Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar san Svima Ja sam Novi Na forumu ovde :)))
Ja cu pisati umesto mog tate koji radi za firmu Velestroj u beogradu..
Zeleo bih da razmen neke informacije sa vama :)

Prvo sto cu vam reci da sam pre 6 meseci bio u tyumenu kao Zidar da radim. Radio sam mesec dana, potom sam se vratio kuci zato sto sam imao turisticku vizu. Posle povratka iz tjuena cekao sam sve do pre neki dan da mi se uradi radna viza i da dodbijem proglasenje iz Moskve. Pre neki dan me Je zvala sekretarica iz Velestroja da mi kaze da sam dobio radnu vizu i zeleni karton,i da se spremam da cu ici za 5- 10 dana ponovo u tymen. Danas me opet zove sekretarica iz Firme i govorimi da se spremam da putujem 23 za tymen Jos mi nije javila u koliko sati idem.
Ovo Su osnovne informacije koje sam hteo da vam javim, Da li vi imate mozda isto neke informacije ovako kao ja? I da li jos neko od vas ide za tyumen 23 sada u petak. PUNO POZDRAVA svima..! :D Inace zovem Se Miroslav (Mire).
Odgovorite mi :D

Прочитао сам текст.. и искрено,не знам да ли су ми јаднији ти који то доживљавају или коментари на самом сајту... То толико врви од глупости и полу истина и неистида,да је просто смешно..
Друже,како да туже фирму кад су у главном дошли преко под извођача,на лепу реч? Ја не верујем да је ико од таквих извукао свој новац..Дружина скупљена с конца и конопца... Не могу никако да докажу било шта...
Само ми није јасно,ако је све то тако... зашто седе тамо? Покупиш пинкле и дома... Без намере да било кога вређам,мислим да је то само један од доказа какви долазе овамо..
Ma nemogu oni da tuze nikoga u Srbiji i nemogu nista da urade u Rusiji jel nemaju papire nego su isli kao turisti. Ali moze ta firma da nedobije one famozne bodove ili kako vec ide oko konkurisanja za radne vize i mogu da im zabrane rad u Rusiji naravno ako ima volje. Ali znajuci kakva je tamo situacija i da para vrti gde burgija nece necudi me nista.Podizvodjac je ta ista firma samo ona ima i u Srbiji firmu a ovde ispostavu koja nije prijavljena. I vec je dosta islo ljudi preko njih i opet idu. Ovi sto su prosle godine pohapseni a doslji ove godine jesu isplaceni do zadnje pare to znam jer mi je prijatelj bio medju njima tj uhapsenima i pricao sam sa njim skoro svaki dan dok je bio u tom pritvoru ali i ovde u Srbiji kad sam se ja vratio tako da mi je on rekao da su do zadnje pare isplaceni svi. A to dali su a verujem da jesu skupljeni sa svih strana jbg otisli ljudi trbuhom za kruhom sta ces nemoze im se zameriti. A sede tamo jer nemaju kesa da se vrate nazad u Srbiju jer su otisli da zarade jer ovde nema leba narodski receno. MOj jedan prijatelj je sad u Moskvi otisao covek na turisticku vizu pre 6 meseci i zajebao ih nas covek nije im platio pokupio se i otisao ostavi ih na milost i nemilost gazda Rus neda im da idu kuci dok posao nezavrse placa im pomalo dao im stan i hranu i treba da sad u petak zavrse posao. Videcemo dali ce im platiti avio karte obecao je ali neverujem tako prolaze svi koji odu kao turisti da rade. Ja sam bio i znam kako im je i ja sam skoro isto prosao samo sto sam se ja na kraju snasao i vratio se u Srbiju platio sam avio kartu i sa milim bogom nazad i samom sebi rekao vise nikad bez papira.

- - - - - - - - - -

Nesko001 sretan put prijatelju i ja se vracam 15.02 naime dotle mi vazi viza

postovanje svima na forumu..nova sam ovde ali vec danima citam stranu po stranu nebi li nasao sto vise informacija. king05 je napisao da treba na NPS2. i ja sam bio na tom ljekarskom u petak,oko 30 nas je proslo i juce su me zvali i rakli za NPS2. i ako sam procitao 200 strana foruma sad mi se sve zbrkalo u glavi.navodno mi bih trebali praviti ugovor sa Velesstroj Moskva.ako neko ima iskustva i saznanja o tom gradilistu NPS2 po pitanju sinala i interneta itd. molio bih samo da me upute par na broj stranice na forumu ili neka ponovo napise.hvala svima na dosadasnjim informacijama. p.s.- kod svih nas 30-ak ljudi su bosanski pasosi

I moj muz je Sabetanac,cekamo vec nekoliko meseci,i kod nas je ista prica..... samo sto pre neki dan moj muz zvao u Velesstroj i rekli su mu ( ne ona gospođa) da trajace jos mesec , mesec i po dana i da neznaju nista konkretno....

Hvala vharaci nadamo se skorom odlasku ! Kada budete imali informacije od sina, javite nam ! Hvala unapred, pozzz

Evo odmah informacije. Juče ujutro mi javio da su propusnice stigle i da odlazi, međutim danas se opet javlja sa NPS2, da ipak nisu otišli, niko nije rekao zašto. Kaže da ih tamo ima dosta koji idu za Sabbetu. On sada svaku noć odlazi u betonaru, da vidi kako se radi, jer nikad nije radio taj posao. Kaže glupo mu, biti tamo, a ništa ne raditi, pa bar da vidi šta ga čeka dok konačno ode. Ne znam kakva je to politika, što dovedu ljude nedelju dana ranije, pa onda besposleni čekaju da idu dalje.

Evo odmah informacije. Juče ujutro mi javio da su propusnice stigle i da odlazi, međutim danas se opet javlja sa NPS2, da ipak nisu otišli, niko nije rekao zašto. Kaže da ih tamo ima dosta koji idu za Sabbetu. On sada svaku noć odlazi u betonaru, da vidi kako se radi, jer nikad nije radio taj posao. Kaže glupo mu, biti tamo, a ništa ne raditi, pa bar da vidi šta ga čeka dok konačno ode. Ne znam kakva je to politika, što dovedu ljude nedelju dana ranije, pa onda besposleni čekaju da idu dalje.

Ako budete odlazili na tu stranu ne zaboravite kupiti stikove za net, da ne ovisite o onima koji imaju. Kaže da se u Moskvi kupe za 1500rubalja sa tri meseca kredita za net.

E to koliko je tacno niko nezna u to sam siguran 100%:D

Pozdrav ja sam juce zvaoVelestroj nista konkretno nism dobio osim da proglasenja od pocetka nisu planirana za 18.10.2013,vec za novembar mesec,ljubazna teta se zacudila odakle mi to da su trebala da stignu u oktobru....ali sta je bilo,bilo je nebitno.....videce mo sada sam i ja optimista i mislim da ce stici.Inace Mikica se ne javlja uopste neznam da li je mozda neko kontaktirao njega od nas SABETANACA!!!!!!!!! :rtfm::rtfm::worth::worth::whistling::whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back