Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde vise od pola vas ste neradnici. Cekate da vas pozovu a molite Boga da ne idete. Nije lepo u Sibiru,uopste,ali bar zato cutite i ne dramite kako jedva cekate da idete. Ipak je ovde bolje nego na -55-60. Ovaj Drinjaca jos uvek je na sajtu. Pa ides li ti covece uopste u Rusiju ili si operisan od Rusije? A sto se tice Sabete,moj vam je savet da ne idete bar ne pre marta meseca. Pola vas nema pojma kako izgeda sibir,samo prepricavate necije price a pojma nemate. Sabeta,nps-0,1,2,Gok-Pavlik,N.Urengoj,Jakutija,itd....to vam je pravo ledeno doba. A satnice i nisu nesto. Retko ko ima preko 6 dolara,a to je samo varka kako bi ste se opet vratili tamo. Ljudi rade na minus 55 za 5 dolara/h. A uslovi su uzasni,kako u spavaoni,tako na gradilistu,u kuhinji. Odela kad zaduzujete to kao da je pravljeno za kineze,sve mali brojevi,dugmici popucaju,cizme su takve da ako se pokvase gotove su. Nemate vi jos pojma sta je sibir. Mislite da idete tamo na 2-3 dana,pa ako vam se ne svidi ajd nazad.....aha,malo sutra nazad. Radicete tamo i bolesni,i gladni i smrznuti jer nazad nema.Ajde pa srecno vam bilo. Ja vam zelim sve najbolje,samo vi idite,a ja cu da se potrudim za neko blize mesto. Otvara se gradiliste u Sankt-Petersburgui u Krasnodaru,bice posla za naredne 2 godine,nemojte da se zaletite zbog pola dolara jer cete na kraju da zaradite bolest samo. Zamislite sobu od 12kvm,a u sobi 6 coveka,6 kreveta,a prostora toliko da ne mogu 2 coveka da se mimoilaze.Pogledajte na netu slike sa tih gradilista da vidite kakve su sobe,kakvi su kreveti. Od gredica i dasaka. Jel na takvom krevetu covek treba da spava nekoliko meseci????? Dalje da ne pricamo o situaciji u kakvim sam spavao i gde sam provodio vreme. Bio sam na najgorim gradilistima po Rusiji,od N.Urengoja do Magadana,zato i mogu da vam prenesem sva ova losa iskustva sa Velestrojem. Ako neko misli da je drugacije neka napise da nisam u pravu i neka napise razlog. A ja cu da vas uverim da sam napisao pravo stanje na tim gradilistima. Pozdrav.
Pa Milane pricam ti pricu to je ok sa tvoje strane imas iskustva ali sto cutis svo ovo vreme. Moj komsija je bio u Magadanu i radio na betonjari i bio je na toj -61 C doneo covek kuci odelo sto ga tamo dobio i nije tako kako ti pricas nego je ekstra odelo i nije mali broj itd. Ako ti se nesvidja tema obidji je ako ti neodgovara firma zaobidji je ovde se pise o iskustvima ljudi koji su bili i koji tek treba da odu tamo.Nekazem da je smestaj hotel sa 5 * niko to ni neocekuje da dobije. Ja jesam bio ne za ovu firmu i nisam bio u sibiru pa samim tim nemogu da kazem kako je tamo moja iskustva sam preneo koliko sam mogao.
Izvini ako sam te uvredio sa ovim mojim pisanjem ali imam pravo da iznesem moje misljenje koje je kontra od toga sto ti iznosis.A nadam se da ce me i drugi podrzati koji su isto tako pricali i prenosili svoja zapazanja iz RF i svi su hvalalili odela koja dobiju bar ako nista drugo.Eto toliko od mene Mama izvini morao sam

Milane, garantujem da skoro svi na ovom forumu nisu neradnici vec ljudi koji zele da rade u rusiji i ovde razmenjuju info a ponekad se i sale drugarski da prodje vreme. To sto sam ja rekso da ne zelim u rusiju pre n.godine dok ne potrosim ovih 3 hilj. evra je bilo saljivog karaktera, zao mi je sto sve ozbiljno shvacas. A sto se tice ovoga "neradnici" pa upravo seke perse poput tebe kukaju beze iz sibira u toplije krajeve. Ti si ocito mamin sincic..
Meni je dosta po sibiru,punih 8 godina. I malo sam previse star da bih bio mamin sin....sinko. A svaki put kad god imam vremena da posecujem ovaj sajt uvek si tu,pa me bas zanima kad si uspeo da zaradis 3 hilj. evra? :D Da si na radu u Rusiji tamo ne bi imao vremena za pisanje poruka. A ti vremena imas na pretek. A imao sam priliku da za ovih 8 godina upoznam takve kao sto si ti,velike radnike :D

Milane, garantujem da skoro svi na ovom forumu nisu neradnici vec ljudi koji zele da rade u rusiji i ovde razmenjuju info a ponekad se i sale drugarski da prodje vreme. To sto sam ja rekso da ne zelim u rusiju pre n.godine dok ne potrosim ovih 3 hilj. evra je bilo saljivog karaktera, zao mi je sto sve ozbiljno shvacas. A sto se tice ovoga "neradnici" pa upravo seke perse poput tebe kukaju beze iz sibira u toplije krajeve. Ti si ocito mamin sincic..

:ok::ok::ok::ok::ok:

Pa Milane pricam ti pricu to je ok sa tvoje strane imas iskustva ali sto cutis svo ovo vreme. Moj komsija je bio u Magadanu i radio na betonjari i bio je na toj -61 C doneo covek kuci odelo sto ga tamo dobio i nije tako kako ti pricas nego je ekstra odelo i nije mali broj itd. Ako ti se nesvidja tema obidji je ako ti neodgovara firma zaobidji je ovde se pise o iskustvima ljudi koji su bili i koji tek treba da odu tamo.Nekazem da je smestaj hotel sa 5 * niko to ni neocekuje da dobije. Ja jesam bio ne za ovu firmu i nisam bio u sibiru pa samim tim nemogu da kazem kako je tamo moja iskustva sam preneo koliko sam mogao.
Izvini ako sam te uvredio sa ovim mojim pisanjem ali imam pravo da iznesem moje misljenje koje je kontra od toga sto ti iznosis.A nadam se da ce me i drugi podrzati koji su isto tako pricali i prenosili svoja zapazanja iz RF i svi su hvalalili odela koja dobiju bar ako nista drugo.Eto toliko od mene Mama izvini morao sam
Slobodno ti pisi druze svoja iskustva koja nemas iz sibira :D Otidji malo do jakutske,ne moras dalje :D

Tako se novac ne zaradjuje ;) Od foruma se ne zivi .... Samo vredni radnici provode ceo dan na takvim stranicama,a vidim da non-stop kukate kako crkavate od gladi. Pa obratite se Velestroju i trazite da vam placaju sto kuckate poruke na njihovoj stranici :D

Interesantno izlaganje, mislim na sve Vaše ispisane postove.
Oduvek me je zanimao razlog ovakvih javljanja, ne samo na ovoj temi, već uopšte na raznim forumskim temama. Šta to nekog tera na to? :think:
Priče o težini rada u Rusiji, gradilištima, uslovima i svemu ostalom, uključujući i haos u Velestroju i dugo čekanje, je poznat, ali razlog pominjanja drugih korisnika i napad na njih iz čista mira, kada niko nikog ne izaziva....pa, ostaje mi i dalje psiho enigma.
Molila bih da to ne činite. Pričajte o svojim iskustvima, niko vam ne brani, ali ne prozivajte ljude jer ni jednom rečju niste izazvani, čak ni pomenuti, dok Vi niste učinili prvi napadni korak.

Poslednja izmena:
da se i ja ukljucim malo....sto se tice iskustva u rusiji,imam ga...ali ne iz sibira...bilo je tu i loseg vremena -27 stepeni je najmanje sto sam radio..i loseg smjestaja i losih ljudi ali i dobrih ljudi i dobrih situacija.moramo jednu stvar da rascistimo...ako firma posteno isplacuje zarade na vreme,sve ostalo je subjektivno...bilo je i onih koji su ocekivali hotel sa 5* ali i onih koji nisu nista ocekivali..desavalo se da ljudi kukaju na hranu...ja licno (i vecina nas) mislim da je hrana bila vrlo dobra...smjestaj je nekome bio extra a nekome katastrofa...to je vec subjektivno...bilo je i onih koji su ocekivali da ce neko da im zateze krevet i da pere soljicu od kafe(verovatno navikli da im mama to sredjuje) da nebih nabrajao.niko od nas tamo neide zato sto mu je dosadno kuci vec da zaradi neki dinar za porodicu...tako da uslovi mogu biti losiji nego sto bi trebalo ali ako na vreme dobijemo zaradu i posaljemo svojim porodicama da mogu pristojno da zive i da se nesto i ustedi..u tom slucaju sve sto je neuslovno se lakse podnese...bar ja tako mislim..izvinjavam se na duzini porke...hvala majka

da se i ja ukljucim malo....sto se tice iskustva u rusiji,imam ga...ali ne iz sibira...bilo je tu i loseg vremena -27 stepeni je najmanje sto sam radio..i loseg smjestaja i losih ljudi ali i dobrih ljudi i dobrih situacija.moramo jednu stvar da rascistimo...ako firma posteno isplacuje zarade na vreme,sve ostalo je subjektivno...bilo je i onih koji su ocekivali hotel sa 5* ali i onih koji nisu nista ocekivali..desavalo se da ljudi kukaju na hranu...ja licno (i vecina nas) mislim da je hrana bila vrlo dobra...smjestaj je nekome bio extra a nekome katastrofa...to je vec subjektivno...bilo je i onih koji su ocekivali da ce neko da im zateze krevet i da pere soljicu od kafe(verovatno navikli da im mama to sredjuje) da nebih nabrajao.niko od nas tamo neide zato sto mu je dosadno kuci vec da zaradi neki dinar za porodicu...tako da uslovi mogu biti losiji nego sto bi trebalo ali ako na vreme dobijemo zaradu i posaljemo svojim porodicama da mogu pristojno da zive i da se nesto i ustedi..u tom slucaju sve sto je neuslovno se lakse podnese...bar ja tako mislim..izvinjavam se na duzini porke...hvala majka
Tako se pise i cenim to iskrenost prevashodno. Da i ja sam imao tamo maminih sinova koji su cekali da drugi skloni i opere za njima i nasih ljudi koji su samo kukali i zalili se na stosta ali sta ces mamine maze dosle da rade muski posao.

Tako se pise i cenim to iskrenost prevashodno. Da i ja sam imao tamo maminih sinova koji su cekali da drugi skloni i opere za njima i nasih ljudi koji su samo kukali i zalili se na stosta ali sta ces mamine maze dosle da rade muski posao.

hvala na podrsci...bas tako,to je iskreno..ja sam siguran da bar 80% onih koji su kukali na hranu nisu kod kuce bolje imali..sto se smjestaja tice....nisam ja ziveo u pecini pa da sam presretan kada ma ubaci sa 6-7 svakojakih (bilo je i dobrih ljudi) idiota sa kojima moras borbu da vodis bar da pocisti sto posle jela ili kafe a da nepricam o pravom odrzavanju(prasina,dzogiranje,zatezanje itd).sve to ima katastrofalnih momenata kada covek doje do pucanja ali kada dodje vreme za platu a ona legne na vreme bez cimanja,sve ostalo se nekako podnosi.neko od forumasa je napisao kako bih mogao roman da napise o svemu u rusiji...to je bas tako,mozda cak i 2-3 romana.od situacija u stanovanju,na gradilistu,u magazinu(trgovini) do susreta sa policijom i zatvorom(mislim na pravi zatvor sa resetkama)....ima tu svega i svacega,ali prvo i osnovno je redovna PLATA...sve ostalo se prezivi ovako ili onako.

Tijana nema jos nista od vesti ali ocekujem svakog dana. Kako je tvoj muz gde je on?
U Tjumenu je muzic joss,, dolazi za koj dan posle skoro pet meseci, jos ne zna karta kad ce nada se 29 og,,,,tamo je bolje sto se vremena tice , ali i losije se placa , sada su nekima smanjili sate rada ,,,tao da neki rade samo po 8 sati dnevno, ljudi su razocarani , nema prekovremenog , satnice i od 4 dolara ,,,nemaju motiva za rad,,ali opet se radi,,,klinci nece da pricaju sa tatom ljuti,,mada sinic mladji za ovo vreme i propricao sve ,,napunio dve godine ,,,videcemo kako ce proci susret,,,TEBI SVE NAJBOLJE I CUVAJTE SE TAMOOO,,,,bice brzo verovatno,,,

Pozdrav svima,evo pridruzujem se i ja Sabetta klubu. :) 13-tog septembra sam bio na pregledu u V.Stepe i od tada cekam.Jesu li svi Sabetanci bili na 2 pregleda? Sta se radi na tom drugom pregledu?

Vecina je bila na oba pregleda ,na drugom se snimaju pluca ,nosi se uzorak stolice (kake) :D,dermatolog pregleda kozu i pisu :hahaha:,i vadi se krv zbog testova na drogu.Suprug je bio u nedelju.

U Tjumenu je muzic joss,, dolazi za koj dan posle skoro pet meseci, jos ne zna karta kad ce nada se 29 og,,,,tamo je bolje sto se vremena tice , ali i losije se placa , sada su nekima smanjili sate rada ,,,tao da neki rade samo po 8 sati dnevno, ljudi su razocarani , nema prekovremenog , satnice i od 4 dolara ,,,nemaju motiva za rad,,ali opet se radi,,,klinci nece da pricaju sa tatom ljuti,,mada sinic mladji za ovo vreme i propricao sve ,,napunio dve godine ,,,videcemo kako ce proci susret,,,TEBI SVE NAJBOLJE I CUVAJTE SE TAMOOO,,,,bice brzo verovatno,,,

postovanje...tijana mozda je glupo sto cu pitati tebe ali i sve forumase...zanima me okvirno koliko moze da se zaradi...mislim na celu platu u dolarima.izgleda malo bezobrazno sa moje strane ali ako mozete da me shvatite...vec sam bio tamo ali za drugu firmu...usao sam u ovu pricu sa VELESSTROJ-em jer su rekli da je satnica od 4 do 8 dolara...ako mi neko moze okvirno da kaze postoji li mogucnost da se zaradi 1600-1700 dolara mesecno...ako nemoze da na vreme odustanem..hvala vam svima..ako nekoga nesto interesuje pitajte..ono sto znam reci cu javno i iskreno

Nisu mi baš jasni ljudi koji se uključuju na forum, samo da bi na daleko širili negativnu energiju, na sreću pa postoje u daleko većem broju oni koji shvataju bit ovog foruma.:D

Izvini ali ako ti CISTU REALNOST I STVARNOST SMATRAS NEGATIVNOM TO JE TVOJ PROBLEM,OVDE SE IZNOSE STVARI KAKVE JESU A ONE NISU UVEK SJAJNE....:per::per:U potpunosti podrzavam svakog ko iznese kritiku i za bilo sta vezano na forumu pa to je sustina vreme bajki je odavno proslo.pozdrav

postovanje...tijana mozda je glupo sto cu pitati tebe ali i sve forumase...zanima me okvirno koliko moze da se zaradi...mislim na celu platu u dolarima.izgleda malo bezobrazno sa moje strane ali ako mozete da me shvatite...vec sam bio tamo ali za drugu firmu...usao sam u ovu pricu sa VELESSTROJ-em jer su rekli da je satnica od 4 do 8 dolara...ako mi neko moze okvirno da kaze postoji li mogucnost da se zaradi 1600-1700 dolara mesecno...ako nemoze da na vreme odustanem..hvala vam svima..ako nekoga nesto interesuje pitajte..ono sto znam reci cu javno i iskreno
ja sa dolarom lose stojim, i zavisi bre koja ti je satnica,,,koliko je u dinarima 1600 dolara

Milane 99 posto ljudi zadovoljava i vraca ih nisu strogi kriterijumi, ne vracaju jedino one bas teske lenjivce a takvih skoro da i nema. Pre neki dan sam bio na lekarskom u bg i sreo kolege koji su mi jos u rusiji rekli : sad i vise nikada u sibir. Ali eto prvi su potrcali u rusiju. Ha ha Jbg slatki dolari. Samo je vazno biti jak u glavi i ne misliti mnogo na porodicu emocionalno, na Srbiju..

Odmah cu te demantovati KONJUKTIVITIS se tamo vrlo lako zaradi,to znas i ti,momentalno vracaju,uz terapiju posle tri dana mozes raditi ali niko to nece tako da dozvoli nego odmah kuci....:D

Pa racunaj sam. 30 dana puta 8 sati=240 sati pa sve to puta 4. 240x4=1600-1700 dolara,ali za dva meseca rada :D Tijana vam je to lepo napisala,ali ste vi tvrdoglavi i zelite da cujete samo ono sto umisljate. Procitajte njenu poruku jos jednom pa ce te shvatiti,a bice satnice jos manje,i 3 dolara. nema radnika u Srbiji pa traze radnike po Bosni.Raspitajte se malo pre nego sto se samo tripujete kako ce te zaradjivati brdo para a da malo radite. To je bilo do pre 2 godine,sad vise nije tako. Verujte u sta god hocete i ljutite se do mile volje ali ja sam vam napisao pravu cinjenicu kako je po sibiru. Tjumen je samo pocetak sibira. Sto ste blizi evropskom delu to vam je satnica manja,ali su vam ostali uslovi zivota bolji. Sto ste dublje u sibiru tu vam je satnica """"""nekima""""" a ne i svakome,nesto iznad 6 dolara,a uglavnom se krece oko 5 dolara+ ako ima neki procenat na uslove rada,kao npr,znam da je za Nps 0 50% na platu,Magadan-gradiliste Gok-Pavlik 20%,Nps 1,2 mislim da je 30%,N.Urengoj isto 20%,mislim,ja letos nisam imao povecanje,ali to povecanje ide od Oktombra meseca pa do februara ili marta,kako gde. Ne lozite se bre ljudi na neke velike satnice,od toga nema nista.Vi mislite da vas ja zajebavam,ali nisam ja napisao da je bolje evropski deo za 4-5$/h nego sibir za 4-5,5 $/h.Da li vam je bolje da spavate u stanu ili u kontenjeru? I jos jednu stvar da vam kazem....svi koji idu na turisticku ili biznis visu imace problema sto se tice odlaska u stolovaju (kuhinju). Ohrana trazi propusku,a ovi nasi iz Office nece dati,pa po nekad necete moci da udjete da jedete. Raspitajte se malo ;) Umesto sto samo pametujete da sve znate bolje malo i poslusajte starije. Lepo vam kazem,ja sam 8 godina radio po Sibiru,sve za Velestroj,i do pre dve godine se i lepo zaradjivalo i bilo je sve ok,a sad...vise ne. Toliko od mene,ko zeli da poslusa ok,ko ne zeli i ko misli da zna vise a ne zna,nek ide pa nek se uveri. Pozdrav ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back