JELENA8521
Zainteresovan član
- Poruka
- 360
Ljudi ko vam je taj Mikica? Je l' on iz Hopex-a?
Jadan Mikica...taj covek sigurno mnogo stuca........Mikica je iz bivseg IMD metala sef zaduzen za primanje radnika,a sada u Velesstroju radi isti posao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljudi ko vam je taj Mikica? Je l' on iz Hopex-a?
da li neko zna da li moze sa bosanskom pasosem da se radi u velestroju
Mozda i gresim, ali zar nisi ti, pre neki dan, rekao da ne mozes da radis sa bosanskim pasosem?
Ne znam za Velestroj i kako su to odradjivali pre spajanja firmi,
a za Hopex cu da nagadjam: moguce je da zaposljavaju samo drzavljane RS.
Da, da, moguce je...sve je moguce!Mislim, ako ima stalno nastanjenje u Srbiji, onda ne bi trebalo da ima prepreka za zaposljavanje, jos ako i deficitarna struka... ali ipak mislim, posto to vezano za vize, to oni ne zele sebi komplikovati zivot. Naprimer, moze biti da izmedju RF i Srbije ima neki medjudrzavni ugovor o zaposljavanju, a sa Bosnom takvog ugovora nema, na osnovu cega oni tako masovo salju radnike u RF. To moji pretpostavke.
Postao mi je ritual, citanje ovog foruma. Hvala svima na informacijama...
Ovo sa prelaskom u Kazahstan mi se nimalo ne dopada, pogotovo od kada sam saznao da su grupu radnika navatali na aerodromu. Koliko sam shvatio bili su malo pripiti i pravili su buku pa su tako skrenuli pažnju na sebe. Ono što im sledi jeste zabrana ulaska u RF na neko vreme i samim tim su dovedeni u situaciju da se više ne mogu vratiti za da rade za firmu a ni za neku drugu koja dela na prostorima RF.
Predpostavljam a ne mora da znači da je tako, da ljude koje su poslali na mesec dana "šaltaju" preko Kazahstana iz razloga što nemaju vizu a samim tim poslati su i bez priglašenja. To nije nimalo dobro! U stvari jeste dok te ne navataju na aerodromu, a onda si ga kao pojedinac ugasio, pošto firma iza tebe ne stoji. U slučaju da meni ponude odlazak na isti način prihvatio bih i nebih se dvoumio jer, šta mi drugo preostaje?! Da sam imao tu ludu sreću bilo bi već sada tako, ali pošto očigledno nisam, cenim da ćemo mi koji strpljivo čekamo priglašenja dobiti vize na tri i ugovore na šest meseci jer, ako nam stignu priglašenja i odobre nam vizu na tri meseca ne vidim razlog da nas "šaltaju" tamo-amo mesec za mesec. Možda grešim, ne znam?!
Ništa ti drugo ne preostaje, nažalost, osim da se nadaš.
Na prvu sam hteo da odbijem, i onda reko bacice me na dno neke liste i ko zna koliko cu cekati .. Jos kada vidim koliko i ovde neki cekaju, prihvatio sam rizik. Mislim da problem moze ispasti ako posle tih mesec dana bude neka varijanta Kazashstan pa jos mesec .. E onda u povratku za Srbiju moze biti problem ako te provere i vide sta bio si mesec turisticki pa u Kazahstan pa jos mesec .. pa nisu ludi, znaju o cemu se radi
Čim vide srpski pasoš njima je odmah jasno da su male šanse da si bio turistički i predpostavljam da sve zavisi na koju su nogu ustali taj dan kako će se poneti prema kome.
To da, ali ako ispostujem i vratim se posle tog meseca verujem da nece biti problem, ali ako vide Kazahstan to je vec bezobrazlukNista, idem sutra pa ce da vidimo ! Pozzz
![]()