Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta je ovo ljudi moji? pita njegos sta se desava sa vama,a ovde opste rasulo.

kakvo rasulo? :eek:
Stanje je sada redovno. Neki ljudi zalutaju, pa im se pokaže put da se ne pate, greota je. Dešavalao se i pre, a i dalje će.
Pozdravi ga puno i nek se ne brine....svi su tu :)

- - - - - - - - - -

Pazi,gledaj optimisticki.Toliko livada,aerodroma i stadiona gde mozes voziti.A i to crveno,samo zbunjuju narod s tim.TReba ukinuti semafore.Pokrecem peticiju.Verujem da ces ti prva potpisati.;)

aaaaa jok. Ja odavno nemam ništa sa semaforima, ič ih ne gledam....uživam u vožnji :lol:
Ti bi bre da mi uskratiš i tu jedinu privilegiju da budem vožena :eek:

Ja zva sad,i javila se jedna fina g-dja. Sve vas pozdravlja,rekla da se ne brinete,svi cete stici na red...za Rusiju :)
Ako zovete na 6555-979 naravno da ih necete dobiti,kad radnica sedi u dvoristu sa majstorima i pije kafu od jutros. Ja sam vam prosle nedelje obecao da cu da se raspitam kod kolege koji je dosao pre 20-tak dana. Bio je u Tjumen,kao poslovodja,mesecna zarada mu je 210 hilj. din. mesecno. Tamo je sve ok,ne zali se ni na sta. Sredio dokumentaciju da ponovo ide,ceka poziv za rad na 6 meseci. Nisam vise nista pitao jer se zurio a i ja sam ovih dana malo u guzvi. Toliko od mene.Pozz
I da,ima neka ponuda za drugu drzavu,ne znam smem li da pisem o tome jer ovde vidim da se pise samo o Rusiji,inace tamo su plate od oko 5.000 American Dolars :) I tako,mislim nemoj se ljutite,posao je zajebalo vek ;)

Brate naravno da ne smes,posalji info na pp.Sledi nagrada.Gajba bezalkoholnog piva.Pa ako ona sedi napolju na koji si ti broj dobio onu sto je unutra?ako neko ima volje nek pise o informacijama koje se ticu zelenog kartona.Jesu resili taj propblem i da li je krenulo prakticno.Vise za ljude koji su na terenu.Hvala.

Ko je napisao ovo za rusku muriju, skroz je u pravu. Neverovatno je koliko su korumpirani. A posto najcesce nemamo bas sve uredne papire, za vreme rada u Rusiji, nekada se par stotina rubalja mora potrositi i neplanski. Druga je stvar ako imas sve regularno, cak i da napravis neki hajde da kazem bezazleni prekrsaj, onda lepo zamolis da te ovdedu u stanicu. Mora ti izdati priznanicu po kojoj ces uplatiti za taj prekrsaj, a iznos ce biti mnogo manji od onoga sto ti traze na licu mesta.

Da vam objasnim nesto,vidim da pisete sve sto je neko cuo ili prepricavao. Sto se tice zelenog kartona na tome se jos uvek radi,i to nece dobiti svako da vam bude jasno. Sto se tice priglasenja da vam i to objasnim jer svi ste o tome pisali ali pogresno. Priglasenje se ne dobija na 3 meseca ili manje,vec ne manje od 3 meseca,tako da to sto svi mislite da vam je proslo mesec-dva pa cete ostati samo mesec dana tamo ili manje to je zato sto ne zadovoljavate njihove kriterijume ili jednostvavno toliko im trebate. A sto se tice broja na kome ja zovem,o tome vam necu reci jer vam taj broj ne mogu dati pa nemojte ni insistirati. A kad vec se o drugom poslu ne sme pisati onda zaboravite i da sam napomenuo taj posao.Hteo sam da pomognem ali ako su takva pravila onda neka bude. Pozdrav za sve.

Pozdrav procitao sam vas komentar pa me intresuje ovo u vezi zelenog kartona na tome se jos uvek radi,i to nece dobiti svako.

Druze,upravo tako. Zeleni karton nece i ne moze da dobije svako.Ja sam danas razgovarao sa nekim iz firme u vezi tog kartona pa mi je detaljno objasnjeno,tako da nema potrebe ja vama da objasnim jer i da shvatite bice vam jos teze. Tako da,moze vecina ovde da ne misle na taj karton. Pozz

Ajde navikli smo mi na sve i svasta..pricaj u cemu je "fora"....mozda nekome i pomognes..... :D

Da vam objasnim nesto,vidim da pisete sve sto je neko cuo ili prepricavao. Sto se tice zelenog kartona na tome se jos uvek radi,i to nece dobiti svako da vam bude jasno.
Добро али постоји могућност да се добије зелени картон? Који су услови да би неко добио зелени картон и радну на годину дана?

Priglasenje se ne dobija na 3 meseca ili manje,vec ne manje od 3 meseca,tako da to sto svi mislite da vam je proslo mesec-dva pa cete ostati samo mesec dana tamo ili manje to je zato sto ne zadovoljavate njihove kriterijume
Не могу се ни карте увек купити на време па док се купе.. људи оду и раде мање, није само у питању критеријум.

Druze,upravo tako. Zeleni karton nece i ne moze da dobije svako.Ja sam danas razgovarao sa nekim iz firme u vezi tog kartona pa mi je detaljno objasnjeno,tako da nema potrebe ja vama da objasnim jer i da shvatite bice vam jos teze. Tako da,moze vecina ovde da ne misle na taj karton. Pozz

Pozdrav svima naročito žemskom delu :cao:.Dugo se nisam javljala ali zato pomno pratim dešavanja.E sad, ovaj deo oko rekla kazala ne pije vodu zato što većina od nas ima nekog u RF ili su tamo bili pa samo prenosimo iskustva.Druga stvar je ako imaš informaciju koja može da pomogne većini bilo bi fer da je podeliš sa nama a ne da se brineš za naše mentalno stanje nakon primljene informacije,prošli smo mnogo toga zajedno i dobrih i loših stvari pre tebe.Bilo bi fer da kažeš šta imaš a ne da pišeš o puzdanim izvorima i brojevima telefona do kojih mi ne možemo doći.A ko imaš nešto kaži ili nemoj da spominješ uopšte.
Pozzz

Bravo!
Pozdrav svima naročito žemskom delu :cao:.Dugo se nisam javljala ali zato pomno pratim dešavanja.E sad, ovaj deo oko rekla kazala ne pije vodu zato što većina od nas ima nekog u RF ili su tamo bili pa samo prenosimo iskustva.Druga stvar je ako imaš informaciju koja može da pomogne većini bilo bi fer da je podeliš sa nama a ne da se brineš za naše mentalno stanje nakon primljene informacije,prošli smo mnogo toga zajedno i dobrih i loših stvari pre tebe.Bilo bi fer da kažeš šta imaš a ne da pišeš o puzdanim izvorima i brojevima telefona do kojih mi ne možemo doći.A ko imaš nešto kaži ili nemoj da spominješ uopšte.
Pozzz

Iskreno mislim da smo mi jedini na ovom uvrnutom internetu koji smo uspeli da razvijemo ovakav odnos u jednoj jako ozbiljnoj temi...Pa sta sve nismo prosli zajedno,koliko je samo ovde zivota isprepletano,koliko je informacija podeljeno,iskustava i koliko je samo novih prijateljstva rodjeno iz ove teme....a ako cemo iskreno sve se vrti oko jedne firme..a to je VELESSTROJ.....hteli mi to ili ne mi smo Velesstroju odlicna reklama,jer cim se u googlu ukuca posao u Rusiji ili nesto slicno "ispadne" ova nasa vec cuvena prepiska....I naravno da ce se pojaviti "krtica" iz ko zna koje suparnicke firme da rastera nas forumase,da nas sve isposvadja i da se tema jednostavno ugasi....Nemojte da padate na provokacije i da se upustate u nepotrebne konverzacije sa totalno nebitnim ljudima...jednostavno na ignor i cao.....I zato trebamo da nastavimokao i do sad da kuckamo,da razmenjujemo informacije,pletemo carape i da se povremeno malo i opustimo na ovim stranicama....jer ovo smo mi...Mozda sam ja "samo" zena radnika Velesstroja,ali putem ovih stranica i kroz sve informacije koje sam ja iskuckala i ja sam na neki cudan nacin postala deo te firme sa svim zenama koje ovde kuckaju ravnopravno sa vama nasim dragim drugarima...I da lepo je sto nas 99% muskog dela postuje kao zene njihovih kolega...za one ostale nemam komentara....Izvinite na opsirnom postu...jednostavno morala sam neke stvari da napisem....Pozzz

Svaka cast Jelena ti si najhrabrija od svih zena jedino si se ti suprostavila surovom Milanu 013 a ostale su se povukle.
A i mama je tu.

Moj muz imao zeleni karton i to 2 puta, jer prvi put bio u Rusiji 7 meseci, a drugi put - 5 ili 6 meseci. Zato sada ga niko ne zove punih 5 meseci. I sta sad tu ima tajanstvenog u dobijanju tog kartona, kakva zakonomernost ili pravilo? Ne mogu da shvatim?

Druze ako ti firma uradi priglasenje ono vazi 75 dana kada dodjes u Rusiju da radis u roku od 15 dana ides tamo na lekarski ako prodjes lekarski tamo radna dozvola i zeleni karton se dobijaju u roku od mesec dana veruj mi proso sam kroz 4 firmu u Rusiji i znam kako ide.Ovo sto ti pises su ciste gluposti stvarno nema logike da firma uradi priglasenje a da ne radi zeleni karton.

Шта је зелени картон и какве везе он има са радном визом? Јел зелени картон дозвола за рад у Русији на годину дана? Можеш ли имати зелени картон а да немаш радну визу..

Mislim, da je to kao dozvola za boravak u drzavi zbog posla. Verovatno ima isto dozvola za boravak u drzavi po drugom osnovu - studiranje, brak... ujedinjenje familije... D da li to isto kao zeleni karton - to ne znam.. Mislim, da svi vize u Rusiji imaju svoj analog u Srdiji, jer verovatno ipak radi princip reciprociteta
Шта је зелени картон и какве везе он има са радном визом? Јел зелени картон дозвола за рад у Русији на годину дана? Можеш ли имати зелени картон а да немаш радну визу..

E ovako stvari stoje u mom slucaju,mozda nikome nece koristiti,ali ako neko prokomentarise i da neko objasnjenje,koristice meni u svakom slucaju :super:
kao sto sam rekao,prijatelj koji sef gradilista dao mi je broj telefona, da pozovem lika koji u Velestroju (IMD,posto je sve to sad isto), uzeo mi je podatke i rekao da dodjem na probu 15-og avgusta,da ponesem radno odelo i licnu kartu,prijavio sam se za bravara, jer postoji sansa da tamo dobijem prekvalifikaciju za zavirivaca pa sto bi gubio ovde vreme i novac na obuku. Citao sam sve postove ovde ,i sad me mrzi da trazim koliko je prolazilo vama od prijave do poziva na probni rad,jer meni je odmah po prvom pozivu zakazano. A sto se tice Tank Monta,da znate, pitao je prijatelj za mene direktno gazdu,jer oni samo tako zaposljavaju,uz preporuku,i uz gazdinu saglasnost mi je dao broj telefona...pozvao sam i rekao mi je da se cujemo sutra i dogovorimo kako cemo dalje,pa cu sutra napisati kako je i sta je...

inace,i ja sam prvo pokusavao da dobijem velestroj na fiksni,u Beogradu...znaci zvao sam oko 130 puta u jednom danu i bilo je zauzeto, zadnji poziv,negde oko 14h neko je podigao slusalicu i odmah je spustio...poludeo sam :dash:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back