mikica68
Zainteresovan član
- Poruka
- 272
Pa Milane pricam ti pricu to je ok sa tvoje strane imas iskustva ali sto cutis svo ovo vreme. Moj komsija je bio u Magadanu i radio na betonjari i bio je na toj -61 C doneo covek kuci odelo sto ga tamo dobio i nije tako kako ti pricas nego je ekstra odelo i nije mali broj itd. Ako ti se nesvidja tema obidji je ako ti neodgovara firma zaobidji je ovde se pise o iskustvima ljudi koji su bili i koji tek treba da odu tamo.Nekazem da je smestaj hotel sa 5 * niko to ni neocekuje da dobije. Ja jesam bio ne za ovu firmu i nisam bio u sibiru pa samim tim nemogu da kazem kako je tamo moja iskustva sam preneo koliko sam mogao.Ovde vise od pola vas ste neradnici. Cekate da vas pozovu a molite Boga da ne idete. Nije lepo u Sibiru,uopste,ali bar zato cutite i ne dramite kako jedva cekate da idete. Ipak je ovde bolje nego na -55-60. Ovaj Drinjaca jos uvek je na sajtu. Pa ides li ti covece uopste u Rusiju ili si operisan od Rusije? A sto se tice Sabete,moj vam je savet da ne idete bar ne pre marta meseca. Pola vas nema pojma kako izgeda sibir,samo prepricavate necije price a pojma nemate. Sabeta,nps-0,1,2,Gok-Pavlik,N.Urengoj,Jakutija,itd....to vam je pravo ledeno doba. A satnice i nisu nesto. Retko ko ima preko 6 dolara,a to je samo varka kako bi ste se opet vratili tamo. Ljudi rade na minus 55 za 5 dolara/h. A uslovi su uzasni,kako u spavaoni,tako na gradilistu,u kuhinji. Odela kad zaduzujete to kao da je pravljeno za kineze,sve mali brojevi,dugmici popucaju,cizme su takve da ako se pokvase gotove su. Nemate vi jos pojma sta je sibir. Mislite da idete tamo na 2-3 dana,pa ako vam se ne svidi ajd nazad.....aha,malo sutra nazad. Radicete tamo i bolesni,i gladni i smrznuti jer nazad nema.Ajde pa srecno vam bilo. Ja vam zelim sve najbolje,samo vi idite,a ja cu da se potrudim za neko blize mesto. Otvara se gradiliste u Sankt-Petersburgui u Krasnodaru,bice posla za naredne 2 godine,nemojte da se zaletite zbog pola dolara jer cete na kraju da zaradite bolest samo. Zamislite sobu od 12kvm,a u sobi 6 coveka,6 kreveta,a prostora toliko da ne mogu 2 coveka da se mimoilaze.Pogledajte na netu slike sa tih gradilista da vidite kakve su sobe,kakvi su kreveti. Od gredica i dasaka. Jel na takvom krevetu covek treba da spava nekoliko meseci????? Dalje da ne pricamo o situaciji u kakvim sam spavao i gde sam provodio vreme. Bio sam na najgorim gradilistima po Rusiji,od N.Urengoja do Magadana,zato i mogu da vam prenesem sva ova losa iskustva sa Velestrojem. Ako neko misli da je drugacije neka napise da nisam u pravu i neka napise razlog. A ja cu da vas uverim da sam napisao pravo stanje na tim gradilistima. Pozdrav.
Izvini ako sam te uvredio sa ovim mojim pisanjem ali imam pravo da iznesem moje misljenje koje je kontra od toga sto ti iznosis.A nadam se da ce me i drugi podrzati koji su isto tako pricali i prenosili svoja zapazanja iz RF i svi su hvalalili odela koja dobiju bar ako nista drugo.Eto toliko od mene Mama izvini morao sam