Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nasao sam temu sada jer se to desilo juce a jedan covek je cini mi se larson ili tako nesto vec postavio text o ovom slucaju od juce .problem je u tome sto je uopste dozvoljeno da se takve stvari desavaju i rade .oces da me ubedis da u srbiji niko iz sluzbi koji bi trebalo da zabrane takve stvari ne znaju o tim mogucnostima nista pa i dalje cute i pustaju da ljudi zarad prehranjivanja porodice idu na rad u inostranstvo i da im se desavaju ovakve stvari.a firma i pojedinci se bogate preko njihove kicme i onda te ostave na cedilu.ako meni sad stave zabranu ko ce mene zvati i uopste kako cu ja moci da radim u rusiji a obecano mi je sve regularno?meni i jos 300 ljudi ?i jis ko zna koliko koje ceka ista sudbina svaki dan ako opet ipaden policija

- - - - - - - - - -

ti si ili neka iz firme ili ko zna vec sta ?
bez razloga sve i jedan .neki u sobama,neki an gradilistu,cak i u kuhinji za vreme rucka inace u to vreme su upali su neki dobili batine

Au...eek:..:zcepanje:
Ja sam samo moderator ovog foruma i eto, posao mi je da brinem o informacijama i dezinformacijama, podizanju tenzije, svadjama itd.
Batine bez razloga......sa inostranim državljanima....čudno :eek:

sa tobom se teško može pričati jer si besan zbog postupka firme, s razlogom, kao što si opisao, ali šta je tu je.
Neću da te ubedjujem ni u šta, a još manje da je u redu da to firma radi, jer nije u redu. Ipak radi.I ti si tamo. Moraš doneti odluku kao i svih ostalih 300.
Samo kažem da NIKO odavde nije kriv već firma i da tu trebate ta pitanja da rešavate.
A larson znam šta je napisao, i ako je...trezveno i jasno kao i uvek bez svadjalačkog tona. I on je tamo.
I nije ovo prvi izveštaj o upadu....a ni poslednji.

Aj, nek ti je sa srećom :)

Ljudi... jako mi zao da tako nesto desava.. Nadati se da nece ponoviti - nevredi, mislim... Zakon je - zakon i tu nista ne moze se. Resenje je - ne rad nacrno, a legalni rad. Mislim da firma radi na tome , al koliko vidim, ne uspevaju i rizikuju... to je vama poslovni sahmat - daju lovca, da bi spasiti kraljicu... nazalost zasada tako.. :(

Au...eek:..:zcepanje:
Ja sam samo moderator ovog foruma i eto, posao mi je da brinem o informacijama i dezinformacijama, podizanju tenzije, svadjama itd.
Batine bez razloga......sa inostranim državljanima....čudno :eek:

sa tobom se teško može pričati jer si besan zbog postupka firme, s razlogom, kao što si opisao, ali šta je tu je.
Neću da te ubedjujem ni u šta, a još manje da je u redu da to firma radi, jer nije u redu. Ipak radi.I ti si tamo. Moraš doneti odluku kao i svih ostalih 300.
Samo kažem da NIKO odavde nije kriv već firma i da tu trebate ta pitanja da rešavate.
A larson znam šta je napisao, i ako je...trezveno i jasno kao i uvek bez svadjalačkog tona. I on je tamo.
I nije ovo prvi izveštaj o upadu....a ni poslednji.

Aj, nek ti je sa srećom :)

dobro moderator,nisam pogledao

nije da se ne moze pricati nego sta god napisem ponasas se kao da sam ja izmislio i da lazem .eto neka taj larson koji kako kazes trezveno i jasno i uvek bez svadjalackog tona i koji je ovde kaze jesam li ja bilo sta slagao ,izmislio ili sta god vec...ako je ovde zna sve ovo i moze samo da potvrdi ako oce istinu da kaze.

hvala za to sa srecom :)

Istina je da su juce 10.08.2013god ruska imigraciona policija i specijalci upali na gradilista i smestaj velesstroja u tjumenu i tom prilikom je privedeno skoro 300 nasih radnika u ruski kazamat.da dodam da nisam prisustvao tom dogadjaju srecom ali da ima ljudi koji mogu posvedociti da je par ljudi dobilo batine od specijalaca a uzbecima jadna majka rodjena

Citam sve ovo pa sam sada u VELIKOJ dilemi sta da radim.
Zvali me iz Velestroja pre 3 dana sa ponudom da idem u Tjumen 1+1 (presk Kazakstan) stim da rade papire na 3 meseca.
Naravno ja pristo.
STA SAD DA RADIM ???????
:dash::dash::dash::sad2::sad2::sad2::eek::eek::eek:

Citam sve ovo pa sam sada u VELIKOJ dilemi sta da radim.
Zvali me iz Velestroja pre 3 dana sa ponudom da idem u Tjumen 1+1 (presk Kazakstan) stim da rade papire na 3 meseca.
Naravno ja pristo.
STA SAD DA RADIM ???????
:dash::dash::dash::sad2::sad2::sad2::eek::eek::eek:
Idi ne moj posle da se kajes!

- - - - - - - - - -

Ljudi... jako mi zao da tako nesto desava.. Nadati se da nece ponoviti - nevredi, mislim... Zakon je - zakon i tu nista ne moze se. Resenje je - ne rad nacrno, a legalni rad. Mislim da firma radi na tome , al koliko vidim, ne uspevaju i rizikuju... to je vama poslovni sahmat - daju lovca, da bi spasiti kraljicu... nazalost zasada tako.. :([/QUOTE Bas tako. Ne ponovilo se!

stvar u tome da migraciona i dalje raditi svoj posao. Ustvari i ranije to radila, al ne bilo tako zestoko, bar ja nism cula za takvo ponasanje, kad u pitanju radnike Hopexa ili Velesstroja, zato sam i mislila da kako god da je - sefovi iz firme sredjuju te stvari dobro. Cak skoro desilo se da u Moskvi bila zadrzana grupa ljudi iz Velesstroja - smestili njih u hotel i zili tamo 15 dana dok resavali taj problem. Prvo hrane falilo, a posle i hrane na zahtev dobili vise :)))
Naj bitnije je da se sve dobro zavrsi, i da se ne ponovi ovakav incident!

Radnik
Evo moram nesto da podelim sa vama,dogodilomise nesto sto nisam mislio da moze da mi se dogodi.Radim u Velestroj Beograd-u Ruskoj federaciji,u gradu Tjumen ujavjen sam u srbiji plata malo kasni ali nije opasno tri obroka obezbedjeno i stan u barakama znaci nije luksuz ali da se izdrzati.E sad samo ima jedan problem dosao sam na turisticku vizu koja vazi 25 radnih dana,posle 20 dana sef kaze ajde napravi jedan presek nije to nista ti si turista nista ti nece biti a i sta ti je 25 dana ako ne ides na presek skinice ti satnicu na 4 $ a mozda i nize pa onda nisi nista zaradio.Normalno pola nas pristane oni koji nisu pristali stvarnosu tako prosli da su im skinili satnice(inace presek vam je da predjede preko najblize granice kazahstan i vratitese) ja sam napravio 4 preseka tako da sam tu sad vec punih 4 meseca i sta se dogodilo juce 10/08/2013 u 13 dosla pogranicna policija i pohapsila otprilike 250 nasih judi i normalno sefovi jos uvek pricaju da se ne bojimo da je to sasvim normalno obican rutinski razgovor kojice da traje sat dva.kad je stigla ovdasnja zandarmerija i isterali nas kao najgore teroriste sutali udsatiarali pendrecima itd ali toje samo greska tako su nam rekli.E onda nas drzali u dvoriste jedno 3 sata koga kakosu nasli mene licno samo u dolnji ves,posto nasa imigraciona sluzba nije nasla za shodno da iznese nase putne isprave za 3 sata spakovali nas u autobuse kao nekad znate jevreje i transport u lokalnu stanicu pogranicne policije tamosmo opet poredjani kao u logoru pred strejanje u kolonu po dva glava dole ruke pored tela.Dali otiske svih prstiju citave ruke i uslikani u profilu i anfas sa brojem pored lica bas kao u filmovima o mafijasima.Posto su u medjuvremeno stizali nasi pasosi vozili su nas u grad u imigracionu sluzbu da damo izjave i potpisemo iste plus izjavu da su nas obavestili da radimo na crno i da u slucaju da nastavimo isto mozemo biti kaznjeni od 100-do1000 $ plus zabranu ulaska u rusku federaciju od 3 do 5 godina i automatcki momentalnu deportaciju i zavrsilsmo 12/08/2013 u 13 sati i toje za nase direktore jedan normalan postupak savim normalan i jos i neplacen dan posto sami smo krivi sto su nas pohapsili.Toliko od mene o ovoj dicnoj i velikoj firmi Velestroj beograd iliti bivsi Hopex internacional. M.Z

Hmmm.Hocu da se izvinem ljudima koji su direktni ucesnici ovog dogadjaja,za danasnji post.Izgleda da je druga stvar u pitanju.Ja sam samo poucen dosadasnjim iskustvom ono i napisao.Ali me muci jedno pitanje.Da li je iko osim mneprijatnih scena stvarno dobio i kaznu deportacije ili da plati novcanu kaznu?Ne mislim na pretnje vec na realizaciju.

Radnik
Evo moram nesto da podelim sa vama,dogodilomise nesto sto nisam mislio da moze da mi se dogodi.Radim u Velestroj Beograd-u Ruskoj federaciji,u gradu Tjumen ujavjen sam u srbiji plata malo kasni ali nije opasno tri obroka obezbedjeno i stan u barakama znaci nije luksuz ali da se izdrzati.E sad samo ima jedan problem dosao sam na turisticku vizu koja vazi 25 radnih dana,posle 20 dana sef kaze ajde napravi jedan presek nije to nista ti si turista nista ti nece biti a i sta ti je 25 dana ako ne ides na presek skinice ti satnicu na 4 $ a mozda i nize pa onda nisi nista zaradio.Normalno pola nas pristane oni koji nisu pristali stvarnosu tako prosli da su im skinili satnice(inace presek vam je da predjede preko najblize granice kazahstan i vratitese) ja sam napravio 4 preseka tako da sam tu sad vec punih 4 meseca i sta se dogodilo juce 10/08/2013 u 13 dosla pogranicna policija i pohapsila otprilike 250 nasih judi i normalno sefovi jos uvek pricaju da se ne bojimo da je to sasvim normalno obican rutinski razgovor kojice da traje sat dva.kad je stigla ovdasnja zandarmerija i isterali nas kao najgore teroriste sutali udsatiarali pendrecima itd ali toje samo greska tako su nam rekli.E onda nas drzali u dvoriste jedno 3 sata koga kakosu nasli mene licno samo u dolnji ves,posto nasa imigraciona sluzba nije nasla za shodno da iznese nase putne isprave za 3 sata spakovali nas u autobuse kao nekad znate jevreje i transport u lokalnu stanicu pogranicne policije tamosmo opet poredjani kao u logoru pred strejanje u kolonu po dva glava dole ruke pored tela.Dali otiske svih prstiju citave ruke i uslikani u profilu i anfas sa brojem pored lica bas kao u filmovima o mafijasima.Posto su u medjuvremeno stizali nasi pasosi vozili su nas u grad u imigracionu sluzbu da damo izjave i potpisemo iste plus izjavu da su nas obavestili da radimo na crno i da u slucaju da nastavimo isto mozemo biti kaznjeni od 100-do1000 $ plus zabranu ulaska u rusku federaciju od 3 do 5 godina i automatcki momentalnu deportaciju i zavrsilsmo 12/08/2013 u 13 sati i toje za nase direktore jedan normalan postupak savim normalan i jos i neplacen dan posto sami smo krivi sto su nas pohapsili.Toliko od mene o ovoj dicnoj i velikoj firmi Velestroj beograd iliti bivsi Hopex internacional. M.Z

Izvini ali ja uopšte nisam razumela ništa.Spominješ pograničnu policiju a bio si u donjem vešu,koja naša imigraciona služba,sutra je 12.08 2013....Pojasni malo.

Radnik

žensko u Tjumenu?

Izvini ali ja uopšte nisam razumela ništa.Spominješ pograničnu policiju a bio si u donjem vešu,koja naša imigraciona služba,sutra je 12.08 2013....Pojasni malo.

Bravo! ))) Aj nek se javi neko ko je razumeo?!
Da neko ne pomisli da vredjam,.....salje li ta firma nekog pismenog na svoja gradilista?
Ovih par ljudi koji su pisali u vezi incindenta kao da su pisali u trenutku hapsenja... konfuzno do maksimuma...
Pretpostavljam sta se desilo... Presek granice nije problem,to moze da se radi ... da kazem neograniceno.. 30 dana.. Ali nemas pravo da RADIS! Problem je sto ih je Federalna Migraciona Sluzba nahvatala u radnickim barakama.. Sto je fakticki isto kao da su ih zatekli na poslu...
Jad i beda u vremena krizna...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back