Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jedan moj drugar je dobio viyu u decembru a otisao krajem januara tako da je bio u Rusiji samo dva meseca posle cega su mu ponudili odlazak u Kazahstan da bi mogao da ostane jos mesec dana u rusiji na turisticku vizu sto je on odbio i vratili ga nazad za Srbiju ........nadam sa da ces brzo otici kao i svi mi :super:

Ovo što mi se desilo danas ubilo me u pojam.Oko 10 dolazi pacijent kod nas i kaže ja bi da naručim jedno slikanje (snimanje rtg) ok kažem ja dajte mi uput i knjžicu.Dotična odgovara nemam, ću da platim znaš ja radim u Nemačku u Beč.Kažem u redu cena je toliko a ona dobro sestro ti znaš ti si školovana jel primate evri i izvadi novčanicu od 200 evri.Ja školovana da okrenem koću naglavačke nemogu da skupim 2000 dinara,a ova što radi u Nemačku u Beč maše mi ispred nosa sa evri.Ljudi moji ona je glat uspela da uđe u Nemačku ili Austriju a za bratsku Rusiju treba mečku da rodiš dok dobiješ dozvolu za rad.:histericna:

Poslednja izmena:
Другари, поред свега што сам поделио са вама, ја сад идем у непознато!
Сели смо да вечерамо. У 8:15 звони телефон. Ја, држећи овог најмањег у крилу, кежем мојој Мици јави се ко год да је.
Даје ми телефон, цура ми каже: - Добро вече, овде Јелена из комп. Велестрој. Вама се раде папири на 6 месеци, али имамо хитну ситуацију! Да ли можете да идете за Русију за три дана на месец дана?
Пошто смо већ испричали на теми да их не би ваљало одбити и дупетом затворити врата и да не може шут са рогатим, ја кажем нема проблема, осим да сам (све оно што сам написао) поднео молбу за споразумни раскид уговора и да ће ме у фирми водити до 30.. Договорили смо се да сутра одем до фирме да покушам да убрзам и добијем књижицу за одма', а онда до Златиборске да договоримо све остале детаље.
Када сам то поделио са породицом мук је прешао плач, па ридање :cry::besna::rida::rida::rida:
Смањио сам децу, сада ћу и жену, па ћу и ја да легнем.
Да се вратим на почетак, толико смо тога исписали и поделили једни са другима, а ја тренутно немам појма, ништа не знам :(
Сутра, кад испозавршавам све, јавићу шта , где, кад, како и под којим условима.
За сада, као и до сада, поделио сам са вама све што сам знао, а сад сам немам појма :(

Може ли ми неко казати хоће ли фирма када нам дају уговоре и потпишемо истог дана почети са овером здравствених књижица за нас и чланове породице?

Božo ne znam kako bih ja reagovala (verovatno isto) i naš prestolonaslednik ali u svakom slučaju drago mi je zbog tebe.Konačno se pokrenulo sa mrtve tačke.Srećan put i sve najbolje.:)

I nemoj da nas zaboraviš.;)

Другари, поред свега што сам поделио са вама, ја сад идем у непознато!
Сели смо да вечерамо. У 8:15 звони телефон. Ја, држећи овог најмањег у крилу, кежем мојој Мици јави се ко год да је.
Даје ми телефон, цура ми каже: - Добро вече, овде Јелена из комп. Велестрој. Вама се раде папири на 6 месеци, али имамо хитну ситуацију! Да ли можете да идете за Русију за три дана на месец дана?
Пошто смо већ испричали на теми да их не би ваљало одбити и дупетом затворити врата и да не може шут са рогатим, ја кажем нема проблема, осим да сам (све оно што сам написао) поднео молбу за споразумни раскид уговора и да ће ме у фирми водити до 30.. Договорили смо се да сутра одем до фирме да покушам да убрзам и добијем књижицу за одма', а онда до Златиборске да договоримо све остале детаље.
Када сам то поделио са породицом мук је прешао плач, па ридање :cry::besna::rida::rida::rida:
Смањио сам децу, сада ћу и жену, па ћу и ја да легнем.
Да се вратим на почетак, толико смо тога исписали и поделили једни са другима, а ја тренутно немам појма, ништа не знам :(
Сутра, кад испозавршавам све, јавићу шта , где, кад, како и под којим условима.
За сада, као и до сада, поделио сам са вама све што сам знао, а сад сам немам појма :(

I mene su pozvali veceras oko 20h, rekao sam mu da cu sutra pozvati Mikicu da se vise informisem .. Ali nesto mi to nije primamljivo .. To na mesec dana je sa turistickom vizom a cuo sam da su tako neki zavrsili po zatvorima kad ih uhvate na gradilistu ...

. Kontakt koji on ima u RF mu je rekao da je najbolji osećaj nakon prve plate kada se čuješ sa suprugom i kada krene taksativno nabrajati šta je sve poplaćala... živim za taj dan! :rida::rida::rida:
''Been there, done that'' :D

Da, od prve-druge plate, to obicno ide tako -
a onda posle krenes da taksativno nabrajas sta si sve SEBI kupila
a to je dan za koji muz definitivno ne zivi :zcepanje: ;);)

Poslednja izmena:
nisam pisala danima jer nemam ni sta....moj muz je poleteo u cetvrtak javio se porukom iz moskve i tek sutradan usluzio se necijim telefonom dopunio kredit i pozvao ..pricali smoi ceo minut i prekinu se veza ...dobro sam stigo bio sam umoran dosta od puta , ovo ovde je nov smestaj klopa ok sad idem da radim prvi radni dan , ima puno radnika, kako su deca i puce veza.....jos uvek mi nije uplacena akontacija a rekli su 500 dolara u dinarima.

Suprug je otisao jos 9. aprila i sve do danas, nije uspeo da nadje vremena da kupi rusku karticu.
Mislim da je sad dao novac jednom kolegi koji je isao u grad.

Uglavnom: suprug ima srpski broj (Telenor) i ne znam precizno, ali 100-150 din. kredita
koji mu ja uplatim ovde je dovoljno za 2-3 poruke (cisto da se javi i kaze kako je).
Medjutim, Telekom nudi promociju Uzmi sve i za nekih 150 din, dobijes 1500 sms poruka + 1500 poziva.
U sustini, to znaci da suprugu saljem nekoliko poruka dnevno i racuna mi se isto
kao da saljem u nacionalnom saobracaju (skida se od onih 1500).

Inace, kao sto neko rece - ni mene nije bilo ovde nekoliko dana,
najvise zato sto nemam nikakve nove i pouzdane informacije.
Nemam ih ni sada :D
ali se nadam da cu sutra uvece znati mnogo vise,
jer bi suprug trebao da bude u mogucnosti
da mi posalje jedan iscrpan e-mail.:)

Ono sto mi je danas samo spomenuo
je taj misteriozni problem sa ruskom karticom,
kao i to da se tamo suska da ce im jednomesecne
ugovore produziti (al' na jos jedan mesec). Medjutim,
i sam kaze da su to samo price i da im niko jos nista
konkretno nije rekao.

Kad saznam vise, javicu se.

moj muz se veceras javio dopunio kredit nekom momku tamo , rece da je vrucina i tamo poso ok izdrzi se ... za dva dana trba da mu daju pasos da bi kupio karticu rusku ,kako sam razumela bez toga ne moze . minut i puce veza bas se stiso... xe xe cekamo informacije marjana ...

MAJSOR BOZO SRECAN PUT ... puno srece ,,,,a sto se tice zene tek ce da placka kao ja desetak puta na dan i kad nebih deca me urnisu ....sincic od tri godina kaze ,, Tata nije dobav nece dodje kuci otiso tamo , tamo , tamo nije dobav ,, :besna:

Другари, хвала!!!
Наравно да нећу да вас заборавим!
Јавио мим се још један момак на ФБ, који је био на разговору кад и ја, па смо се упознали.
И њега су звали. Видећемо се сутра у Златиборској, па рапортирам.
Али прво мојој Мици :whistling::besna::gace::brus::zag::zurka::dzentlmen::balavi::babamrazica::babamrazica::babamrazica::zbanana::zbanana::zbanana:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back