Mikice, stavar ti ovako stoji. Moj sin je išao iz Hrvatske. Ako ti je rođak u Hrvatskoj onda sigurno zna za portal za traženje poslova, a zove se "Posao.hr". Preko tog portala sin se javio na natječaj za operatera u betonari(negde polovinom osmog meseca).Za nekih petnaestak dana pozvan je na razgovor u Zagreb(na žalost ne mogu ti reći ime čoveka s kojim je razgovarao, jer ga nisam nisam zapamtila), odmah zatim, dve nedelje kasnije, je imao poziv sa sakrivenog broja s kog je zvala žena (po naglasku je shvatio da je poziv iz Srbije) s pitanjem dali je odlučio prihvatiti posao. Kako je odgovorio da prihvaća nakon toga se sve odvijalo relativni brzo, mail iz Rusije za slanje kopije putovnice, Odlazak u Zagreb u ambasadu po vizu i konačno avionska karta. Ono što je sigurno jest da u Hrvatskoj ne postoji Velesstroj Hrvatska, ni Rusija. Jedino što sam uspela naći, budući mu je laptop ostao kod kuće je mail adresa od pravnice, gđe Despot Ane, koja radi za Velesstroj (branka@nit-projekt.com). Čitajući Vaš forum shvatila sam da je njegov put do ovog posla bio puno brži, nego što je to kod vas, iako se njemu činilo da to sve dugo traje, ali je u stvari trajalo baš onoliko koliko su mu rekli, otprilike 2-3 meseca. Eto toliko od mene, ukoliko sam ikako mogla pomoći. Ako mogu još nčim pomoći biće mi jako drago, jer sam i ja prateći sve ono što vi pišete puno naučila kako spremiti sina na taj put. Pozdrav.