta sam napisao pa ces znati cega da se pazis? Pazi se sunca da te ne opece jbt!!!!

kolega...2000 je vec vrh..ako moze da se skupi 1700dol to je solidno...da naglasim,idem na mesto grupovodje...zbog citanja projektne dokumentacije..na testiranju su me ubacili u 1. kategoriju jer sam po struci gr. tehnicar sa 10g iskustva...iskreno se nadam da je za tu poziciju satnica blize 6 $ a ne 5$.ako imas jos nekakve informacije po pitanju te pozicije napisi...hvala.. p.s,-obecali su 7$ ali neverujem...neka bude 6$

Stvarno nema smisla vise covece ovako da pises pa ti sve znas najbolje te radis 8 godina za velestroj te si si se prijavio pre 4 meseca te si bio u austriju daj oladi malo idi muvaj nesto nadji curu pa nju davi malo pusti ovaj narod . Ti pises ni sam neznas sta procitajte malo ljudi predhodne poruke pre par meseci pa ce vam sve biti jasno ko je famozni ekstra radnik milan013 sve ce vam biti jasno :hahaha:

Dobri ljudi,dragi mi forumasi,pa ovo mene boli kad citam kako se medjusobno prepucavate.
Ok,mogu da razumem ovaj nas mentalitet,vekovima nas prati ali polako jedan duboki udisaj,pomisao na nesto lepo i videcete promenu ako ne u ocima ono u svojim mislima.
Zato ne dozvolite da neko baci onu krilaticu pznatu jos od velikog Cezara-Divide et impera-to nama ovde ne treba.
Treba nam po koja lepa,ljudska rec,podrska moralna i svakojaka korisna informacija da ispunimo cilj zbog kojeg smo ovde a to je da se sto bolje moralno,psihicki pa i fizicki spremimo za ono gde zelimo da ostvarimo svoj ekonomski boljitak, ato je rad u Rusiji.
I opet zelim svakome svako dobro.
Ko ceka da putuje da otputuje,sretno se vrati i ispuni svoj cilj za cega je ostavio ili odvojio deo svog zivota.

Čovek lepo objasnio . Alal vera majstore.

moze li se kupiti koji preparat u apoteci za prevenciju?[/QUOTE]

Neznam za prevenciju da li postoji,ali postoji mast koja se koristi dva do tri dana kao rukom odneseno,neznam kako se zove ta mast ali se moze kupiti u bilo kojoj apoteci uglavnom imaju sve apoteke,kao prevenciju moze se uzeti bocica vestackih suza i svremena na vreme kapnuti u oko tako da ti bude vlazno oko i nedozvoljava da prljavstina dopre do roznjace,eto to se moze reci da je neka vrsta prevencije...:D:D

Izvini ali ako ti CISTU REALNOST I STVARNOST SMATRAS NEGATIVNOM TO JE TVOJ PROBLEM,OVDE SE IZNOSE STVARI KAKVE JESU A ONE NISU UVEK SJAJNE....:per::per:U potpunosti podrzavam svakog ko iznese kritiku i za bilo sta vezano na forumu pa to je sustina vreme bajki je odavno proslo.pozdrav

a da nisi možda pogrešno razumeo njen post....m? :lol:
Hvala Ljiljo, da pojasnim Milanu,ja sam samo mislila, na vređanje ljudi na forumu.

Hvala Ljiljo, da pojasnim Milanu,ja sam samo mislila, na vređanje ljudi na forumu.

Izvini Vharaci ako sam te uvredio nisam imao takvu nameru,izvinio bih se ja i bez sugestije Mame,nepredstavlja mi to nikakav problem,samo nesto sam primetio ali bez uvrede rece da ti je sin otiso da radi na betonari a prvi put se susrece sa tim .......:think::think:,pa se posle nalaze ljudi prozvanim.....jos jednom izvini ako sam te necim uvredio...:hahaha:

kolega...2000 je vec vrh..ako moze da se skupi 1700dol to je solidno...da naglasim,idem na mesto grupovodje...zbog citanja projektne dokumentacije..na testiranju su me ubacili u 1. kategoriju jer sam po struci gr. tehnicar sa 10g iskustva...iskreno se nadam da je za tu poziciju satnica blize 6 $ a ne 5$.ako imas jos nekakve informacije po pitanju te pozicije napisi...hvala.. p.s,-obecali su 7$ ali neverujem...neka bude 6$
Veruj mi da ces ti ko od sale presisati cifru 1700.;) Citas projektnu dokumentaciju, grupovodja, auu ispod 6 nije satnica.

a da nisi možda pogrešno razumeo njen post....m? :lol:[/QUOTE

Izvini Vharaci ako sam te uvredio nisam imao takvu nameru,izvinio bih se ja i bez sugestije Mame,nepredstavlja mi to nikakav problem,samo nesto sam primetio ali bez uvrede rece da ti je sin otiso da radi na betonari a prvi put se susrece sa tim .......:think::think:,pa se posle nalaze ljudi prozvanim.....jos jednom izvini ako sam te necim uvredio...:hahaha:

Nema potrebe da se izvinjavaš, čak se nisam našla niti uvređenom, samo me je zasmetalo što je čovek izvređao masu ljudi na forumu.

a da nisi možda pogrešno razumeo njen post....m? :lol:[/QUOTE

Nema potrebe da se izvinjavaš, čak se nisam našla niti uvređenom, samo me je zasmetalo što je čovek izvređao masu ljudi na forumu.

To se ne radi tako,odmah su svi skocili i krenulo je prepucavanje,svako ko je komentarisao malim delom se nasao u njegovom izlaganju,pustis ga dve tri poruke ostavi niko ga ne primecuje i sam vidi da je suvisan,,,,po meni je to pametnija solucija ali mozda ipak gresim ili se nisam naso prozvanim u njegovim citatima posto nisam komentarisao nista.:D:D:D

P.S. Nekada je mudrije zadrzati svoje misljenje za sebe....

To se ne radi tako,odmah su svi skocili i krenulo je prepucavanje,svako ko je komentarisao malim delom se nasao u njegovom izlaganju,pustis ga dve tri poruke ostavi niko ga ne primecuje i sam vidi da je suvisan,,,,po meni je to pametnija solucija ali mozda ipak gresim ili se nisam naso prozvanim u njegovim citatima posto nisam komentarisao nista.:D:D:D

verovatno si u pravu, imaću na umu

Veruj mi da ces ti ko od sale presisati cifru 1700.;) Citas projektnu dokumentaciju, grupovodja, auu ispod 6 nije satnica.

nadam se druze da to nije bilo sarkasticno namigivanje...iskreno govorim,godinama radim kao grupovodja armiracima...konstrukcioni projekat mi je normalno da citam a takodje i arhitekturu...ako bi bilo izmedju 1700 i 1900$ bilo bi sasvim ok...ipak hvala na podrsci i razumevenju

Mudro zboris sinak :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back