Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mozda jesam ,,narikaca.ali lakse mi je kad ovde napisem,mozda neko ko treba i procita. Nervira me ova situacija sa platom,ajde da je junska pa i da rzumem sto jos nije bila ali majska....covek ode 5000 km.daleko od svoje kuce,ostavi porodicu,ode u neku nedodjiju bez icega,nije otiso tamo da se obogati nego ga je muka naterala i onda neko ne da njegov posteno zaradjen novac,da li ce se nekad vrednovati covek i njegova prava na zivot...pozz

Ja mozda jesam ,,narikaca.ali lakse mi je kad ovde napisem,mozda neko ko treba i procita. Nervira me ova situacija sa platom,ajde da je junska pa i da rzumem sto jos nije bila ali majska....covek ode 5000 km.daleko od svoje kuce,ostavi porodicu,ode u neku nedodjiju bez icega,nije otiso tamo da se obogati nego ga je muka naterala i onda neko ne da njegov posteno zaradjen novac,da li ce se nekad vrednovati covek i njegova prava na zivot...pozz

U mom kraju se kaze zovi me i loncem samo me nemoj razbiti,u nasem slucaju zovi te me i ,,narikaca,, samo mi dajte moje posteno zaradjeno,tako da se sa svakom tvojom reci slazem,tako da sto ne napisati situacije u kojoj se nalazimo to nije naricanje to je realnost Srbije i nesedimo skrstenih ruku i cekamo milostinju,ali svakome dodje svojih 5 minuta,tako da nenerviraj se i sve najnajbolje i sve ce ovo jednog dana biti iza nas:bye:

Dobro napisano.:ok:

Potpuno se slazem sa prethodnicima i iskreno nadam da ce i drugi to razumeti,
velike su zrtve svih nas(mislim porodica citavih) da bi nam sve preselo kada iscekujemo samo ono sto je sa
ogromnom mukom zaradjeno. Pozdrav svima i za Dekaru pitanjce,da li mozda ima on info o plati?

Ja ovaj mesec nemam platu pa se oko toga nisam preterano ni interesovao,ono sto znam da niko od kolega nema neku pouzdanu informaciju za ovaj mesec.Postoje spekulacije ali nista opipljivo.Tako da,ne znam.I ne zvanicne informacije za drugi problem je da se mnoga priglasenja za Jamalsku oblast ocekuju od 15 do 20 ovog meseca.U tom nekom periodu se nadam i svom,to je nesto najkonkretnije od nezvanicnih informacija,posto su u ovoj firmi sve nezvanicne.Apsolutno se slazem sa devojkom koja je ono napisala iz prostog razloga sto kad treba da izadjes na prozivku onda ti zamere sto kasnis pet minuta a kad je plata u pitanju nikom nista sto kasni koliko vec.Iako ce neko reci pa sta kasni deset dana,ne treba da kasni ni dan.Ako se igramo preciznosti onda daj da budemo precizni.Ali nazalost gospodo to je nasa realnost.I imamo dva izbora,nervirati se ili ne.Bolje druga opcija zar ne.Svako dobro svima i glavu gore.Bice sve OK

Pozdrav svima,
Od marta čekam na Vizu... lekarski prešao pre par dana i nadam se da ću uskoro otići na GNPS1 Яма́л, Russia
Da li neko zna, da li tamo postoji GSM ili WiFi LAN mreža?
Hvala

Postoji ali naravno za ITR.Ako si obican crnac imas neku varijantu preko rostelekom kartica ali kad i gdee te ubode signal.Bili su jedno vreme pustili mrezu za sve pa lepo uzmes laptop i u kancelariju kad zavrse sastanci i bude prazna i prikacis se na mrezu i komuniciras.Kratko je to trajalo,nekih sedam dana.Posle toga ova prva varijanta.Ili snadjes se,nadjes nekog da ti laptop provuce kroz mrezu,registruje te i onda druga varijanta.Sve u svemu tesko ako si obican radnik.

Hm..videcemo
hvala na podrsci amislim da turisticki vise nema nikakav polayak na rad.

Znaci spusti pritisak,otidji u dom zdravlja izmeri i kad bude normalan,posalji im nalaz da oni vide da ti nemas hronicni problem sa pritiskom vec privremeni koji se povecao zbog gladi i nervoze oko cekanja reda na lekarskom.Pozeljno da ti i tvoj doktor opste prakse potvrdi da ti nemas inace problem sa pritiskom u nekom pisanom nalazu.I resio si problem.Svako dobro.

Juce je na nps 2 stiglo 30 ljudi samo farbara , velike grupe vec idu i priglasenja non stop stizu . Trebala sam poslati muzu nesto sitno neophodno javilo mi se par ljudi dobre volje da ponesu , ali ja nisam stigla da se organizujem zbog dece , boginje temperatura a jos i vikend bio , tako da se nadam da cu uspeti ovih dana . A sto se plate tice poslednju sam primila zaradjenu NOVEMBARSKU ...I sada cekam ovu ... dugo se cekalo ali i docekalo . NE KUKAM SAMO SE FALIM :D... nisam uzajmila ni dinara il sam dobar matematicar ili imam mnogo srece nesto jeste :zcepanje:. Ali zato postoje i drugari onih 3 koje imam pored sebe 10 ili 15 godina , ne ostavi boze bez njih . Pa ako neko ide na nps 2 slobodno moze da se javi nije tesko bila bih zahvalna ... pozzzzz

Ljudi stiglo priglasenje odrediste Kujumba gnsp 2 :D

Brate moj ako je iko ovo zasluzio posle tolikog cekanja,ti si.Rado bi ti sad posvetio jednu pesmu ali nijedna nekako ne odgovara.Zelim da ti cestitam i iako je klise,znam da ces verovati.Drago mi je kao meni da je stiglo.Zasluzio si.P.S.ti znas sta sad treba da radis ovih dana,ljubi tu svoju zenu kao da si je upozno juce.:per:;)

I ako moze jedno kolektivno cestitanje ovom coveku.Bio je tu uvek a nacekao se najduze od svih ubedljivo.Postavio je rekord i opet ostao pozitivan i covek koji je za svakog tu.Uz Centr i LJilju i jos neke najzasluzniji sto je forum to sto jeste.

draga moja ...nisi ti ``narikaca`` ako pitas i pricas o plati....

Ajmo u istom tonu,zelim i da dam veliku podrsku Solari na njenom doprinosu.Apslotno sam skapirao sta je htela da kaze i smatram da nebi trebali mnogi da se osete prozvani.Devojka je skroz ok i vidim da su mnogi malo pogresno protumacili sta je htela da kaze ali pisana forma je takva,dolazi do nesporazuma.Mislim i da je Solari deo grupe koja je ovaj forum ucinila tim sto jeste.

- - - - - - - - - -

Nego bre uvek se malo razemotivisem kad se Centr pojavi.Samo za tebe:cvet::cvet::cvet::cvet:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back