Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tacno je to sve ,ali zasto se onda ljudima to ne kaze kad treba da rade te preseke nego sve je to u redu mozete ici 100 puta bez problema ...pa ti onda kao nama uvale papire da potpises da si sve na svoju ruku radio i samovoljno ,da ti je 4 lista papira koje si potpisao na ruskom jeziko prevedeno i receno ti sta potpisujes i ako o tome nema ni reci vec samo potpisuj?
drugo dok smo se mi vracali na gradiliste tj u sobe posle 18-24 sata torture druge grupe su se vracale iz kazahstane a nove pripremala za taj isti presek za koji smo mi pohapseni
iz razloga sto se ovde preti ljudima da ako odbiju kazahstan da nece biti pozivani vise na rad u rusiju

Ne razumem ovde postavljeno to pitanje. Niti te iko odavde sa teme tera da potpisuješ, niti da ideš, niti je pisao ugovor.
To je stvar firme i zaista je izlišno da ovde o tome raspravljamo zašto je neko potpisao nepreveden ugovor na ruskom, zašto vam nije rečeno za eventualne preseke itd.
Koliko sam shvatila, ti si sada tamo a ovo ti je tek treća poruka na temi. Da li si čitao i pre odlaska ovu temu i gde si do sada jer se o ovome pisalo i znalo se. Čak i ja koja nemam veze sa ovim poslom i Rusijom sam shvatila da preseci postoje, da se prave kad za to postoji potreba, pred istek te turističke vize valjda, i da su svakako podložni rizicima opet, kako se steknu uslovi na samom terenu. Neke grupe prodju bez problema, neke imaju problem. Vi u svakom slučaju možete odbiti presek i vratiti se za Srbiju.

Poslednja izmena:
Ne tripujem ja nista! Moj muz je TAMO! I sve je video sta se desilo! Ne krivim ja firmu nego mislim da to nije dobro organizovano. Ja mislim da bi svi nasi radnici trebali da budu bezbedni! Dosta je muka sto moras da idem u tudju zemlju da radis i onda jos i vo moras da dozivljavas!

o čemu ti pričaš?
Citiiraj onaj post na koji se odnosi tvoj odgovor inače nemamo pojma o čemu pričaš i kome se konkretno obraćaš

- - - - - - - - - -

Istina je da su juce 10.08.2013god ruska imigraciona policija i specijalci upali na gradilista i smestaj velesstroja u tjumenu i tom prilikom je privedeno skoro 300 nasih radnika u ruski kazamat.da dodam da nisam prisustvao tom dogadjaju srecom ali da ima ljudi koji mogu posvedociti da je par ljudi dobilo batine od specijalaca a uzbecima jadna majka rodjena

Dobar dan i tebi novopridošli iz Rusije.
Druga poruka i odmah ovakva, svedočanstvo.......gde si do sad bio, kad si otišao, koja struka, preko koga si otišao?

Ok. Ja se izvinjavam sto je ovoliko istih poruka od mene stiglo, nova sam i tek se upoznajem sa radom foruma, ucinilo mi se da ne salje poruke, pa sam zbog toga vise puta slala, ali sada je sve ok.

Sto se teme tice, ukoliko bilo ko, bilo sta zna, neka javi, i hvala vam.

Ne razumem ovde postavljeno to pitanje. Niti te iko odavde sa teme tera da potpisuješ, niti da ideš, niti je pisao ugovor.
To je stvar firme i zaista je izlišno da ovde o tome raspravljamo zašto je neko potpisao nepreveden ugovor na ruskom, zašto vam nije rečeno za eventualne preseke itd.
Koliko sam shvatila, ti si sada tamo a ovo ti je tek treća poruka na temi. Da li si čitao i pre odlaska ovu temu i gde si do sada jer se o ovome pisalo i znalo se. Čak i ja koja nemam veze sa ovim poslom i Rusijom sam shvatila da preseci postoje, da se prave kad za to postoji potreba, pred istek te turističke vize valjda, i da su svakako podložni rizicima opet, kako se steknu uslovi na samom terenu. Neke grupe prodju bez problema, neke imaju problem. Vi u svakom slučaju možete odbiti presek i vratiti se za Srbiju.

Apsolutno si u pravu, isto tako svako moze odbiti da turisticki ode na rad u RF ili bilo koju drugu zemlju, jer ne moze niko da me ubedi ko je otisao da nije znao da ide da radi na crno.

Apsolutno si u pravu, isto tako svako moze odbiti da turisticki ode na rad u RF ili bilo koju drugu zemlju, jer ne moze niko da me ubedi ko je otisao da nije znao da ide da radi na crno.

To je ok,odbijes.Ne moze te niko terati silom da prihvatis. Ne mislim bukvalno na tebe,evo npr. mene pozovu,kazu mi da idem turisticki,ja im kazem hvala ali ne zelim da radim na crno da ne bih nepotrebno stvarao sebi probleme,i sta onda....?! Da li ce me vise pozvati ikada iz firme Velestroj? Mislim da ovaj problem svakoga od nas pecka i da svi isto razmisljamo. Sta ako odbijem da odem turisticki....sva ta nada,iscekivanje,nerviranja itd,propadne.

Poslednja izmena:
To je ok,odbijes.Ne moze te niko terati silom da prihvatis. Ne mislim bukvalno na tebe,evo npr. mene pozovu,kazu mi da idem turisticki,ja im kazem hvala ali ne zelim da radim na crno da ne bih nepotrebno stvarao sebi probleme,i sta onda....?! Da li ce me vise pozvati ikada iz firme velestroj? Mislim da ovaj problem svakoga od nas pecka i da svi isto razmisljamo. Sta ako odbijem da odem turisticki....sva da nada,iscekivanje,nerviranja itd,propadne.

Naravno da te nece pozvati! Nas prijatelj je tako prosao ako odbijes nema vise sanse da ides!

Na kraju ispadne izem ja to sve
pa ne idem da budem hapsen vec spasen.
kakav preokret.[/QUO Pa to :)

Ispod svakog posta, sa desne strane piše

- izmeni poruku (tu možeš ući u svoju već napisanu poruku i izmeniti je.pa onda snimi
- odgovorite /tu samo možeš napisati svoj post pa pošalji
- Odgovorite sa citato (klikneš na to u onom postu koji želiš da citiraš tj. kome želiš da odgovoriš direktno, otvopri se polje sa citatom njegove poruke ispod koga ti ispišeš svoju i na pošalji brz odgovor)

:)

Naravno da te nece pozvati! Nas prijatelj je tako prosao ako odbijes nema vise sanse da ides!

Jasno mi je da je tako. Ja imam nekoliko prijatelja koji su prvi put isli na mesec ipo dana,sva sreca pa nisu imali takvo iskustvo,ili nisu zeleli da mi kazu,ali svakog narednog puta idu na 6 meseci sa kompletnim papirima i radnom dozvolom.E sad,sta je tu najbolje...rizikovati da ides pa kako ti Bog pomogne ili ne otici pa se nadati da ce te pozvati da ides sa radnom dozvolom,a jasno ti je da ako odbijes mozes da se oprostis od firme.

Jasno mi je da je tako. Ja imam nekoliko prijatelja koji su prvi put isli na mesec ipo dana,sva sreca pa nisu imali takvo iskustvo,ili nisu zeleli da mi kazu,ali svakog narednog puta idu na 6 meseci sa kompletnim papirima i radnom dozvolom.E sad,sta je tu najbolje...rizikovati da ides pa kako ti Bog pomogne ili ne otici pa se nadati da ce te pozvati da ides sa radnom dozvolom,a jasno ti je da ako odbijes mozes da se oprostis od firme.

Pa tako nekako ispada. Posle izgleda idu sa papirima....to mu dodje valjda kao "naš si, pouzdan" A sad, da si ti šef tamo, neko ko odlučuje, od hiljade radnika koji se jave, kog radnika bi pozvao....onog koji je spreman da rizikuje, da zagrize jer mora, pouzdan u radu, ne pravi probleme ni jedne vrste ili onog ko ti u startu odbije posao.
Ne kažem da tako treba, samo se kao neko koje na ovoj temi a neutralan je, stavljam i u jednu i u drugu poziciju, jer i Velestroj ganjaju rokovi i njihovi šefovi
Zato svako donosi sam odluku, ako mu ponude. Svi smo različiti i neko će prihvatiti a neko ne iz raznih razloga.

Poslednja izmena:
Pa tako nekako ispada. Posle izgleda idu sa papirima....to mu dodje valjda kao "naš si, pouzdan" A sad, da si ti šef tamo, neko ko odlučuje, od hiljade radnika koji se jave, kog radnika bi pozvao....onog koji je spreman da rizikuje, da zagrize jer mora, pouzdan u radu, ne pravi probleme ni jedne vrste ili onog ko ti u startu odbije posao.
Ne kažem da tako treba, samo se kao neko koje na ovoj temi a neutralan je, stavljam i u jednu i u drugu poziciju, jer i Velestroj ganjaju rokovi i njihovi šefovi
Zato svako donosi sam odluku, ako mu ponude. Svi smo različiti i neko će prihvatiti a neko ne iz raznih razloga.
Jeste,tako je.To si u pravu. Naravno da vise prednosti imaju ti sto nikada ne odbijaju posao. U svakom poslu postoji red,rad i disciplina,ili u prevodu...cuti i radi :)

Nisam ja nista utripovala! Moj muz je tamo bio i sve je video. Nema potrebe za takvim recima! Nebi sirila lazi sigurno.

Ljutnjom se ne rešava ništa :)
Centr je inače ruskinja, i mnogo je pomogla mnogima odavde, ali njen srpski je nekad zbunjujuć stvarno :lol:
htela je da kaže.....desilo se......svuda se dešava gde je na gomili toliko muških s koca i konopca i pripadnika raznih naroda .ono što sam ti i ja rekla u pp :)

niko me ne tera to kazes ?ugovor sam potpisoa u srbiji na 6 meseci sa tanim datumo od kad dio kad ...dobio sam vizu na 2 meseca i recno mi je da ce u ta dva meseca papiri za nastavak biti odradjeni i produzeni.to na ruskom sto sam potpisao nije ugovor vec protokol za prekrsaj koji je napravljen i potpisao sam ga ja i svih 300 i nesto ljudi koji su uhapseni.da se tebi stavi na vagu potpisi i ides kuci bez navodno posledica sa jedne strane a sa druge
prvo ne znas sta te ceka drugo u stranoj si zemlji bez ikakave podrske ,uhapsen ,mogu da te drze u pritvoru ko zna koliko da te biju ,da platis kaznu da dobijes zabranu,,,sta bi ti potpisala?a pri tom stoji iz firem covek pored teeb koji nece da ti kaze sta potpisujes nego ti kaze potpisuj.klasicno navlacenje i pranje ruku od radnika ...TO STO MI JE TRECA PORUKA NEMA NIKAKVE VEZE JER ME PRE TOGA NIJE ZANIMALO OVO JER SAM VEROVAO LJUDIMA IZ FIRME NA OBECANJA I DOGOVORE.to sa odbijanjem preseka moze da se uradi al;i kao sto sam rekao uz pretnju da vise neces piti pozivan na rad a niko ne spominje da ako odes na presek da moze da ti se desi nesto kao nama sinoc.znaci oni svezno te teraju na prekrsaj a kad dodje do problema firma nema veze sa tim

ne-ne, ja naravno ne optuzujem tebe u sirenju lazi, taman posla :) Nisam ni koristila takve reci, samo sam pomislila da preuvelicavas, figurativno izrazavas se - to je to.
Samo izbijane zuba, lomljenje ruka - to je krivicno delo, ako oni tako nesto uradili... Zgrozena sam!
Nisam ja nista utripovala! Moj muz je tamo bio i sve je video. Nema potrebe za takvim recima! Nebi sirila lazi sigurno.

niko me ne tera to kazes ?ugovor sam potpisoa u srbiji na 6 meseci sa tanim datumo od kad dio kad ...dobio sam vizu na 2 meseca i recno mi je da ce u ta dva meseca papiri za nastavak biti odradjeni i produzeni.to na ruskom sto sam potpisao nije ugovor vec protokol za prekrsaj koji je napravljen i potpisao sam ga ja i svih 300 i nesto ljudi koji su uhapseni.da se tebi stavi na vagu potpisi i ides kuci bez navodno posledica sa jedne strane a sa druge
prvo ne znas sta te ceka drugo u stranoj si zemlji bez ikakave podrske ,uhapsen ,mogu da te drze u pritvoru ko zna koliko da te biju ,da platis kaznu da dobijes zabranu,,,sta bi ti potpisala?a pri tom stoji iz firem covek pored teeb koji nece da ti kaze sta potpisujes nego ti kaze potpisuj.klasicno navlacenje i pranje ruku od radnika ...TO STO MI JE TRECA PORUKA NEMA NIKAKVE VEZE JER ME PRE TOGA NIJE ZANIMALO OVO JER SAM VEROVAO LJUDIMA IZ FIRME NA OBECANJA I DOGOVORE.to sa odbijanjem preseka moze da se uradi al;i kao sto sam rekao uz pretnju da vise neces piti pozivan na rad a niko ne spominje da ako odes na presek da moze da ti se desi nesto kao nama sinoc.znaci oni svezno te teraju na prekrsaj a kad dodje do problema firma nema veze sa tim

Pa kud nadje ovu temu sad baš?

Ama ne kažem ja da se to ne radi, ali to je firmina politika. i svak donosi odluku za sebe ako i kada do toga dodje. Da si čitao ranije znao bi da je moguće da se tako nešto desi.
Pored toga, vi izmedju sebe pričate, mnogi se znaju i od ranije. Nemoguće da niste znali ama baš ništa o rizicima preseka i eventualnim upadima na gradilišta.

Pa kud nadje ovu temu sad baš?

Ama ne kažem ja da se to ne radi, ali to je firmina politika. i svak donosi odluku za sebe ako i kada do toga dodje. Da si čitao ranije znao bi da je moguće da se tako nešto desi.

nasao sam temu sada jer se to desilo juce a jedan covek je cini mi se larson ili tako nesto vec postavio text o ovom slucaju od juce .problem je u tome sto je uopste dozvoljeno da se takve stvari desavaju i rade .oces da me ubedis da u srbiji niko iz sluzbi koji bi trebalo da zabrane takve stvari ne znaju o tim mogucnostima nista pa i dalje cute i pustaju da ljudi zarad prehranjivanja porodice idu na rad u inostranstvo i da im se desavaju ovakve stvari.a firma i pojedinci se bogate preko njihove kicme i onda te ostave na cedilu.ako meni sad stave zabranu ko ce mene zvati i uopste kako cu ja moci da radim u rusiji a obecano mi je sve regularno?meni i jos 300 ljudi ?i jis ko zna koliko koje ceka ista sudbina svaki dan ako opet ipaden policija

- - - - - - - - - -

nedovoljna informacija......zašto su prebijeni?

ti si ili neka iz firme ili ko zna vec sta ?
bez razloga sve i jedan .neki u sobama,neki an gradilistu,cak i u kuhinji za vreme rucka inace u to vreme su upali su neki dobili batine

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back