Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,evo pridruzujem se i ja Sabetta klubu. :) 13-tog septembra sam bio na pregledu u V.Stepe i od tada cekam.Jesu li svi Sabetanci bili na 2 pregleda? Sta se radi na tom drugom pregledu?

Dobro dosao u klub, sedi i udobno se smesti ........ jer ce ovo druze potrajati .....:kokice::kokice::dosadno:

- - - - - - - - - -

Sta je dobio od garderobe?

Ne znam detalje, rekao je radno odelo i cizme.

Kako mislis da si cekao 5 meseci? Koliko je proslo od kako su ti rekli da rade papire, kad su ih predali?
Prvo su mi rekli da rade papire za Kazanj jos u julu. Pre tri nedelje su rekli da mi je stiglo priglasenje i biznis viza na 3. meseca za Gok Pavlik, odradio sam lekarski u Maglajskoj, dao sam broj cipela i radnog odela i sada cekam. Prvi mesec biznis vize otkucava, a ja jos nisam otisao.

Jutros trojica drugara kuca na vrata i trazi da ih odvedem do firme hoce na rad u Rusiju. :-)Vest za Rusiju se siri kao epidemija. S obzirom da nekoliko hiljada nezaposlenih kuca na vrata firme ne bi me cudilo da spuste svima satnice (, a oni koji cekaju da jos vise cekaju. zakon ponude i potraznje. Budite strpljivi i izborite se za vase mesto pod suncem. Saljem pesmu kao poruku.

Pozdrav svima,evo pridruzujem se i ja Sabetta klubu. :) 13-tog septembra sam bio na pregledu u V.Stepe i od tada cekam.Jesu li svi Sabetanci bili na 2 pregleda? Sta se radi na tom drugom pregledu?

Sin se javio iz Sabette, javlja da su uslovi (hrana i smeštaj) bolji nego na NPS2, samo je puno hladnije, danas zadužuju radnu odeću i počinju raditi. Signal za net je nešto slabiji nego NPS2, ali ga ima.

E,sada ga napadnite sa pitanjima ;)
Recite mu da su oci foruma uprte u njegove odgovore :eek:
Pozdrav za vas i vasega sina. :hvala:

prosledjujte nam informacije iz Sabette svaka nam je rec dragocena,napokon da je neko otisao tamo.:worth::ok:

Evo nešto malo (doslovno malo) informacija iz Sabete!
Koliko sam shvatila iz poruke od sina, Sabeta je još u fazi pripreme za početak radova. Kako kaže, tamo su ih dočekali starosedeoci (inače naši ljudi), koji se izuzetno trude da im pomognu. On je otišao za poslove operatera u betonari, ali kako betonara još nije montirana, trenutno je na montaži betonare, po tome zaključujem da nije samo betonara to što nije preipremljeno za početak radova. Inače smeštaj i hrana s u dobr,. bolji nego na NPS2.On je u trokrevetnoj sobi. Sam smeštaj je 11 km od gradilišta, na koje ih prevoze. Što se neta tiče pišem ono što je on meni napisao "niti jedan modem ne radi nego ides u office na net kod onih koji ga imaju"(nemam pojma šta mu to znači). Mobilni rade na mts i rustelekom, koje moraš kupiti ili u Moskvi ili u Urengoju prilikom dolaska, jer ih u Sabetti naravno ne možeš nabaviti. Opremu je dobio i kaže da je ultratopla.To su osnovne informacije koje mi je napisao, a budući još ni jednom nismo bili on line od kako je u Sabetti informacije su skromne, ja pišem pitanja, ao on odgovara za dan dva dok ima mogućnost doći do neta. Ako saznam išta interesantno i bitno javit ću vam.

Prvo su mi rekli da rade papire za Kazanj jos u julu. Pre tri nedelje su rekli da mi je stiglo priglasenje i biznis viza na 3. meseca za Gok Pavlik, odradio sam lekarski u Maglajskoj, dao sam broj cipela i radnog odela i sada cekam. Prvi mesec biznis vize otkucava, a ja jos nisam otisao.

Kad si dobio vizu otici ces uskoro sigurno, nemas sta da brines i ovaj moj drug sto je otisao u petak za Magadan i njemu je vec tekla viza ne znam tacno koliko ali nije krenuo odmah !

nisam sigurna al mislim da jeste,otisao je preko nekog posrednika iz BG a sad kad sam ovde procitala svakakve price o tim posrednicima uplasila se...
jedino mi uliva nadu sto je taj drug isao pre njega isto preko tog coveka i sve je proslo ok,isplacen kad je posao kuci do dinara

Pozdrav firma je ok isplacuje,smestaj nije bas sjajan,hrana je ok,mene su zvali otprilike pre dvadesetak dana i nudili mi da idem do nove godine,polazak je bio za tri dana,kako mi je dokumentacija bila u velestroju a ODRADIO SAM DVA LEKARSKA NISAM HTEO DA ISPADNEM DJUBRE I ODEM JER VELESTROJ SIGURNO PLACA LEKARSKE I TO DEBELO,ALI DOBAR I BUDALA SU BRACA,SADA KAD VIDIM POGRESIO SAM MOGO SAM LADNO DA ODEM...ali nema veze cekam jos koji dan zovem ih i ja sam otiso.mesec dana na turisticku,a ako zadovoljavas vracaju te u srbiju i rade ti vizu,informacija proverena.:D:D

Milane 99 posto ljudi zadovoljava i vraca ih nisu strogi kriterijumi, ne vracaju jedino one bas teske lenjivce a takvih skoro da i nema. Pre neki dan sam bio na lekarskom u bg i sreo kolege koji su mi jos u rusiji rekli : sad i vise nikada u sibir. Ali eto prvi su potrcali u rusiju. Ha ha Jbg slatki dolari. Samo je vazno biti jak u glavi i ne misliti mnogo na porodicu emocionalno, na Srbiju..

Bilo bi korektno sa njihove strane da nam bar okvirno kazu kad se ide.Niko ne trazi tacan datum,samo da znamo ide li se u decembru sigurno ili kog meseca vec?Ovako nista ne znamo,ni koliko jos da cekamo,ni da li da cekamo.Sta mislite,jesu li stvarno poslali te papire i cekaju priglesenije ili nas samo vuku,a papire tek treba da salju?Koliko to priglasenije moze najduze da se ceka?

Ovde vise od pola vas ste neradnici. Cekate da vas pozovu a molite Boga da ne idete. Nije lepo u Sibiru,uopste,ali bar zato cutite i ne dramite kako jedva cekate da idete. Ipak je ovde bolje nego na -55-60. Ovaj Drinjaca jos uvek je na sajtu. Pa ides li ti covece uopste u Rusiju ili si operisan od Rusije? A sto se tice Sabete,moj vam je savet da ne idete bar ne pre marta meseca. Pola vas nema pojma kako izgeda sibir,samo prepricavate necije price a pojma nemate. Sabeta,nps-0,1,2,Gok-Pavlik,N.Urengoj,Jakutija,itd....to vam je pravo ledeno doba. A satnice i nisu nesto. Retko ko ima preko 6 dolara,a to je samo varka kako bi ste se opet vratili tamo. Ljudi rade na minus 55 za 5 dolara/h. A uslovi su uzasni,kako u spavaoni,tako na gradilistu,u kuhinji. Odela kad zaduzujete to kao da je pravljeno za kineze,sve mali brojevi,dugmici popucaju,cizme su takve da ako se pokvase gotove su. Nemate vi jos pojma sta je sibir. Mislite da idete tamo na 2-3 dana,pa ako vam se ne svidi ajd nazad.....aha,malo sutra nazad. Radicete tamo i bolesni,i gladni i smrznuti jer nazad nema.Ajde pa srecno vam bilo. Ja vam zelim sve najbolje,samo vi idite,a ja cu da se potrudim za neko blize mesto. Otvara se gradiliste u Sankt-Petersburgui u Krasnodaru,bice posla za naredne 2 godine,nemojte da se zaletite zbog pola dolara jer cete na kraju da zaradite bolest samo. Zamislite sobu od 12kvm,a u sobi 6 coveka,6 kreveta,a prostora toliko da ne mogu 2 coveka da se mimoilaze.Pogledajte na netu slike sa tih gradilista da vidite kakve su sobe,kakvi su kreveti. Od gredica i dasaka. Jel na takvom krevetu covek treba da spava nekoliko meseci????? Dalje da ne pricamo o situaciji u kakvim sam spavao i gde sam provodio vreme. Bio sam na najgorim gradilistima po Rusiji,od N.Urengoja do Magadana,zato i mogu da vam prenesem sva ova losa iskustva sa Velestrojem. Ako neko misli da je drugacije neka napise da nisam u pravu i neka napise razlog. A ja cu da vas uverim da sam napisao pravo stanje na tim gradilistima. Pozdrav.

Pozdrav firma je ok isplacuje,smestaj nije bas sjajan,hrana je ok,mene su zvali otprilike pre dvadesetak dana i nudili mi da idem do nove godine,polazak je bio za tri dana,kako mi je dokumentacija bila u velestroju a ODRADIO SAM DVA LEKARSKA NISAM HTEO DA ISPADNEM DJUBRE I ODEM JER VELESTROJ SIGURNO PLACA LEKARSKE I TO DEBELO,ALI DOBAR I BUDALA SU BRACA,SADA KAD VIDIM POGRESIO SAM MOGO SAM LADNO DA ODEM...ali nema veze cekam jos koji dan zovem ih i ja sam otiso.mesec dana na turisticku,a ako zadovoljavas vracaju te u srbiju i rade ti vizu,informacija proverena.:D:D
Alka ++ je ok firma ovo pricam iz iskusta drugih ljudi ali i mog sa njima jes da sam proveo samo tri dana ali je ok i sto se tice smestaja i hrane. Imaju svoju kuhinju tri obroka,sobe se greju i toplo je unutra po cetvoro u sobi tj kontejneru ali prave zgradu za stanovanje u okviru svog kompleksa a mozda je vec i gotova neznam ja sam bio kod njih u martu mesecu. Pricao sam sa radnicima njihovim i svi hvale gaze i to je to jedina mana po meni je to sto nerade papire nego se ide turisticki. Ali eto ide se i dalje pa sta sad da se radi. Ako nekog jos nesto interesuje u vezi te firme nek me cimne imam brojeve tell i u Srbiji ali i od gazde u RF

Milane, garantujem da skoro svi na ovom forumu nisu neradnici vec ljudi koji zele da rade u rusiji i ovde razmenjuju info a ponekad se i sale drugarski da prodje vreme. To sto sam ja rekso da ne zelim u rusiju pre n.godine dok ne potrosim ovih 3 hilj. evra je bilo saljivog karaktera, zao mi je sto sve ozbiljno shvacas. A sto se tice ovoga "neradnici" pa upravo seke perse poput tebe kukaju beze iz sibira u toplije krajeve. Ti si ocito mamin sincic..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back