Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebalo bi da piše. Molio bih one koji znaju uopštene stvari iz ugovora da podele sa nama ukoliko je moguće. O tome do sada nismo pisali.

Ja sam ocima video nekoliko razlicitih ugovora,meni nije pisala satnica,kolegi koji je imao 5.6 pisalo 4$,nekima satnica na koju su prijavljeni...Generalno,satnica se odredjuje tamo,i nema veze koliko si ovde potpisao.Ali da se svima linearno skine,to ne stima.Raspitacu se pa cu vam javiti.

- - - - - - - - - -

))) Kad moj sin bio mali - 2 godine njemu bilo, otisla ja sa njim kod mojih u Harkov (Ukrajina) pa sve pokusavala njega nagovoriti da razgovara ruski, kako bi baba-deda i ostala familija ga mogla razumeti A on nece pa nece - samo srpski razgovara. Posle nekoliko dana ubedjivanja dete mi, ocito iznervirano, izvali odjednom: "Pa kako ce me tata razumeti, ako ja budu pricao ruski???"
Tako i ja - kako ce mene razumeti ostala nasa forumaska familija, ako ja budu razgovarala ruski? :D Makar... moj srpski takav - da mozda stvarno bolje da pricam samo ruski! :zcepanje:

Neee...Savrseno je razumljivo sve sto pricas.....

FRUSTRIRAJUĆE!

- - - - - - - - - -

A šta je sa Majstor Božom? Prošlo je dovoljno vremena od kad je otišao da bi se mogao snaći za net. Ako se ne varam nekome se sa foruma kratko javio. Željno isčekujem njegove reči na čitanje.

Ja sam se cula sa majstor Bozom na fb i ovde sam "okacila" njegovu bas i ne ohrabrujucu poruku....ukratko mi smo razmenili 2-3 poruke i on kaze da su uslovi tamo ocajni,a svi sa foruma znamo gde i u kakvim uslovima je sve majstor Boza radio u Srbiji.....Mozda se dosad i adaptirao,meni je rekao da se za "metar dana" vraca kuci.......Mada zaovin decko kaze da uslovi sto se tice rada nisu losi i da samo zeza voda za pice i smanjenje satnice...

Nešto su gadno za.rali čim su tako prošli. Kao što reče Trustnoone, to je nemoguće da linearno smanje satnicu, pa stalo bi gradilište u momentu.

- - - - - - - - - -

Ključno pitanje koje mene zanima jeste, koliko je već vremena dečko sestre tvoga muža tamo?

ja ti ovde spricam rezervoare
ovde je ful
samo mnogo ljudi

Evo poruke od pre neki dan,mog drugara koji je farbar...I nije bas navikao na trene,malko je razmazen,iskeno,ali je surovo realan.Da su losi uslovi,jaukao bi,a tek za pare.....

Satnica se određuje tamo, to je u redu ali neka minimalna satnica se odredi i ovde. KO je dobio ovde veću satnicu na probnom radu, a tamo slabo radi to je ok. da mu se smanji. Ali nama minimalcima da smanji, nebi bilo u redu jer ja se ovde nisam ni borio za veću satnicu, računajući da ću se potruditi tamo na poslu da radim i da mi je povećaju. Ako neko ne zadovoljava neka ga nakon 30 dana vrate kući, poštenije je. Bar ja tako mislim.

Ok. Razlog za takav gest se krije negde o čemu on nije hteo da govori, predpostavljam. Ne bih voleo biti pogrešno shvaćen, ako me razumeš. Razlog mora postojati.

ok i ja kapiram da je on jedan napravio neku glupost,pa mu je satnica smanjena,ali on covek 15 godina radi taj posao i stvarno se razume u te stvari....a sta je onda bilo sa ostalima da li je onda moguce da je cela baraka zeznula nesto....iskreno ja im verujem.....sad ljudi mozda i vi imate nekoga u Tjumenu pa se raspitajte.....

mislim da smanjenje satnice - kao neka kazna. Ne moze to uraditi bez ikakvog logicnog objasnjenja tek tako smanjiti. Verovatno bilo nekog razloga..
Jer to sto citam u vezi bar dela naftovoda u reonu Urengoja, tamo bas i uvecano investiranje, medju ostalog spominje se i placanje radnika, kao jedna od osnovnih stavaka, jer njima idu nadbavke za uslove rada.. bla-bla po ruskom zakonu...

Za Novi Urengoj sam čuo da je uvećana satnica zbog uslova kakvi su i ostalog, daleko civilizacija nabavke se rade 1 ili 2 puta mesečno. Nema neta, telefona, samo satelitski i to 2 puta sedmično... n'o nije proverena informacija oko ovog sa satnicom na meni svojstven način pa ne uzimajte zdravo za gotovo.

mislim da smanjenje satnice - kao neka kazna. Ne moze to uraditi bez ikakvog logicnog objasnjenja tek tako smanjiti. Verovatno bilo nekog razloga..
Jer to sto citam u vezi bar dela naftovoda u reonu Urengoja, tamo bas i uvecano investiranje, medju ostalog spominje se i placanje radnika, kao jedna od osnovnih stavaka, jer njima idu nadbavke za uslove rada.. bla-bla po ruskom zakonu...

Meni je iskreno prioritet da konacno mog dragog pozovu i sve vas ostale,pa cemo posle lako da vidimo sta se tamo desava ovako mi sve ovo deluje prilicno konfuzno....

Ne druze,nisi u pravu.POstavio sam pitanje juce za Novi Urengoj,niko nije odgovarao,verovatno nisu znali sta da napisu jer nemaju informacije.Onda sam poceo prelistavati od prve,naisao na tebe od mnogih i kad si krenuo da pises.Shvatam da si nervozan i da mnogo cekas,vise nego sto bi trebao,video sam da si pomogao mnogima koliko si mogao.Ali tvoje poruke danas se razlikuju od onih od pre mesec dana.Prelazis polako u cinizam.Znam da si isfrustriran svim i zao mi je iako te ne znam ali nas spojila ista muka pa makar i ovako.To sto sam ti napisao nema nameru da te diskredituje vec nameru da shvatis da ako ne mislis pozitivno gubis snagu,necu da se raspravljam,uvek mogu ,bar ovde da ignorisem ono stro mi ne odgovara.Svako dobro.
Омладинац олади мало :roll:

Dobro jutro...Svi se izgleda uspavali danas...Subota ...:kafa::kafa:
Нисмо се успавали већ смо на послу зарађујемо евриће :) Ево сад чим падне вече ја и жена идемо у излазак, она колаче ја хладно пиво :D

Sad se moj muz cuo preko skajpa sa deckom od njegove sestre...on je u Tjumenu i kaze da ima problema sa vodom za pice i da su svima skinuli satnicu za 1 do 2$,
Сигурно свима? Ако је свима да није због много снега и смањеног обима посла?

Nije mi jasno to oko smanjenja satnice. dali u ugovoru koji se potpisuje prije kretanja piše kolika je satnica ?
и мене занима..

))) Kad moj sin bio mali - 2 godine njemu bilo, otisla ja sa njim kod mojih u Harkov (Ukrajina) pa sve pokusavala njega nagovoriti da razgovara ruski, kako bi baba-deda i ostala familija ga mogla razumeti A on nece pa nece - samo srpski razgovara. Posle nekoliko dana ubedjivanja dete mi, ocito iznervirano, izvali odjednom: "Pa kako ce me tata razumeti, ako ja budu pricao ruski???"
Tako i ja - kako ce mene razumeti ostala nasa forumaska familija, ako ja budu razgovarala ruski? :D Makar... moj srpski takav - da mozda stvarno bolje da pricam samo ruski! :zcepanje:
Мој син говори српски и руски, односно више разуме него што говори. Најбитније је да мајка говори искључиво матерњи свој руски, а отац српски.. само тако дете може брзо научити без проблема два језика.

Мој син говори српски и руски, односно више разуме него што говори. Најбитније је да мајка говори искључиво матерњи свој руски, а отац српски.. само тако дете може брзо научити без проблема два језика.

ja sam sa decom razgovarala iskljucivo na ruskom, posto srrpski nisam znala i zato nisam mogla pravilno nih nauciti jeziku. Kod nas tako i bilo - muz pricao sa njima srpski, a ja - ruski. Ali... ako zensko dete sa zadovoljstvom ucilo ruski, cak isla i na republicka takmicenja, t.j. bila zainteresovana, to musko - ni hteo ga uciti iako u osn. skoli ruski njima bio prvi strani. Od sina nisam cula jednuj edinu rusku rec... Interesantno dete... Odjednom sam uzeo citati "Rat i mir" L. Toltogo ...

Dobro veče narode,kako smo :)
Sad sam se čula sa dragim koji je takođe u Tjumenu i niko ne spominje smanjenje satnice.Kaže da je danas bilo i kiše i snega,sunca i vetra.Problema sa vodom nema i sutra rade do 14:00.Sad ove priče koliko su istinite neznam ali neverujem da bi me lagao.U Tjumenu ima tri gradilišta možda se ovo ne dešava na njihovom.

Niko ne zna zassto je satnica skinuta,obavesteni su svi par dana posle dolaska nikome nije receno nista dok su bili u Srbiji,a kad su im vec rekli u Rusiji niko nije lud da se vraca natrag o svom trosku i tako sad oni sljakaju tamo i nadaju se da ce satnica ipak ostati ista....

Kad je doputovao u Tjumen,moj dragi je tamo od 14 maja i niko im nije rekao za smanjenje satnica tamo a ni u Srbiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back