Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam trebao ići kao monter na istok Rusije, na montiranje dalekovoda. Međutim, sad čujem da od te priče nema ništa i da su se neki šefovi posvađali, da je istina da se prvo ide na mesec dana pa posle 10 dana odmora pa na 3 meseca, ali ako se nazove taj Mikica i urgira...Ha!

Mog dragog su danas zvali iz Velestroj-a, sve su mu isto rekli kao i Gggoranu, samo sto ide u Urengoj...:think: Nista, necu vise da dumam o svemu ovome, neka ide zivot, drzim vam svima fige, da sve bude super! Svima koji idu zelim srecan put :bye::bye::bye:

Mislim, ako ima stalno nastanjenje u Srbiji, onda ne bi trebalo da ima prepreka za zaposljavanje, jos ako i deficitarna struka... ali ipak mislim, posto to vezano za vize, to oni ne zele sebi komplikovati zivot. Naprimer, moze biti da izmedju RF i Srbije ima neki medjudrzavni ugovor o zaposljavanju, a sa Bosnom takvog ugovora nema, na osnovu cega oni tako masovo salju radnike u RF. To moji pretpostavke.
Mozda i gresim, ali zar nisi ti, pre neki dan, rekao da ne mozes da radis sa bosanskim pasosem?

Ne znam za Velestroj i kako su to odradjivali pre spajanja firmi,
a za Hopex cu da nagadjam: moguce je da zaposljavaju samo drzavljane RS.

Mislim, ako ima stalno nastanjenje u Srbiji, onda ne bi trebalo da ima prepreka za zaposljavanje, jos ako i deficitarna struka... ali ipak mislim, posto to vezano za vize, to oni ne zele sebi komplikovati zivot. Naprimer, moze biti da izmedju RF i Srbije ima neki medjudrzavni ugovor o zaposljavanju, a sa Bosnom takvog ugovora nema, na osnovu cega oni tako masovo salju radnike u RF. To moji pretpostavke.
Da, da, moguce je...sve je moguce!
Ja isto samo pretpostavljam, jer je npr. na konkursima za posao uopste, jedan od uslova drzavljanstvo Republike Srbije.

Inace, stvarno ne bih da unosim jos vecu konfuziju i dezinformisanje, ali ako nista - eto jos jednog dokaza kako se ovde ne zna ''ni ko pije, ni ko placa''.
Suprug mi je juce pisao da nema vise prelazenja u Kazahstan, da se svi moraju vratiti u Srbiju,
a danas opet druga prica! Danas mi pise da mu je sef rekao da se nece vracati za Srbiju pocetkom maja, nego ce ici u Kazahstan svi, pa jos mesec dana u Tjumenu,
i onda tek za Srbiju, na 15ak dana, i opet nazad u Rusiju.

Mislim...sta reci, a ne zaplakati :confused:

Нека пишу ови који тек треба да иду на колико месеци им је потписан уговор, и још неке ситнице:) типа аконтације да ли је има или не.

Koliko ja znam,sa Bosanskim pasosem ne mozes da dobijes vizu u Rusiji.U Velesstroju rade i Hrvati,posto je sam Veless zajednicka firma,znaci nema veze sa Srbijom,nego u Ruskim zakonima.Mislim da u Zlatiborskoj ne rade subotom,osim kad je frka,ili kad imaju ljude da salju.Nazovi,probaj...

Ovo sa prelaskom u Kazahstan mi se nimalo ne dopada, pogotovo od kada sam saznao da su grupu radnika navatali na aerodromu. Koliko sam shvatio bili su malo pripiti i pravili su buku pa su tako skrenuli pažnju na sebe. Ono što im sledi jeste zabrana ulaska u RF na neko vreme i samim tim su dovedeni u situaciju da se više ne mogu vratiti za da rade za firmu a ni za neku drugu koja dela na prostorima RF.
Predpostavljam a ne mora da znači da je tako, da ljude koje su poslali na mesec dana "šaltaju" preko Kazahstana iz razloga što nemaju vizu a samim tim poslati su i bez priglašenja. To nije nimalo dobro! U stvari jeste dok te ne navataju na aerodromu, a onda si ga kao pojedinac ugasio, pošto firma iza tebe ne stoji. U slučaju da meni ponude odlazak na isti način prihvatio bih i nebih se dvoumio jer, šta mi drugo preostaje?! Da sam imao tu ludu sreću bilo bi već sada tako, ali pošto očigledno nisam, cenim da ćemo mi koji strpljivo čekamo priglašenja dobiti vize na tri i ugovore na šest meseci jer, ako nam stignu priglašenja i odobre nam vizu na tri meseca ne vidim razlog da nas "šaltaju" tamo-amo mesec za mesec. Možda grešim, ne znam?!

Ovo sa prelaskom u Kazahstan mi se nimalo ne dopada, pogotovo od kada sam saznao da su grupu radnika navatali na aerodromu. Koliko sam shvatio bili su malo pripiti i pravili su buku pa su tako skrenuli pažnju na sebe. Ono što im sledi jeste zabrana ulaska u RF na neko vreme i samim tim su dovedeni u situaciju da se više ne mogu vratiti za da rade za firmu a ni za neku drugu koja dela na prostorima RF.
Predpostavljam a ne mora da znači da je tako, da ljude koje su poslali na mesec dana "šaltaju" preko Kazahstana iz razloga što nemaju vizu a samim tim poslati su i bez priglašenja. To nije nimalo dobro! U stvari jeste dok te ne navataju na aerodromu, a onda si ga kao pojedinac ugasio, pošto firma iza tebe ne stoji. U slučaju da meni ponude odlazak na isti način prihvatio bih i nebih se dvoumio jer, šta mi drugo preostaje?! Da sam imao tu ludu sreću bilo bi već sada tako, ali pošto očigledno nisam, cenim da ćemo mi koji strpljivo čekamo priglašenja dobiti vize na tri i ugovore na šest meseci jer, ako nam stignu priglašenja i odobre nam vizu na tri meseca ne vidim razlog da nas "šaltaju" tamo-amo mesec za mesec. Možda grešim, ne znam?!

Ni meni se ne svidja to sto nas salju sa turistickim vizama .. Jedino mogu da se nadam da ce sve biti ok .. :roll:

Ništa ti drugo ne preostaje, nažalost, osim da se nadaš.

Na prvu sam hteo da odbijem, i onda reko bacice me na dno neke liste i ko zna koliko cu cekati .. Jos kada vidim koliko i ovde neki cekaju, prihvatio sam rizik. Mislim da problem moze ispasti ako posle tih mesec dana bude neka varijanta Kazashstan pa jos mesec .. E onda u povratku za Srbiju moze biti problem ako te provere i vide sta bio si mesec turisticki pa u Kazahstan pa jos mesec .. pa nisu ludi, znaju o cemu se radi

Na prvu sam hteo da odbijem, i onda reko bacice me na dno neke liste i ko zna koliko cu cekati .. Jos kada vidim koliko i ovde neki cekaju, prihvatio sam rizik. Mislim da problem moze ispasti ako posle tih mesec dana bude neka varijanta Kazashstan pa jos mesec .. E onda u povratku za Srbiju moze biti problem ako te provere i vide sta bio si mesec turisticki pa u Kazahstan pa jos mesec .. pa nisu ludi, znaju o cemu se radi

Čim vide srpski pasoš njima je odmah jasno da su male šanse da si bio turistički i predpostavljam da sve zavisi na koju su nogu ustali taj dan kako će se poneti prema kome.

Upravo sam pričao sa nekim šefom tamo, treba da odem na proveru kad se završe praznici, pa posle toga idem (nadam se)...
Može li neko pomoći kojom informacijom šta traže od montera na toj proveri i koliko traje provera itd...Hvala ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back