Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
poz ljudi ja sam nov na ovom forumu,procitao sam dosta vasih komentara i odgovora na razna pitanja.I ja bih zeleo da idem za rusiju,imam neki broj od hopex firme,011 3162250.moze li mi neko potvrditi da je to taj broj,ili ako imate neki drugi,ili od neke druge firme,a po vasim komentarima,Hopex i Velestroj su dve najbolje firme ili ti sad jedna firma ako sam svatio dobro,

Al' me ti dokrajiči :zeek:
Samo što ja mislim da on nije u Urengoju.Ustvari, ništa ne razumem!A danas mi je bio srećan dan,pa sam dobila čak 2. poruke!Meni se čini da on sve pogrešno meni piše nazive,valjda ne zna kako je pravilno,ali te kaže Jakute,pa danas napiše Jakuce,a najbliži grad Nerjugi!Ja ne znam zašto,ali imam takav osećaj da to nije baš pravilan naziv.Rečeno mi je da može biti Jakutsk...Sve mi se čini da ovaj moj slaže bisere,ali nisam sigurna :) Kaže ,pustara živa,zabačeno, za dan tri godišnja doba prolete,pa ne zna kako da se obuče,to mu je najveći problem,na sve ostalo se privikava.Klopa ekstra,obilna,mesa koliko hoćeš svaki dan...Najsrećniji je kaže što je video mladunče sibirskog tigra u žbunju,kad su izašli on i drug na cigaru,jer mu je to bila želja da vidi,a tako brzo se ispunila. :maca: :super:

Jeeeeki....Grad se zove Нерюнгри,ili Nerjungri,u Republici Jakutija (Saha).Centar te republike je Jakutsk.Zan bisere nemoj da ga mnogo zezas,ima ljudi koji su po 10 god. u Rusiji,i ne znaju da traze hleb u prodavnici kako treba,a imena ovih gradova su zaista pomalo komplikovana,pogotovo coveku koji je nenaviknut na zvuk Ruskog jezika.A i mozda je jednostavno tako cuo,neko drugi mu pogresno preneo :-)Kazi mu da se kloni tigrica,zato sto je tu uvek i tigrica,a one su ekstremno agresivne kad su sa mladuncima,a ceo taj region je inace rezervat azijskog tigra...Ukucaj u YT nps 41 ili vjazemski,videces neobican prizor...

- - - - - - - - - -

Sto se tice pitanja u vezi telefona... najbolja varijanta je imati dva telefona. U jednom nasa SIM, na koji se primaju poruke iz Srbije. Na drugom ruska SIM, sa kojeg saljemo SMS ka Srbiji. Kada neko salje SMS odavde na srpski broj nekome ko je u Rusiji, cena je gotovo ista kao i da je ovde. Za mt:s znam da je potpuno ista. Kada sam ja bio, znam samo da VIP nije mogao da funkcionise iz Rusije. Takodje, oni koji imaju rusku SIM, i ako imaju nekoga ko dobro govori ruski jezik, pozivajuci call centar aktivira opciju jeftinijeg paketa za SMS, i poziva za Srbiju. I po meni najbolja varijanta, za sve one koji odavde zele da budu u kontaktu sa svojim gastarbajterima, je aktiviranje Aba Tel usluga. Nadjite na google, imate cenovnik.
Sto se tice ove Gospodje iz Loznice, ako je to ta S... za koju i ja znam, nije to neka prevara. Problem je sto ona pored toga sto salje ljude za proverene firme, tipa Hopex-a, Puteva, salje i za druge izvodjace. Aali, kao sto je neko vec pisao o tome, ne vidim razlog zasto bi neko njoj davao 150-200 Eura, kada ima direktne kontakte firmi?!

Mozda ti je lakse da uzmes jedan telefon sa dve kartice,mada se tako brze trosi baterija....:-)

Деки, јутрос ме звао цимер са којим са радио и заједно допутовао. Каже да је звао фирму и рекли су му да неће више нико од нас ићи на туристичку и да до следећег поласка треба да чека месец до месец и по дана. Дакле ићи ћемо на радну. Е сад шта им то значи радна, да ли под то спада бизнис виза.:confused: Не разумем. Има да се начекамо и да дочекамо радно хладне руске зиме. :) Звао сам те на моб ио си заузет али нема везе, то што сам хтео да кажем сад пишем на форум. позз

cuo sam za to,to je neki najduzi period cekanja valjda.Rekose mi to neke nase kolege dok drugi imaju informaciju da do desetog jula najkasnije treba da nas vrate,sta je tacno pitaj Boga.Silja stigo sinoc sad me zvao.Vatala ih policija na carini.Ali prosli su po satrom dobrom receptu.Pozdrav

Hvala ti drinjaca puno!Evo sad sam se bas cula sa dragim,sad je na aerodromu,let je u 13:15 za Moskvu.U Zlatiborskoj je potpisao ugovor na 6 meseci,od toga mu je propalo mesec dana skoro jer je priglasenje isto toliko kasnilo i nisu mu promenili gradiliste ide ipak na NPS1.:)

Centr nas drug Njegos je nazalost jos uvek u Srbiji,on je par dana pre mog dragog bio na probi i mislim da na ovom forumu upravo on najvise ceka....Drzimo mu palceve da sto pre ode....:heart:
Postovana JELENA ,kako je Vas dragi dosao do posla,preko koje firme?

Мене интересује од које плате ће нам одбити аконтацију. Неко прича од мајске, неко јунске, а неко од прве следеће пуне плате кад се вратимо. Пошто мене је мало закачио мај, мало јун, буду ли одмах све одбијали неће бити неки новац.

Деки, јучео сам разговарао преко моб са рударом, каже предао је пасош и нада се повратку у Русију.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back